Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkoušíme nechat mladýho běhat bez plenky v tepláčkách, ale když se do nich počůrá,vůbec mu to neva. Zatím to bylo jen včera půl dne. Myslíte, že má cenu to zkoušet dál? Vím, že na efekt je moc brzo, ale zase bych si našla klidně jinou práci, než pořád vytírat podlahu ![]()
Díky.
Já bych byla líná vytírat a převlíkat tepláčky, počkala bych. Třeba jen 14 dní a zkusila to zas. Když ho dáš na nočník, tak ví, co se po něm chce?
Jo tak to by me taky zajimalo,jestli to v tomhle pripade ma vubec cenu
Protoze u nas je to uplne stejne,maly kdyz beha bez pleny,tak pokud se pocura do teplacku,vubec mu to nevadi. A kdyz beha jen tak na holo,tak se vycura vsude mozne,obcas i zahlasi,ze udelal ee,ale vetsinou si toho vsimu ja,ze udelal nekde louzicku ![]()
Ja osobne si myslim,ze to jeste asi extra nechape a neumi asi ani jeste ovladat sverac
tak je asi jeste brzo
No mě přijde taky ještě malej, oni kluci jsou línější… Ještě bych tomu dala čas… ![]()
Já bych určitě počkala. U nás byl odplenkovaný komplet ve 2 letech a 4 měsících, od té doby si chodil sám na nočník a ani mi to neříkal
Do té doby nic, vůbec nechtěl na nočník, nebo třeba 14 vydržel a pak najednou zase non stop plíny a tak dokola a pak řekl, že je velký a že plíny už nechce a že není mimino. Ono to příjde. ![]()
befana píše:
Odpověd je jednoznačná, NE
tak v tom případě to u nás asi taky budem muset počkat malá to samé zrovna teď jsem ji zase převlékala občas na nočník jde,ale jinak pořád mokré tepláky! ![]()
Svěrače dozrávají nejčastěji mezi druhým a třetím rokem. Takže času dost, nehroť to ![]()
a co třeba nechat bez tepláčků?náš malej chodí čůrat na nočník jen když nemá tepláky,jakmile nandáme,na nočník nejde a tepláky jsou durch.....ještě chvíli ho nechám bez a za pár dní,týdnů začnem trénovat sundavání tepláčků ![]()
Záleží především na tobě. Me to za to stojí. Mám lepší pocit, že dítě nemá zadek v moči. Tak je s holým zadkem a já utírám louže. V obýváku mám hromadu čtvercovek, utřu, dám do pytle. Jednou za 2 dny vyperu. Možná je s tím míň práce, než s přebalováním, zvlášť s mým milovníkem přebalování. Občas se zadaří a řekne si před akcí, tak se oba radujem. Zatím je to spíš nárazově. Den dva si řiká téměř vždy, pak na to několik dní prdí.
Musí být ale s úplně holým zadkem. Tepláky nebo slipy považuje za plenku a neřekne ani popel. Navíc převlékání by nebavilo mě ani dítě a tepláků tolik nemáme.
My jsme to teď řešily na „termínové“ diskuzi a dost dětí, co tam je chodí na nočník, když chodí nahatý, ale když mají nějaký kalhoty, berou to jako plínu a vyčůraj se do toho…
Já teda malýho nechávám lítat nahatýho, na nočník si dojde sám(i když má dny, kdy čůrá všude jinde, potom zase dny, kdy chodí jen na nočník) , ale nehlásí mi, že se mu chce čůrat, takže by to určitě dopadlo tak, že by si sednul na nočník i s kalhotama (s plínou si tam sedá taky
) a byl by pak chudák v mokrým… ![]()
Hlavně já radši budu jen vytírat, než do toho ještě prát x počůranejch věcí…
![]()
Majda chodila na nočník brzo, ale jen s holým zadkem, kalhotky nebo prostě něco na oblíknutí začala pobírat až tak za tři, čtyři měsíce, že oblečení nerovná se plínka.
Takže bych využila teplíčka (dneska moc ne teda=/) a nechala ho když už bez plíny, tak naháče a uvidíš.
Jeje ahoj Pudlo zdravím!!! No mám nemlich stejný problém. Včera jsem vytírala rovnou čtyřikrát a prala jedny slipy s ukázkovým bobkem. ![]()
Taky si neříká ani omylem a na dotaz chceš čůrat? - zásadně a nahlas odpovídá NEEEEEE. Na nočník si i sedne, sedí tam i dostatečně dlouho, ale pokud se tam něco objeví, je to dle mého názoru dílo náhody. Zkouším to bez plenek teď druhý den a úspěchy valné nevidím.
Ješpě pár dní vydržím, ale jsem ochotna to klidně i odpískat, když se vysledky nadostaví a vrátíme se k plínám. Myslím, že času mají dost.
Syn začal chodit na nočník sám ze dne na den před týdnem. A je 100% spolehlivej, ale pouze když nemá kalhoty, běhá tedy s nahatým zadkem. Další fáze asi bude, že zkusíme stahovat a natahovat kalhoty a vyrazíme ven na kratší procházku bez plínky. Ale už mu byli v květnu 2. Před tím mu to bylo celou dobu fuk a do nočníku nic nedělal, jenom si na něj sednul a nic. Takže věřím, že prostě každé dítě má nějaký čas, kdy se to zlomí a člověk s tím před tím moc nenadělá.
Edit: Jo a používáme dost látkovky a mokro v plíně mu nevadí a bobek taky ne.
Příspěvek upraven 09.06.11 v 09:26
Mě se osvědčilo soustavně držet dítě v suchu. Už po dvou dnech pochopil, že v suchu je mu líp jak v mokru. Ale já teda jela s plínama (látkovýma) a přebalovala po každém čurnutí, klidně co půl hodiny.
Ono jde o to, že dítěti nejdřív musí dojít, že sucho je lepší, ale když má na zadku morký tepláky či mokrou plínu, tak nemá jak mu to dojít.