Neklidný spánek 4měsíčního miminka

1.4.11 09:54

Neklidný spánek 4 měsíčního miminka.

Ahoj holky, prosím Vás o radu..V úterý dostal synek 2.hexavakcínu, měl i večer teplotu a od té doby spí neklidně…usíná kolem osmé u kojení, položím ho do postýlky a spí klidně až do cca 23.hod a pak sebou pořád cuká, mlátí ručičkama, někdy zapláče, ale pořád ve spánku, dám mu dudlík, usne na půl hodiny a zase dokola…už jsem unavená k němu vstávat každou půl hodinku…takže jsem asi udělala blbost a dala ho pak spát k nám a spal klidně až do šesti do rána…a tohle se opakuje teď od úterý pořád..když už toho mám dost, je najezený, přebalený a vstávám k němu kadou chvíli dám ho raději k nám a vím, že se vyspíme všichni tři v klidu…co radíte? přetrpět to časté vstávání k němu nebo ho prostě dát k nám a neřešit to?díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
1.4.11 10:33

ja spim s malym odmalinka v nasi posteli, on je klidnejsi a ja nemusim vstavat na kojeni. Posledni dobou dela tohle taky, ale ted dva dny uz je klidnejsi. Takze zalezi co ti vic vyhovuje. Az bude vetsi, tak pujde do svy, do dvaceti tam s tebou spat nebude :-) libila se mi jedna veta, co tu jedna maminka rekla - ze lidi jsou jediny savci, co vyhazujou svoje mlade z pelechu :-) to se mi libi a tim se ridim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
1.4.11 10:45

Ve čtyřech měsících by jsem to fakt neřešila,má na to nárok,být u mámy.Zvlášť,když se tak oba vyspíte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.4.11 11:21

Souhlasím, neřešila bych to a malého bych si klidně dávala k sobě do postele… Já si malého beru pravidelně kolem 3. ranní do postele taky, protože od této doby má už taky takový neklidný spánek, a když je u mě, je to mnohem lepší a krásně spinká… Důležitý pro mě je, že v postýlce sám usíná, takže myslím, že až bude starší, nebude problém, aby v ní spinkal celou noc… Hlavní přeci je, abyste byli pěkně vyspinkaní a ne ráno rozlámaní, unavení a protivní… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
1.4.11 12:16

Mal má taky 4 měsíce a po obou hexách měl tyhle stavy. Prvně malinko zvýšená teplota a pak neklidný spánek. V obou případech se to do týdne upravilo… A ber to také tak, že zpracovává mnoho zážitkou, které nasbírá během dne. Má na to zkrátka nárok, jak píšou holky. Jistě se upraví a budeme zase spinkat oba klidně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.12 09:54

Ahoj, nevím, zda se mi takto podaří otevřít ještě tuto diskuzi.. řeším naprosto stejný případ a trvá to už 3 noci.. chtěla jsem se zeptat (jestli si to ještě vybavuješ), jak dlouho tento stav trval? diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
12.1.12 14:01

Tak mě doktorka říkala,že po hexavakcíně může být malá neklidná a mít teploty klidně 3-4 dny.Pokud nejste po očkování,tak jak tady už někdo psal zpracovává různé zážitky za celý den.Tak třeba proto?!
Naše malá (5 měsíců),má taky tedka takové neklidné období.Kolem 23h se mrnouská,poplakává.Bud je vypadlej dudlík,nebo se jí něco zdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.1.12 16:52

Po očkování jsme, ale dělal to už i dříve.. asi to bude tím zpracováváním zážitků, no.. snad se to brzo zlepší, díky moc za reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.1.12 21:17

