Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Akelei píše:
jenze u nas na pohotovosti jsou naproste ho***a
převezou stejně na dětské oddělení a okamžitě budou jednat
Já bych určitě jela, to není žádná sranda..
Moje dr. sama říkala, že když měli děti klíště, tak si toho prostě musím být vědoma a více je potom hlídat, řešit každou teplotu..
Stav se může u takových chorob rychle zhoršit..
Nevolala bych, vzala bych dítě a jela bych. Dráždivost mozkových blan po telefonu nevyšetří, neporadí..
KacenkaK píše:
U nás oba kluci i já máme po vytažení klíštěte v místě zasátí flek jako od píchnutí komárem. Miží nám to tak po 2 týdnech…Loni jsem četla v příloze MF Dnes,že klíštěti trvá 12 h než se prokouše kůží dostatečně hluboko,aby mohl vpouštět do krevního oběhu ty svoje jedy. Takže jestliže máme děti pod neustálým drobnohledem - večer před spaním, během dne kontrolujeme klíštata je šance na nákazu minimální… Tohle mi pak potvrdily i dvě dětské dr.,kterých jsem se na to ptala.
Ale samo existují i vyjimky…
Asi bych se teky vydala k dr.
Tak mně dr. říkala, že podstatné je hlavně to, jestli klíště bylo infikované nebo ne. A taky ho vyndat co nejdřív..I za cenu, že ho třeba strhnu a kusadlo zůstane v kůži. To už je potom pro tělo jako tříska a tělo si s tím poradí. Nejnebezpečnější je ten obsah tělíčka..
Pamatuju si, že ještě před takovými deseti lety se zatrhlé klíště vyřezávalo, dnes už ne..
Je jedno, jak bylo klíště dlouho, ale s dítětem v horečkách a po klíštěti bych jela do nemocnice..
doufám že už jste na cestě,proto že tohle není žádná prdel.S prominutím.
Zánět mozkovejch blan je život ohrožující a nemyslim si že ty mu pomužeš víc než lékaři a není to stav co by si nějakej doktor lajznul nevyšetřit
Kamča.dalmatinka píše:
doufám že už jste na cestě,proto že tohle není žádná prdel.S prominutím.
Zánět mozkovejch blan je život ohrožující a nemyslim si že ty mu pomužeš víc než lékaři a není to stav co by si nějakej doktor lajznul nevyšetřit
přesný. Doufám, že už jedete!
ne nejedeme chlap ho chce uspat ze pry bude spinkat jenze ja se bojim jak piste e ze se teplota ma resit po klisteti ![]()
Kliste tam mel vice nez 24 hodin byl na hlidani u babicky a ta si toho nevsimla ![]()
tak aspon zavolej do nemocnice, někam na dětský, at ti řeknou..kdyby řekli jet, tak chlap musí nastartovat a už nic nenadělá!!!!!
Akelei píše:![]()
![]()
ne nejedeme chlap ho chce uspat ze pry bude spinkat jenze ja se bojim jak piste e ze se teplota ma resit po klisteti
Kliste tam mel vice nez 24 hodin byl na hlidani u babicky a ta si toho nevsimla
Upalovala bych okamžitě. Je chlap normální nebo co? Promiň, nechci být sprostá..Synek měl taky klíště u babičky, bohužel si toho babička nevšimla a já až doma druhý den. Taky bylo přisáté více než 24 hodin. Byl to jiný druh klíštěte, který leze na zvířata, na lidi vyjímečně. Bylo hodně přisáté, nemohli jsme ho oddělat, šli jsme k dr. a ta říkala, že ho mám hlídat a s jakoukoliv teplotou v nejbližší době okamžitě k dr..
Tak si zavolej na pohotovost, do nemocnice, co Ti řeknou..Snad od nich by si chlap nechal poradit..Teplota je fakt vysoká, toto není lehká zvýšená..
![]()
ne nejedeme chlap ho chce uspat ze pry bude spinkat jenze ja se bojim jak piste e ze se teplota ma resit po klisteti
tak si vem taxika! ty si to pak budes vycitat, uspat je to nejhorsi jak pas poznas ze je dite z horecky apaticke… rozhodne bych okamzite jela…
tohle telefonem nevyresis, navic kdyz mel kliste tak dlouho a je tak maly…
![]()
chlapovi bych nakopala pr… hned jak bych se vrátila z nemocnice ze zdravim dítětem.
.Já tohle fakt nechápu
.Když umíš napsat na internet tak zvládneš sama i zavolat záchranku
dát dítě spát když muže mít zánět mozkovejch blan
![]()
Uvědomujete si vubec to riziko?
Nejen že se muže stát neštěstí ale za tohle vás i mužou zavřít ![]()
Donuť chlapa, naložte malýho a jeďte! Jak píšou holky, s timhle bych si opravdu nezahrávala.
Raději jet „zbytečně“ než si pak vyčítat celej život, že jsem něco zameškala. ![]()
Terce jsem našla klíště ve slabině, těsně pod gumičkou kalhotek a jelikož jsme právě ten den jeli k dr. s Andulí, tak jsem jí vzala sebou. Dr. jí klíště vytáhla a já pak kontrolovala místo. Moje prababička zemřela na zánět mozkových blan, takže u nás klíšťata jsou braný docela vážně.
![]()
Promiň, ale tvůj chlap je normální vůl!
Ty nemáš řidičák? Nebo si nemůžeš vzít taxi nebo zavolat záchranku? Uvědomujete si vůbec co se může stát? Radši bych byla za hysterickou matku než pak nebýt matkou vůbec. Zánět mozkových blan není žádná sranda. ![]()
já jen ve zkratce, z klíšťat mám obrovský respekt. Moje mamina, zánět mozkových blan, doživotní postižení - epilepsie. Takže to fakt není žádná prdel.