Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
snad ti trochu pomůžu. Na miminko jsi ještě poměrně mladá, soudě podle tvého popisu se ještě necítíš „vyblbnutá“. Na začátek ti řeknu jednu věc. Každá žena je krásná a to si pamatuj. A matky…schválně se koukni na fotky některých žen před a po porodu. Mají tak úžasný výraz v obličeji, něco z nich září, něco, co je dělá strašně krásné. I ty jsi krásná, jen jsi ze všeho unavená, podrážděná, máš strach… A to negativní myšlení se odráží i v zrcadle. Co rodiče? Nemohou pomoci? Určitě jim budeš dávat dítě na hlídání, aby jsi měla čas sama pro sebe. Nebo přítel. Zvládnete to. Zkusila bych na tvém místě vyhledat terapeuta, nebo možná i psychiatra (nelekej se toho názvu, nejsi blázen - i já psychiatra potřebovala ato jsem na pohled zdravá, sebevědomá ženská), protože už jsi možná v dost hluboké fázi poporodní deprese.
Držím ti palce. A pamatuj - jsi krásná a úžasná maminka! ![]()
Zdravím budu ráda za anonym.

Nevím co se to semnou poslední dobou děje mám miminko a nemám z něj vůbec radost. Vlastně ho nemám ráda vůbec a nejradši bych to všechno vrátila a šla na potrat, Můj přítel je úplně na ho*** nebýt toho děcka tak bych sním ani nebyla takže s ním teď musím být, protože jaký chlap by mne chtěl s deckem?
Nejspíš žádný no a ještě k tomu už si připadám strašně hnusna nemám ani pěknou postavu když se dívám na ty holky co jsou v mojem věku bez děcka bez chlapa a prostě jsou hezké a užívají si život a já se musím starat a dělat že sebe nějakou 30 letou babu i když mi teprve bude 18. Za pár dní. To mi nikdo ani jako vždycky nepopreje. Ale to je jedno už. Nenávidím dokonce i toho kluka. Kvůli němu mám to děcko pořád říká jak jsme si přáli dítě ale já ho přitom vůbec nechtěla. A teď se musím starat. Jsem i dost hnusná. Padají mi vlasy nevím jestli to dělá ten porod nebo stres. Před pár dny jsem začala sledovat na fb jednu holku kterou znám. Coz mi na sebevědomí nepridava vůbec. Cítím se skareda a hnusná. I moje postava je hnusná. porad si říkám že jsem to mohla být já. A to děcko prostě nenávidím celkové i svoji rodinu. Prostě nevím jak dál. Možná vám to připadá jako blbost ale mně to prostě dost trápí. V poslední době se zabývám jen tim že nenávidím to děcko svojeho chlapa svoji rodinu a dokonce ani sebe.