Dotaz pro mzdové účetní

472
30.11.08 22:02

!!!!Nejste někdo mzdová účetní - prosím spěchá!!!!

Prosím o radu pro mého taťku, snad se tu najde nějaká mzdová účetní nebo někdo takový, kdo tomuto rozumí.

Takže, můj taťka má ještě 20 dnů loňské dovolené, které by si měl dle zákona ještě letos vybrat, aby mu nepropadly. Jenže taťka někdy od prázdnin marodí a je stále v neschopnosti, takže nemůže na dovolenou nastoupit. Co tedy s těmito dny? Jdou tyto dny dovolené ještě převest z důvodu nemoci do dalšího roku nebo mu ta dovolená propadne? Jeho vedoucí jakoukoliv domluvu na proplacení odmítá.
Prosím kdo zná odpověď, dejte mi i nějaký odkaz na zákon, který tento případ řeší.
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11337
1.12.08 06:08

Tak ať ukončí pracovní neschopnost a nastoupí na dovolenou (zaměstnavatel mu to musí umožnit) a nepropadne mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.12.08 12:40

U nás v práci se dovolená převáděla do dalšího roku normálně, ale asi záleží na zaměstnavateli. Myslím si pokud má nemocenskou, tak by mu dovolená neměla propadnout, ale měl by na ní nastoupit hned po ukončení nemocenské. Ale nevím to na 100procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
1.12.08 13:20

Nejsem mzdová,ale jestli tomu dobře rozumím,tak jde o dovču z roku 2007??Pokud ano,tak ze zákona se má vybrat,do konce října následujícího roku,takže 10/2008.Ale netuším jak je to,jestli když se nevybere tak rovnou propadne a nebo je nějaká šance na proplacení…

To jsem ti moc nepomohla,vid?!Zkusím pohledat :wink:

Každopádně ať je taťka brzo fit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
1.12.08 19:45

Děkuji moc za vaše odpovědi. Už je vše vyřešeno. Taťka musel chtě, nechtě ukončit neschopenku a teď vybírá dovolenou, aby mu nepropadla.
Tak díky Pett1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
24.4.12 17:09

Zdravím… potřebuji poradit…
dne 30.4. koncim pracovni pomer, dostanu odstupné a ve vypovedi je napsano že v dalsim vyplatnim terminu(coz je kveten) to je ok
Ale od 2.5. jsem chtela jit na neschopenku, ale bylo mi receno od známé, že když pujdu hned 2.5. na neschopenku(19­.7 nastup na ppm) tak odstupné dostanu az po skonceni neschopenky(tedy nekdy v srpnu..) jak to je?
Je možné abych sla na neschopneku treba az 10.5. po ochranné lhute na neschopenku(ta je 7 dni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.4.12 19:27

Ahoj, myslím, že odstupné a neschopenka spolu nesouvisí..První tři týdny budeš doma zadarmo a pak ti bude vyplácet neschopenku sociálka, pokud to bude tak že na ni nastoupíš toho 2.5. (ale nech si ji vypsat od 1.5.,ať máš pokryté všechny dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
24.4.12 19:31

@nela2 Moc děkuju.. ja si to myslim prave ze taky tak.. nevite kdo by mi to kde rekl na 100%, firemni ucetni? nebo na ossz? nebo u dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
25.4.12 09:26

souhlasím s Nelou 2 - jsem mzdová účetní na MD :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
25.4.12 10:24

Já jsem taky mzdovka..
Nejsem si jistá, jestli ti někdě stopro poradí, většinou je zajímá jen to jejich, ale na OSSZ by to vědět měli, tak zkus zavolat tam..Ale je to tak,jak píšeme s Licenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
25.4.12 10:30

Holky moc moc vam dekuju:) zkusim dnes zavolat nasi ucetni a i na ossz.. díky moc a hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.11.12 21:05

Ahoj holky, prosím mám dotaz. Pokud přijmu zaměstnance až 5.11. (datum nástupu) místo 1.11. - má to pro mě nějaký dopad? musím někde něco vyúčtovat myslím na OSSZ a zdrav. pojištovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
5.11.12 21:08

@Vermun ne nemusis ;) to bys musela byt uplne cely mesic bez práce a platila bys je zdravotni pojisteni 1080 kc, takze se niceho nedes, nikam nechod, nic neplat, proste to pust z hlavy ;) je to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
5.11.12 21:12

@Kátísek takže zaměstnanec nastoupí 5.11., od toho dne má i prac. smlouvu, je přihlášen na zdr. pojištovně a ossz. Pro zaměstnavatele z toho neplynou žádné „jiné“ povinnosti oproti tomu, že by nastoupil 1.11.?

Omlouvám se, vím, že je to stupidní otázka, ale já prostě nevím. Jsem začínající mzdovka a ještě už 3 roky doma. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
6.11.12 00:39

@Vermun myslim si že ne.. zkus zavolat na ossz a i na pojistovnu, tam ti vse reknou, ale myslim si ze uz by jsi zdravotni platit nemela.. ty zakladas firmu? nebo jde jen o pracovni smlouvu k 5.11.? pokud firmu-tak to nevim, ale pokdu ty jsi zamestnanec tak vubec ossz ani pojistovnu neres-to vyresi zamestnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová