Prcek a klíště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
9.6.11 15:59
valkil píše:
evik178 píše:
no prave proto se ptam,a rikali tam ze kliste je usmrcene v okamziku naneseni popisovaneho prostredku,takze uz nevypousti.No nevim poptam se v lekarne co je to za zazrak.myslim ze to bylo v loskutakovi tak tyden dva po zpatku
No mrtvej člověk, je taky mrtvej, když mu povolí svěrače. (Ehm, tedy pardon za přirovnání)

moc nechapu ale i tak diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.6.11 16:03

veroniko nejdřív si přečti jak to bylo.Já nikoho nekontrolovala ale koukala co se děje zda je dítě o.k,tak ze mě nedělej nějakého k… co tady hlídá jestli pojedou s dítětem k doktoru :nevim:

Ten repelent máme taky.Letos jsme ještě klíště neměli.Očkovat bych nenechala.Existuje laboratoř kde klíště prozkoumaj když pošlete v dopise,ale stojí to 500kč a nesmí bejt rozmáčklé jen vytočené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
9.6.11 18:10

Naši dělávají doma toto:
Přírodní rozmarýnový repelent proti klíšťatům
Budete potřebovat pouze:

1 sáček rozmarýnu (koupíte v supermarketu nebo nasušíte)
1 litr vody (nejlépe balenou nebo převařenou)
1 lžíci vinného octa (raději bíleho)

Postup je ještě jednodušší než ingredience samotné. V hrnci svaříme litr čisté vody, ihned odstavíme a přisypeme rozmarýn. Ten necháme louhovat až do vychladnutí odvaru. Následně zcedíme a přidáme ocet. Repelent uskladníme v ledničce nejlépe ve skleněné lahvičce se sprejovadlem.rozstřikovač

Až se budeme chystat do lesa na houby nebo jen tak, třeba se psem na procházku, posprejujeme si odvarem celé tělo, zejména pak nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
9.6.11 18:15

Consi
dik vyzkousim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
9.6.11 19:19

Tak po přečtení této diskuze je mi zle ze zakladatelky.Taky nevěřim,že na nějaké pohotovosti byla,když napíše,že manžel chce malého uspat.Oba rodiče nepovažuji za rodiče,protože tohle mi fakt nepřijde normální.Pokud mel malý po kousnutí klíštěte horečky tak bych okamžitě jela na pohotovost.Tuto diskuzi bych raději vymazala.Je mi z toho docela smutno,vždyť děti jsou naše všechno :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
9.6.11 21:31
evik178 píše:
no prave proto se ptam,a rikali tam ze kliste je usmrcene v okamziku naneseni popisovaneho prostredku,takze uz nevypousti.No nevim poptam se v lekarne co je to za zazrak.myslim ze to bylo v loskutakovi tak tyden dva po zpatku

Já jsem se na ten „zázrak“ v lékárně už ptala a lékárnice mi to vymluvila, i když by to pro ni byl docela výdělek, protože říkala, že to stojí kolem 400,–. Řekla mi, že klíště se nemá potírat ničím, protože jakmile se začne dusit (tím, že to něčím potřete), tak vypustí všechny ty jedy, co má. Takže radila prostě pinzetou vytáhnout a teprve potom potřít jódem (Betadine). Prý je to na úplně stejné bázi.
Tak jsem to tak udělala, i když operaci „pinzeta“ si malý představoval zřejmě jako amputaci nohy a řval jak tur, aniž jsem se ho dotkla :lol: Klíšte ale naštěstí spolupracovalo a šlo hned :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.6.11 21:34

Taky bych ho nedráždila ahned vyndala.čim víc se dusí tim je to horší.dobře jde vyndat tim odklíštovákem na psa.Stojí asi 15kč,dobře se chytí a hned je venku stačí párkrát otočit.Pinzetou klouže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
9.6.11 22:07

holky, a tim odklistovatkem na psy - mam ho doma.doporucila mi ho pani v lekarne,ale ja se toho bojim. Pripada mi, ze to ma strasne silny stisk,ze tim to kliste rozmacknu… Fakt to funguje? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.6.11 22:12
KacenkaK píše:
holky, a tim odklistovatkem na psy - mam ho doma.doporucila mi ho pani v lekarne,ale ja se toho bojim. Pripada mi, ze to ma strasne silny stisk,ze tim to kliste rozmacknu… Fakt to funguje? Dekuji

nerozmáčkneš.Chytneš a pak snadno otáčíš proti hodinovim ručičkám.Nemuže se nic stát,ale musíš mít klidné dítě aby si nevyškubla i když ani to nejspíš by nevadilo,ale lepší radši vyndat vše.Prostě zmáčkneš otevřou se pacičky,chytneš mrchu a dvakrát otočíš a je pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.6.11 22:18
KacenkaK píše:
holky, a tim odklistovatkem na psy - mam ho doma.doporucila mi ho pani v lekarne,ale ja se toho bojim. Pripada mi, ze to ma strasne silny stisk,ze tim to kliste rozmacknu… Fakt to funguje? Dekuji

nerozmáčkneš, normálně odklíšťuju psy už asi deset let a ještě se mi to nestalo. Jinak proti klíšťatům „prý“ funguje i zvýšená konzumace vitamínu „B“, je to neověřené, ale prý funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.6.11 06:54

Nedavno jsem slyšela v jednom pořadu,kde mluvil nějaký odborník přes klíšťata,že klíště se nemá ničím potírat jak píšete a nemá se ani vyndavat vytáčením,ale má se prý jen vyvyklat pinzetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
10.6.11 06:59

My máme tohle http://www.google.cz/search?…
a je to fakt dobrý, jsou dvě velikosti podle nacucanosti klíštěte. S tímhle jsem v klidu, že ho nerozmáčknu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
10.6.11 09:13
bubulina píše:
My máme tohle http://www.google.cz/search?…
a je to fakt dobrý, jsou dvě velikosti podle nacucanosti klíštěte. S tímhle jsem v klidu, že ho nerozmáčknu. :-)

Vyzkousime :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.6.11 11:03

ja vyndavam kliste tak, ze si naslinim prst (aby to klouzalo) a na klisteti delam takova mala kolecka - obvykle se pusti velmi rychle - ale obvykle najdu kliste na sobe dost brzy. Letos uz jsem mela tri a mladej jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.6.11 11:06

Kdo chce kroutit: jinak teda kdo ma doma kutila, tak at si vezme tzv.krokodylka - to je elektrosoucastka - takova zubata jakoby pinzetka, co se pricvakne na dratek. je to kulate a vevnitr dute, takze cele kliste se vejde dovnitr. zde obrazek http://t2.gstatic.com/images?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí