Šetříš, šetřím, šetříme :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šetříš, šetřím, šetříme :-)
Ahoj všem. Holky mám dotaz a nápad
. jelikož jsem na rodičáku a peněz moc není a nechci být šmudla. ![]()
tak já z dnešního rodičáku dala stranou 2000Kč (kdyby něco) a 1000Kč pro sebe. a jdu na nehty a ke kadeřnici. jen teda nevím, jak to utáhnem.
. pokusíme se
takže prosím nápady, co si kupujete pro sebe na sebe. prostě na volný čas, jakou knihu a tak. Chci se změnit, jen teda nevím jak to finančně zvládnem, ale když manžel může kouřit tak proč bych nemohla mít i já své…
Mame 2 děti roční (ale musí pít kojeneckou vodu má problémy s bříškem) a 7 letou
a taky nápady co nakupovat k jídlu, jak často nakupujete a co kupujete.
Já dnes nákup v penny za 600 Kč
(kupovala jsem brokolici, mrkev 1kg, cibuli 1kg, Jablka 2kg, 2× grep, šunka (92%masa),sýr eidam, chleba, máslo, kojenecká voda 3 balíky, celer, petržel, těstoviny)
Chodím nakupovat 3× tydně a peněz moc nezbyde. Tak ženský pojdme do toho at jsme kočky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ono když to máte doma nastavené že on může hulit a ty na nehty a ke kadeřnici, aby to bylo vyrovnané, tak na čem chcete šetřit? jako že budete míň jíst, ale on si bude vyhulovat a ty mít perfektní hlavu a nehty? Nějak ten dotaz asi nechápu
- Citovat
- Upravit
„A jdu na nehty a ke kadeřnici. je teda nevím, jak to utáhnem“ To mi hlava nebere, takové uvažování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na nehty přestala chodit, ke kadeřnici jdu sem tam ke kamarádce a raděj ty peníze rvu do baráku než do sebe…Sice nic neušetřím, ale dle mého to jsou dobře investované peníze. Každá to máme jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když šetřím, tak prdím na nehty a radši si je piluju a upravuju doma, ke kadeřnici nechodím, když na to nemám a jdu tam, až když nemusím nějak extra šetřit, nebo si na to našetřím (já třeba děkuju Bohu za výbornou kvalitu mých vlasů- můžu tam jít klidně jednou za 2 roky a prd se stane- nebarvím se, nepotřebuju a vlasy se mě nějak netřepí).
To jsou výdaje, které vůbec být nemusí a místo toho si když už, radši koupím něco na sebe, abych nebyla teda za šmudlu na MD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No asi tak nějak. když nevíš, jak to utáhnete, tak nechod ke kadeřnici. nehty máš snad svoje, tak jiné nepotřebuješ ne? já si na sebe kupuju jen to, co je nutné, a knihy? chodím do knihovny - 140 kč za rok
kojenecká voda pro roční dítě - no nevím, jestli na břicho může mít vliv, podle mě je lepší voda tekoucí, než stojící v lahvích.
- Citovat
- Upravit
@Katuskka píše:
„A jdu na nehty a ke kadeřnici. je teda nevím, jak to utáhnem“ To mi hlava nebere, takové uvažování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já si taky dávám dva tisíce stranou, ale nehty mam ošoupaný, vlasy mi jednou za měsíc sestřihne kamarádka za 50kč a potencionální přítel se pokouší přestat kouřit, momentálně alespon přešel na balení cigaret a docela to omezuje, plus co zbyde z mateřský ještě navíc, tak to dam malý na knížku, takhle se dá podle mě něco ušetřit…ale dát si stranou tisícovku na zkrášlení a tisícovku na cigarety a šetřit na penězích, co jsou určený dětem? to se mi moc nezdá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ušetříš tím, že tvůj manžel přestane kouřit a ty přestaneš chodit na nechty a ke kadeřnici a vidíš hned bude doma kolem 3500 kč ![]()
- Citovat
- Upravit
A vůbec, teď jsem holt na MD, tak se taky nezblázním a těch pár let bez nějakých investicí úplně v pohodě přežiju, vynahradím si to, až budu zas vydělávat, radši koupím dětem, nebo domů něco, co je daleko důležitější, než nějaká paráda- na kterou já vlastně ani nejsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, tak pilnik + 2 laky na nehty, to je 150 kc a kafe pro kamosku, ktera ti zastrihne konecky cca 150kc, no a mas usetreno 700 kc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc teda nechápu o co Ti jde.. přece pokud chci ušetřit tak se vzdám věcí jako kosmetička a kadeřnice (nebo jdu prostě občas).. nemusíš tak rozhazovat aby si vypadala hezky, jde to i jinak..
Myslím, že byste se spíš měli domluvit na tom jak to vyřešit a ne uvažovat stylem manžel má peníze na kouření tak já chci taky něco jen pro sebe a dál mě to nezajímá..
Jinak myslím, že by se dalo ušetřit tím, že budeš přemýšlet nad tím co uvařit a jít na větší nákup jen jednou za týden a pak kupovat už jen pečivo.. případně salámy (zboží, které se rychle kazí)..
- Citovat
- Upravit
Tím asi chtěla říct, že kdo má své přirozené nehty a vlasy (já) je šmudla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit