Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak to vstavame spolu ![]()
Mam dvojcatka a ova dva se taky budi kazdou chvilku. Zrovna ted spi, ale do 15 minut pujdu urcite pro mleko, to jsou vzdycky sprinty, aby neprobudil toho druheho ![]()
Je to des, ten spanek, taky se budime snad co hodinu, kolikrat vstanu i 2× do hodiny, co bych dala za spanek 3 hodiny v kuse, je to tezke,
mame 7 mesicu a taky budu rada za kazdou radu.
No nepotěším tě, mám taky jedno takové dítě. Můj exemplář spal takhle blbě a přetržitě až do tří let, pak se to teprve začalo trochu zlepšovat. Trošku pomohlo, když byl menší, ho přikrývat těžší peřinou - měla jsem takovou deku z ovčího rouna, byla taková bytelná a jak v ní byl zakutaný, zdálo se mi, že se vrtí míň. V létě to nešlo, ale aspoň teď na zimu…
Druhá věc, co trochu pomohla, byl přesun do vlastního pokoje. Budili jsme se zjevně navzájem.
Ale žádná hitparáda to stejně nebyla, ještě ve třech letech jsem k němu vstávala pětkrát šestkrát za noc. Napít, vyčurat, přikrýt, odkrýt, furt něco. Pak se to postupně trochu zlepšovalo a teď (má 4 a čtvrt), se většinou vzbudí jednou max dvakrát za noc, to už je dobrý. Ale i tak mi někdy teď pětiměsíční miminko spí líp jak on. ![]()
Mám to stejně, jako přes kopírák to, co píšeš - syn má 9 měsíců, na UM, a tento stav trvá už 3 měsíce, a zatím nejčastější rada zní-vydržet…prý se to může upravit po prvním roce a nebo to taky může trvat do 3 let. Pokud ti má kdo pomoct/pohlídat přes den, dala bych mu dítko a spala. Já nikoho takového nemám, takže bojuji sama. Někdy jsem z toho na nervy a fakt hotová, ale nakonec, co se dá dělat jiného, než to vydržet… Zkouším teď ještě Bachovy esence, můžu pak napsat, jestli pomohly
Měli jsme i homeopatika, po dobu braní se to dost zlepšilo, nicméně dávat je nepřetržitě asi není úplně fajn ![]()
@Elemka02
Já taky bohužel nikdo nemám a bojuji sama. Přítel chodí až večer z práce s babičky jsou daleko. Takže jsme na tom úplně stejně.
Určitě napis, jestli pomohly. Taky jsem nad jimi premyslela, ale všude čtu, ze pomohou ze začátku a pak ne. Tak nevím nu.
Ale určitě se ozvi. Díky. ![]()
Ahoj..přidávám se do klubu nespavců..máme to úplně stejně
myslela jsem, že je to tím, že kojíme, malé je 10 měsíců. Ale když čtu Vaše příspěvky..tak kojením to asi nebude? Dcera je taky hodně živá..chvíli neposedí..přijde mi, že v noci prostě musí zpracovat všechny ty vylomeniny, co zažila přes den ![]()
@grisgot píše:
Ahoj..přidávám se do klubu nespavců..máme to úplně stejněmyslela jsem, že je to tím, že kojíme, malé je 10 měsíců. Ale když čtu Vaše příspěvky..tak kojením to asi nebude? Dcera je taky hodně živá..chvíli neposedí..přijde mi, že v noci prostě musí zpracovat všechny ty vylomeniny, co zažila přes den
![]()
No přesně. Jen nevím zda pokračovat v tom, ze když nejde v noci uklidnit, tak ji dam mlicko a pak usne. Opět na hodinu či dvě a zase vzhůru.
Nevím zda nějak ro mlicko zkusit vyřadit. Nevím co víc delat.
@Anonymní píše:
No přesně. Jen nevím zda pokračovat v tom, ze když nejde v noci uklidnit, tak ji dam mlicko a pak usne. Opět na hodinu či dvě a zase vzhůru.
Nevím zda nějak ro mlicko zkusit vyřadit. Nevím co víc delat.
No, toť otázka..já tedy kojím prakticky téměř vždycky když se vzbudí..to znamená třeba fakt 8× za noc
a vím, že to vůbec není dobře, ale můžu ti říct, ze k te třetí ranní už bývám tak vyšťavená, že ji tu kozu
prostě dám..a nemám sílu na jiné uspavani
takže mi vlastně není pomoci
@grisgot
No tak to koukám ze máme úplně to same.
Taky netuším.
Zkouším ji nechat v postýlce a dojít dat dudlik. Ale to někde ona dokáže rvát tak dlouhondokud nedám mlicko a nebo bych musela u ni být a hladit ji. To je také klid, ale jen odejdu tak je to na novo. Takže pomůže jen to mlicko.
Začarovaný kruh
Ahoj, máme o dva měsíce dřív narozeného Míšu…teď 14mesiců, do teď spinkal přes den krásně, vždy minimálně dvě hodiny, ale teď už třetí den se po hodině vzbudí, začne brečet a už nespí. Teď mu začaly růst zoubky, tak si říkám jestli to také nemůže být k tomu? V noci vstává jednou na mlíko, přebalím a spinká dál. Nebo se můžeme rusit, když spíme všichni v ložnici? Kolikrát jsem si říkala, že dám malého do pokojíku, ale stále spinká v ložnici.
Děkuji Monika
Ahojky všem.
Mám takový dotaz.
Naše malá od narození nikdy nespala celou noc. Vždy se cca 4-6× vzbudí.
Teď se začala budit ještě víc. V noci občas dáme mlicko jinak se neuklidni.
Nevím jak to udělat, aby spinkala alespoň tři hodiny v kuse. Je ti šílený než stacite usnout, tak jste znovu u postýlky.
Od narození je na UM. Dáváme cely den prikrmy. Papa skvěle co ji dam to sní. Je to živě a akční dítě. Přes den u ničeho dlouho nevydrží. Pořad je v pohybu.
V noci sebou pořad haze. Když se vzbudí jdu dat znovu dudlika a odejdu. Někdy usne a někdy bojujeme i hodinu. Pak dam mlicko a to na chvíli usne a jede to znovu. Už nevím co delat. Co dělám blbě a nebo či nedělám vůbec?
Nemáte někdo radu, čím by to mohlo být a nebo co dělám špatně?
Děkuji všem.
Už jsem opravdu unavená.
Ale chápu, ze to nejsem jediná. Jen hledám radu zkušenějších maminek.