Nekaká - 3,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7631
10.6.11 11:18

Nám právě nepomáhala ze začátku ani úprava stravy, protože to malý zadržoval i víc než týden a pak dochází ke zpětnému odvodňování stolice. Je to takový zapeklitý kruh. My jsme měli problém hlavně v tom zadržování…Museli jsme stoličku zředit tak, že ji už nebyl schopen zadržet a postupně ho naučit znovu kakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
27.2.12 19:22

kakáni

Koukám ,že nejsem jedina kdo ma ze svym ditkem problemy s kakanim.1.3 ji budou 4 roky,a mam pocit ,že zadrzuje stolici.I presto ,že jde na nocnik ci na wc ,a jakmile pocituje ,že bobik leze ven tak rychle vyskoci a stahne pulky.Pije pomalu az 2 litry denne ,papame hodne,ale bobik nikde.Uz jsme byli i na pohotovosti,prtz po 5 dnech nekakani brecela a kroutila se bolesti,tak jsem se lekla a jela sni rychle vecer na pohotovost ,doktorka ji dala do zadecku 4 glycerinove cipky.Pak kdyz jsme museli na chodbe pochodovat pul hodiny ,kdyz se me zeptala ,kdy pojedeme domu ,že se ji chce spat ,rekla jsem ji ,že nejdriv musime pockat na bobicek,a pak jedeme domu.Jakmile tohle uslysela ,sice z tezka ,ale hned se vykadila a jeli domu …mno jo ,ale dalsi 5 dnu opet nekadime :think: Jeste mi pani doktorka poradila ,že ji mam davat rano po snidani glycerinove cipek a toto dodrzovat mesic.Jenze po glycerinu ji boli brisko krouti se bolesti par hodin a pak je v pohode,ale bobik opet nikde.Uz nevim co sni mam delat ,mam strach aby se neco nestalo…Preci jenom ty bobky museji nekam jit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 17:14

Nekaká

dobrý den, mám podobnou zkušenost, ale u dcery. u nás přišly problémy s kakáním při odplenkování. Najednou šla na ní stolička a ona nevěděla co se děje. Takže byl křik, pošlapování, panika - no hrůůůza. Byla jsem naprosto bezradná. TAk jsem to zkoušela po dobrém, uplácela, říkala jsem, že všichni kakají (děda, babi, kamarádi atp.), dokonce jsem ji brala i sebou na záchod, když jsem šla dělat potřebu sama - hold tonoucí se stébla chytá, ale nic. Ona věděla, že všichni kakají a že se to musí, ale stejně řev a stres. Tak jsem to zkusila po zlým, vyhrožovat a taky nic. Zkoušeli jsme i fructolac, ale to zase nechtěla pít. Když bylo nejhůř, dostala čípek a pak už ji nic jinýho nezbylo než se vykakat. Hrozná zkušenost. Je dost inteligentní na to, aby sama přišla na to, že se to zkrátka musí. Tudíš chtělo to čas, takhle jsme bojovali od července do října a pak ze dne na den to přešlo. Tak se držte a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.3.12 17:34

tak holky nakonec ,jsme to vyresili tak ,že ji davam 2 az 3 x denne olivoveho oleje a + jsem ji davala 2 kafove lzicky lactulosy .trvalo to 3 dny co nic neboli spis to drzela,že se bala že ji konecnik bude bolet …a po trech nech,uz kaka sama a je spokojena a vychvalovala si olivovej olej.Takze lactulosu jsem prestala davat ,ale davam aspon 1 polevkovou lzici a je spokojena a ja sni …jinak 3 tydny to byli boje .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
20.1.14 18:53
@Katry píše:
Dobrý den,
chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s nekakáním. Mám 3,5 letého syna, který kaká 1× - 2× za 14 dní. Nejeví známky nafouklého bříška, nekroutí se bolestmi do té doby než to na něj „přijde“. Potom pláče, drží si bříško a samotný proces oddaluje na co nejdelší dobu,protože ví,že to bude bolet. Nakonec stejně musí a v 9 případech z 10 mu praskne zadeček a teče mu krev. Byli jsme na kontrole průchodnosti střev, nejí čokoládu, banány, rýži a téměř nic, co staví(aspoň myslím).Dáváme mu hodně vlákniny, zkoušeli jsme projímadla, různé bylinky…prostě nic nezabírá. Nemáte někdo radu? Už jsem zoufalá! :zed:

Prosim jak probiha vysetreni nepruchodnosti strev? Sice je tohle uz stara diskuze mam problem se synem jako vy snad mi tu jeste nekdo odepise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
11.1.18 18:52

Ahoj ráda bych se zeptala na radu. Syn 3,5 roku vždy kakal bez problému téměř denně… ted poslední dva týdny nechodí vůbec. Nebo tedy šel po 5 dnech a ted zase už 5 den nic.. Ale nic mu není, neztěžuje si že by ho bolelo bříško, jí normálně jako vždy, není unaven.. prostě nic. A ani když ho posadím na záchod tak se mu nechce. Není to žádná zácpa, prostě se chová jako kdyby bylo vše ok… a já ted nevím jestli s tím mám jít k doktorce? Zase si řikám co ona by s ním dělala když mu nic neni:( Já to mám podobně a měla jsem s tím jako dítě problémy, tak mě napadlo že jak je starší mohl se mu už trochu změnit metabolismus a prostě sám o sobě tak často už nepotřebuje? On toho teda jí na svůj věk hodně málo, ale to jedl tak vždycky…tak nevím, mám s ním chodit a nebo to zatím nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
11.1.18 19:22

@Lathi asi bych zvýšila přijem tekutin, vhodných samozřejmě a víc pohybu, doktorce bych třeba zavolala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
11.1.18 19:32

@Conulka Děkuji, díky bohu se to ted povedlo:) ona totiž od narození má s tím problém jeho mladší sestra, ikdyž chodí denně tak u toho hrozně trpí- to řeším s doktorkou a on asi jak to vidí u ní tak se ted začal bát:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
11.1.18 19:57

@Lathi můžu se zeptat je to vaše doktorka řeší? Dcera s tím má také problém a jediné co nám poradila je lactuloza. Ano, pomohla ji, ale přece ji nemůže brát celý zivot :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1148
11.1.18 20:04

Holky prispeju trohu mou zkusenosti, zkusili jsme tohi mraky od cipku pres lactulosu tak fructolax atp. A pak sousedka ( zajimajici se o bylinky atp) mi poradila at davam malemu lzicku lnenich seminek. Davam tu to skoro kazde rani do jogurtu a verte nebo ne kaka mi skoro kazdy den max obden. Jsem strasne rada, moc se mi ulevilo. Tolik noci jsem kvuli toho nespala premyslela jak mu pomoci. Tak to treba zkuste a taky vam to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
11.1.18 20:49

@24Martina Taky to řešíme Lactulosou.. malá má problémy od narození (ted je jí rok) a začali jsme to pořádně řešit tak před třemi měsíci, kdy nešla přes týden a pak se hrozně natrhla.. po té Lactulose se to zlepšilo v tom, že chodí téměř denně, ale bohužel už si pamatuje že jí to bolelo a ted se bojí a je na ní vidět že to zadržuje.. což už není problém fyzický:(Také jsem řešila jestli nemá problém třeba se zúžením střeva nebo tak něco ale prý kdyby to tak bylo tak by nezabrala ani ta Lactulosa… no takže ted jí dávám denne, a asi víc nezmůžu.. většinou to malý jde celkem dobře ale tak jednou týdně se sekne a zadržuje to a to pak obrečíme obě:((.. a co se týče toho „doživotí“ ono to ničemu neškodí, máma dělá v lekárně a chodí tam více lidí co to prostě musí mít doživotně.. navíc já doufám že až bude starší a bude tomu víc rozumět tak se sní nějak domluvím:) a taky bude mít víc pohybu, ted jen leze a myslím že až bude běhat tak jí to také pujde líp…no snad jsem ti trochu pomohla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
12.1.18 08:23

@petulala určitě zkusím, moc děkuji!! :kytka: Snad mi to bude jist :lol:
@Lathi ona chodí jednou za 4 dny, což mě přijde teda málo. Je fakt, že je pak toho plný nočník. Je jí 2,5. Hrozně se bála jak ji to bolelo a v tom ji lactuloza pomohla. Trvalo to, ale teď už se nebojí. Ale není to tak, že by si sedla a vykadila se. Už den předem za mnou chodí, že bobek a když se posadí, tak nic. Takhle celý den a vykadi se o den později :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1148
13.1.18 07:09

@24Martina to jsme meli podobne. Maly chodil jednou za 4-5 dni. Nebyl problem. Pak vzdycky trvalo nez to odspuntoval a za tu naloz by se nemusel stydet ani kun. Taky jsem s nim stravila nekolik noci na zachode a neslo to. Bal se, bobika tlacil, byl skoro videt a pak to uase zastavil a podobne. Ja jsem mu ty seminka vysvetlila tak, ze si je musi dat aby kakani nebolelo. Dala jsem mu lzicku at si ke tam da sam. Ze zacatku jsme jw javali do monte, protoze to me rad a pak kdykoli chce jogurtit tak si je tam da a ted uz je to do jakéhokoli jogurtu. Jeste me napadlo pokud by to tvuj prcek nechtel, tak zkusit dat tahini to je rozemlete lnene seminko. Ale nevim zda by to melo stejny ucinek, ale za zkousku by to stalo, pokud by jsi neuspela. Nam to opravdu pomaha, jde denne, max 1× za dva dny. Tak preji hodne uspechu. Pak dej urcite vedet jestli to omohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
13.1.18 07:22

@petulala děkuji!! Prosím tě a ty semínka jsi dávala normálně celé? Nebo nějak nadrtit či předtím namočit nebo jak?

• Citovat
  • Upravit
1148
14.1.18 06:42

@24Martina normalne cela. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat