Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky maly ( 15 mesicu) mel minuly tyden ve stredu kliste a od te doby 4 krat denne kaka(poredtim tak co dva dny nebo jednou denne) a od rana je horky
muze byt s tim nejaka souvislost? V miste kde kliste bylo je mala modrinka..dekuji moc za informaci
beruska2× píše:
okamzite bych sla k Dr
souhlasim.Ta modřinka kolem pupínku by nemusela značit nic dobrého.Klíště už malej párkrát měl a neměl ani flíček
Pokud má horečku, tak bych taky okamžitě šla k dr.
Encefalitida by se projevila asi do týdne, dvou. Ptala jsem se dr., protože děti taky klíště měly. Borelioza by se projevila až později, po několika týdnech. Tmavá mapa někde po těle, bez teploty, proti b. není očkování.
Taky bych zašla pro jistotu k dr, ale myslím, že jako reakce na klíště je to docela brzy…myslím, že v tom b ude něco jiného…
tak bych hned volala pohotovost, s timhle bych si nehrala…
radis byt za matku hysterku nez nebo zmeskat..
Akelei píše:
Holky ma 39,2 po odectu … a modrinku tam stale ma
na nic nečekej.U takové choroby se muže stav rychle zhoršit.Už jsme to v rodině měli a taky do týdne bylo zle
ja teda prcka strikam repelentem, snad to je neco platny, mam z tohodle strach…
tak to fakt raději zavolat a poradit se… nebo pokud to nemáš daleko na pohotovost,tak bych možná i rovnou zajela, když už budeš tam, tak tě musí prohlédnout…
pokud mas v dosahu nemocnici tak bych jela, dite v takovym stavu urcite neodmitnou a na detskym odd je porad nekdo..
tak zavolej jenom pro info do jiné nemocnice, však neví odkud voláš.
U nás oba kluci i já máme po vytažení klíštěte v místě zasátí flek jako od píchnutí komárem. Miží nám to tak po 2 týdnech…
Loni jsem četla v příloze MF Dnes,že klíštěti trvá 12 h než se prokouše kůží dostatečně hluboko,aby mohl vpouštět do krevního oběhu ty svoje jedy. Takže jestliže máme děti pod neustálým drobnohledem - večer před spaním, během dne kontrolujeme klíštata je šance na nákazu minimální… Tohle mi pak potvrdily i dvě dětské dr.,kterých jsem se na to ptala.
Ale samo existují i vyjimky… ![]()
Asi bych se teky vydala k dr.