Nejlevnější dodavatel plynu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
13.4.13 13:35

@Kallkapa Když se přechází z jedné společnosti do druhé, tak ta, odkud odchází, si dělá závěrečné vyučtování. NE TA LEVNĚJŠÍ. Té bude platit nedoplatek. A pořád, i v létě jí poběží plyn za tu dražší cenu, takto si si našetří pro změnu u té levnější. Takže v důsledku i když tedˇ bude platit nedoplatek, přechodem k levnější firmě ušetří měsíčně třeba 1000 kč jen na zálohách. Tedˇbudou mít nedoplatek cca 2-3 0000,přes léto se jim to vrátí už jen na poklesu záloh, a taky na ceně plynu potom. Snad to píšu srozumitelně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:38
@berry4 píše:
@Kallkapa Když se přechází z jedné společnosti do druhé, tak ta, odkud odchází, si dělá závěrečné vyučtování. NE TA LEVNĚJŠÍ. Té bude platit nedoplatek. A pořád, i v létě jí poběží plyn za tu dražší cenu, takto si si našetří pro změnu u té levnější. Takže v důsledku i když tedˇ bude platit nedoplatek, přechodem k levnější firmě ušetří měsíčně třeba 1000 kč jen na zálohách. Tedˇbudou mít nedoplatek cca 2-3 0000,přes léto se jim to vrátí už jen na poklesu záloh, a taky na ceně plynu potom. Snad to píšu srozumitelně. :think:

Berry špatně mě chápeš. Samozřejmě dělá vyúčtování ta stávající (dražší) - a proto je lepší, když tam bude mít co nejmenší nedoplatek - protože je to dražší. Proč by platila velký nedoplatek u dražší společnosti a šetřila si u levnější společnosti na novou sezónu? Radši potom zaplatí nedoplatek u nové společnosti kde to je levnější snad né?

Nerozumím moc co tím chceš říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.13 13:47

Takhle. Sice si „našetří“ na nedoplatek, ale stále bude platit drahý plyn. Takže místo třeba 500 /měs za letní spotřebu u levnější společenosti, platí u RWE 1100.Protože mají plyn drahý, jak mají. Takže tím, že tam zůstane, jim v podstatě cpe do chřtánu další a další zbytečné peníze, které by už šetřila díky levnějšímu plynu jinde.. Ten nedoplatek bude muset zaplatit tak, nebo tak, jestli tím, že zůstane a bude prodělávat a našetří, nebo přejde, zaplatí nedoplatek a sníží si ihned zálohy, protože bude mít levnější plyn a navíc místo toho, aby další vyučto zase platila nedoplatek, naopak ještě dostane přeplatek, protože měla „našetřeno“ z letních záloh?
Ty píšeš, že jsi si zálohy ponechala, já je měla hned o 850 kč menší, mohla jsem mít o jimi vypočtených 1000. Bála jsem se, že to nevyjde. Vyšlo, ještě jsem dobírala. Takže já, ačkoli máme spotřebu baj oko stejnnou, jsem v podstatě „vydělala“ na levnější ceně plynu za 7 měsíců u EON 7510 kč. Oproti RWE, kde bych opět doplácela jak mourovatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.4.13 13:53

@berry4 já si ty zálohy nechala, protože jsem chtěla přeplatek :mrgreen: takové moje prasátko :oops:

Jo, jestli jim přišlo vyúčtování po zimě, nemá cenu setrvávat u stávající společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.4.13 16:08
@Kallkapa píše:
Nene, dražší Ti to nespočítají, ale v létě si platíš zálohy i když netopíš, čili šetříš na letní sezónu. Když u nich budeš ještě teď chvíli, kdy nebudeš topit, tak si těmi zálohami jakoby trochu našetříš na to, co jsi protopila teď v zimě - zima byla dlouhá, topilo se dlouho - takže když teď odejdeš s největší pravděpodobností tam budeš mít nedoplatek. Za výpovědní lhůtu se to možná srovná.. Po zimě se všeobecně nevyplatí přecházet. Ale zase záleží kdy bude mít vyúčtování nová společnost.

Jojo, máš pravdu. Já teď přešla od RWE k Eonu a už podruhé jsem doplácela, protože zálohy nepokryly náklady za topnou sezonu, takže jsem docela nas. aná. Ale jinak to bohužel nešlo.
A u EOnu ušetřím ročně oproti RWE 3tis. za plyn v bytě a to je znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
13.4.13 17:19

S dovolením se vtírnu zakladatelce s dotazem. Jsem zatím u RWE, chci přejít jinam, už mám vytipovaného levnějšího dodavatele. Mám u RWE po vyúčtování a na nedoplatek (docela obr) jsem uzavřela splátkový kalendář. Pokud přejdu jinam, budu to muset splatit najednou?

• Citovat
  • Upravit
1321
17.8.14 14:15
@stazinka09 píše:
S dovolením se vtírnu zakladatelce s dotazem. Jsem zatím u RWE, chci přejít jinam, už mám vytipovaného levnějšího dodavatele. Mám u RWE po vyúčtování a na nedoplatek (docela obr) jsem uzavřela splátkový kalendář. Pokud přejdu jinam, budu to muset splatit najednou?

Dotaz už byl sice položen více než před rokem, ale i mě by tohle docela zajímalo :think: My jsme se do nového rodinného domku přestěhovali loni v prosinci, dodávka elektřiny a plynu tedy začala oficiálně 15. ledna 2014. Máme ČEZ. Nejprve mi došlo vyúčtování elektřiny ( doplácela jsem 2.440 korun ) a v pátek mi přišlo vyúčtování za plyn a máme doplácet 18 tisíc!! 8o Přitom měsíčně platíme zálohy 1.500 ( elektřina ) a 2.000 ( plyn ). Teď nám ovšem zálohy zvedli a měli bychom platit za elektriku místo 1.500Kč o pětistovku víc a za plyn chtějí místo 2.000 rovných 5.000 :roll: Chtěla bych přejít k E-onu. Snad mi ČEZ povolí uhradit nedoplatek alespoň ve třech splátkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 16:33

Mam zalohy 1470, mam VT a NT, dodavatel Vemex energie

• Citovat
  • Upravit
3
23.10.14 23:47

Ahoj, už jsi přešla k tomu eonu? Jaká dlouho ten přechod trval, chtěla bych totiž přejít k Centropolu, ale bojím se, že to bude trvat dlouho. Už je dost zima a nerada bych byla bez tepla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
23.10.14 23:56
@Nespurek píše:
Ahoj, už jsi přešla k tomu eonu? Jaká dlouho ten přechod trval, chtěla bych totiž přejít k Centropolu, ale bojím se, že to bude trvat dlouho. Už je dost zima a nerada bych byla bez tepla :)

my jsme také přešli k centropolu, asi před 2lety. Vůbec jsme to nepoznali, prostě vaříš, topíš pořád stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.10.14 00:14
@mojmira píše:
my jsme také přešli k centropolu, asi před 2lety. Vůbec jsme to nepoznali, prostě vaříš, topíš pořád stejně.

A jaká je spokojenost s Centropolem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
25.10.14 15:20
@Nespurek píše:
A jaká je spokojenost s Centropolem?

celkem to ujde, neměli jsme zatím žádné problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.11.15 17:49

Dodavatel plynu Liberec

Dobrý večer, můžete mi prosím někdo poradit jak zjistit nejlevnějšího dodavatele plynu? Vůbec se v těch kalkulačkách na netu nevyznám. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat