Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moje sestra to ma stejne. Akorat oni to resi teprve dva roky. Osm let je blaznive dlouho. To uz bych davno mela adoptovano nebo mela koupenou strikacku semena za dve stovky.
S ex 2 roky snazeni, x let nechraneneho styku, skoncilo to IUI, ja mela alergii na jeho sperma. Nikdy se nepodarilo ani omylem.
S pritelem nemam zadnou alergii, zadne problemy co driv, otehotnela jsem po prerusovane soulozi a to ma pritel snizeny pocet spermii po nemoci. Akorat jsem tenkrat o miminko prisla, ale za to mohl nejvic asi stres, nevedela jsem, ze jsem tehotna a byla jsem porad v nervech kvuli rozvodu. ![]()
Je to dost časté, léta snažení s jedním partnerem, nic, nic, nic, potraty, IVF neúspěšné, pak rozchod a do dvou let dítě s novým partnerem ![]()
@VitaminC no znáš to, naděje umírá poslední. Říkáme jim to leta ať adoptují, nechtějí o tom ani slyšet.
Podle mě se spis rozejdou, ale to tu nechci resit, to je jejich postoj. Jsou z toho už hotový a má to na jejich vztah dopady.
@Anonymní píše:
S ex 2 roky snazeni, x let nechraneneho styku, skoncilo to IUI, ja mela alergii na jeho sperma. Nikdy se nepodarilo ani omylem.S pritelem nemam zadnou alergii, zadne problemy co driv, otehotnela jsem po prerusovane soulozi a to ma pritel snizeny pocet spermii po nemoci. Akorat jsem tenkrat o miminko prisla, ale za to mohl nejvic asi stres, nevedela jsem, ze jsem tehotna a byla jsem porad v nervech kvuli rozvodu.
A ta alergie vyšla z testu nebo je to jen teorie? Jim prave řekli ze oba mohou mít dítě, jsou ok, a ze bohužel asi ne spolu, ze je to už dlouhá doba a měli by přemýšlet o jiných možnostech jako je adopce. Ale vlastně neřekli proč spolu nemůžou mít
@Julča001 píše:
Je to dost časté, léta snažení s jedním partnerem, nic, nic, nic, potraty, IVF neúspěšné, pak rozchod a do dvou let dítě s novým partnerem
A ví se čím to je?
Omlouvám se jestli se ptám jak blb ![]()
@Anonymní píše:A ta alergie vyšla z testu nebo je to jen teorie? Jim prave řekli ze oba mohou mít dítě, jsou ok, a ze bohužel asi ne spolu, ze je to už dlouhá doba a měli by přemýšlet o jiných možnostech jako je adopce. Ale vlastně neřekli proč spolu nemůžou mít
Bez testu, doktor rekl, ze neni co resit. Mela jsem velke problemy, svedeni, otoky, bolesti, puchyrky, poznala jsem i kdyz jen ukaplo. Bylo to utrpeni a nepomohlo ani rychle umyti, jen kondom. Dokonce jsem mela i reakci po oralnim styku nebo ukapnuti na kuzi.
Ted to opravdu nemam.
@Anonymní píše:
A ví se čím to je?
Omlouvám se jestli se ptám jak blb
To se většinou neví. I já mám v rodině a mezi známými případy, kdy s jedním partnerem to nešlo léta letoucí, a s jiným partnerem to bylo rychlejší než myšlenka.
Ano, je to tak, existuje to a opravdu se ještě plně neví, proč tomu tak je. Je tam prostě genetická nebo imunologická inkompatibilita.
Můj manžel se snažil s bývalou partnerkou počít dítě, narvali do IVF neskutečné peníze, obešli snad všechny kliniky, užili si peklo. Nakonec se jim vztah rozpadl. Se mnou má děti tři a jeho partnerka má taky své děti. Jen prostě spolu dohromady to nešlo.
No jako 8 let je fakt silena doba a proste si myslím ze ti dva dítě mít nemají ať už ty důvody jsou jakýkoliv, ale tak je to sestra a tyhle reci ji samozřejmě zraňují a tak je neříkáme.
Až prave včera mi řekla, ze kdyby věděla ze s jiným otěhotní “hned”, ze by do toho šla, protože jejich vztah je už docela poznamenany, prechozeny a bez dítěte nemá šanci. A k dárcovství nebo adopci se asi zatím staví odmítavě.
@Anonymní píše:
A ví se čím to je?
Omlouvám se jestli se ptám jak blb
No je to právě tou nekompatibilitou
Čím přesně je způsobena si myslím neví ani ti doktoři.
@Anonymní píše:
Ano, je to tak, existuje to a opravdu se ještě plně neví, proč tomu tak je. Je tam prostě genetická nebo imunologická inkompatibilita.
Můj manžel se snažil s bývalou partnerkou počít dítě, narvali do IVF neskutečné peníze, obešli snad všechny kliniky, užili si peklo. Nakonec se jim vztah rozpadl. Se mnou má děti tři a jeho partnerka má taky své děti. Jen prostě spolu dohromady to nešlo.
Ale je to šílený teda, kazdosodne já myslela ze na to lékaři umí přijít a řeknou to na základě testu ale jim vyšlo vše ok a závěr: možná se vám to nikdy společně nepovede, stává se to…proč to tak je zatím ale nevíme
@Anonymní píše:
Až prave včera mi řekla, ze kdyby věděla ze s jiným otěhotní “hned”, ze by do toho šla, protože jejich vztah je už docela poznamenany, prechozeny a bez dítěte nemá šanci. A k dárcovství nebo adopci se asi zatím staví odmítavě.
A to jakože by si ho nechala udělat a zůstala s tímto partnerem? Nebo by se s ním rozešla.
Taky mam v okolí takový případ. S bývalou manželkou se dítě roky nedařilo, nasledoval rozvod a se současnou ma čtyři děti během pěti let. Posledni těhotenství bylo neplanovane a dvojčata.
@Julča001 neee, rozešla
ale to řekla poprvé za celou dobu, jsou z toho oba nešťastný a sice je vidím jednou za měsíc, ale mají totálně prechozeny vztah (10 let a z toho 8 let marný snahy o dítě) a upřímně si myslím, ze by oba našli štěstí jinde včetně děti. Ale do toho mi nic není samozřejmě ![]()
Ahoj,
prosím setkaly jste se někdy s tim, ze by byli oba partneři vlastně zdraví ale neslo jim splodit (nebo zplodit, teď nevím
) potomka?
Netýká se to mne, ale moji sestry. V pátek jim lékař řekl, ze “možná budou nekompatibilní”…to je lékařský pojem jak noha
aneb nevíme co s vámi.
S přítelem 8 let marné snahy, 6 let pomoc lékařů, mnoho pokusu, různé metody i kliniky, oba vyčerpaní zejména psychicky.
Včera mi řekla, ze prý by oba mohli mít dítě s nekym jiným, ze to řekl sam lékař, prý se to děje a ještě úplně nepřišli na to proč. Je prý možné ze po tolika letech jsou její vajíčka a jeho spermie “imunní” a proste nedojde k oplodnění.
Moc se mi to nezdá, ale ptám se, jaké jsou vaše zkušenosti.
Dekuji