Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pudloslava píše:
ja vyndavam kliste tak, ze si naslinim prst (aby to klouzalo) a na klisteti delam takova mala kolecka - obvykle se pusti velmi rychle - ale obvykle najdu kliste na sobe dost brzy. Letos uz jsem mela tri a mladej jedno.
Jo, tuhle metodu praktikuju taky a co si pamamtuju, dělali to i naši nám. Pamatuju se, jak probíhaly ohnivé diskuse, jestli po nebo proti směru ručiček a odborník pravil, že je to fuk, na kterou stranu, hlavně ale točit pořád na jednu.
Dneska jsou hrozné diskuse proti této metodě, ale nepřijde mi o nic horší než jiné.
Když já se ho teda štítim, nešáhla bych na něj. Mám pocit, že hned jak bych ho odtrhla, okamžitě by se zakouslo do prstu ![]()
JA bych na neho teda holyma rukama nechytala.
Me se to dela dobre normalni pinzetou,dole trochu vyboulenou.
a to nechtějte, holky, vědět, co s ním děláme potom
Jak vlastně pak vyndané klíště likvidujete?
trháš mu nožičku po nožičce a týráš ho za napadení?
No nic horšího mě už nenapadá ![]()
To by me zajimalo co s nim delate,jak ho tyrate chudaka ![]()
Ja ho splachuju.
Karllicka píše:
To by me zajimalo co s nim delate,jak ho tyrate chudaka
Ja ho splachuju.
tim ho ale nezabij proto že si prý udělá vzduchovou bublinu nebo co
.U nás proběhne lehká kremace
dám ho někam a pálim ho zapalovačem dokud … ![]()
Holky na vyndání klíštěte je super naslinit sirku a pak přez klíště přejed hned se pustí a pak se u nás pálí ![]()
Ja ho vzdycky zabalim do kousku nocvin,dam do popelniku a zapalim, videla jsem to v Koljovi.
Hustýý,ale možná bych se bála že když to klíště je infikované že napadne ještě slípku ![]()
Kamčo, jak že si udělá vzduchovou bublinu?
Odjakživa splachuju zamotaný v toaleťáku. (Teda jako děcka jsme je pálily na kameni, měly jsme takový pohřebiště, společný i pro mandelinky.
) Někde nějakej odborník říkal, že stačí spláchnout, sakryš. ![]()
Taky jsem sledovala diskuzi, mrkám, jestli to nějak nepokročilo, ale asi ne a prcek je v pořádku.
My klíšťata normálně vytahujeme. Vezmu ubrousek nebo papírovej kapesník, ale jenom jednu nebo dvě vrstvičky, chytím klíště úplně u kůže a vytáhnu ven. Nic nevyklám, nic netočím a klíště se nikdy nepřetrhlo ani nic podobného - tímto pohybem to ani nejde a nevpustí do nás vůbec nic.
Máme jich zjara na chatě hodně a to máme posekáno a i když sebe i děti stříkáme různýma repelentama, tak stejně občas někdo nějaké najde.