Ahoj všem.Ráda bych reagovala na toto téma.Nejde tedy o stav po očkování,ale jsem z toho docela už neštastná. :,( S naším drobkem 4 měsíce řešíme každý večer doslova záhadu proč vydrží hodinu někdy dvě bez příčiny plakat. Po vykoupání a nakojení usíná ihned, co však vydrží tak hodku a začne to. :( Jsem fakt z toho docela mimo, nevím proč. Vyzkoušeli jsme opravdu vše a hlady to také neni a v náruči to taky nezabírá. :,( A to přes den je zlatíčko bez pláče
tak babo radˇ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
28.3.12 10:03
@Ivonn píše:
Ahoj všem.Ráda bych reagovala na toto téma.Nejde tedy o stav po očkování,ale jsem z toho docela už neštastná. :,( S naším drobkem 4 měsíce řešíme každý večer doslova záhadu proč vydrží hodinu někdy dvě bez příčiny plakat. Po vykoupání a nakojení usíná ihned, co však vydrží tak hodku a začne to. :( Jsem fakt z toho docela mimo, nevím proč. Vyzkoušeli jsme opravdu vše a hlady to také neni a v náruči to taky nezabírá. :,( A to přes den je zlatíčko bez pláče
tak babo radˇ :think:

a to dělá i přes den nebo jen v noci ? jestli ho něco nebolí nebo se nechystají zoubky ?

• Citovat
  • Upravit
4397
28.3.12 10:20

ahoj holky,

máme dcerku, přesně dnes jsou jí 4m.. řešíme taky spánkový problém. :think:
resp. to, že ji stále musíme zavinovat :nevim: ne nijak napevno - na houstičku- prostě jen aby měla omezenější prostor na ručky, protože jinak s nimi mává, hází celým tělem zleva do prava a prostě neusne.. ta zavinka ji zklidní…
ona se vůbec nedokáže přes den sama zklidnit, uvolnit a usnout :think: :think:
trošku mě to s nadcházejícím teplým počasím dělá vrásky na čele. jestli to bude přetrvávát, tak fakt nevím…
neměli jste náhodou doma něco podobného??? vím, že je tu hromada diskuzí o ,odzavinování, ale tam radí prostě zavinovat, dokud dítě chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
28.3.12 10:31
@Marbora píše:
ahoj holky,máme dcerku, přesně dnes jsou jí 4m.. řešíme taky spánkový problém. :think:
resp. to, že ji stále musíme zavinovat :nevim: ne nijak napevno - na houstičku- prostě jen aby měla omezenější prostor na ručky, protože jinak s nimi mává, hází celým tělem zleva do prava a prostě neusne.. ta zavinka ji zklidní…
ona se vůbec nedokáže přes den sama zklidnit, uvolnit a usnout :think: :think:
trošku mě to s nadcházejícím teplým počasím dělá vrásky na čele. jestli to bude přetrvávát, tak fakt nevím…
neměli jste náhodou doma něco podobného??? vím, že je tu hromada diskuzí o ,odzavinování, ale tam radí prostě zavinovat, dokud dítě chce…

Tak to náš prcek zavinování přímo nesnáší :nevim: nemá rád když nemůže být na volno :think: . Problémy se spaním taky máme…sice jsme ted po 2 dávce hexavakcíny, ale spal neklidně už před tím…Horečku neměl po žádném očkování jen zarudnutí. Mudra nám říkala, že se pusina připravuje na zoubky, ale času dost než se prořežou :nevim: . Taky už jsem zoufala ještě nedávno mi spal celou noc a ted jak vykoupem, udělám masáž, nakrmím, uložím ho a přečtu pohádku usne a zbudí se mi ve 23:00 a pak po 2 až 2a půl hodinách…škube sebou ale pořád spí sem tam i zabrečí ze spánku, tak ho pohladím nebo dám dudlík a spí dál a když usne tak se za chvíli vzbudí nabídnu jídlo nebo čaj a většnou ani nechce :nevim: nevím co s ním :think:

• Citovat
  • Upravit
3755
28.3.12 11:40

Také se přidám,malé bude 5 měsíců a už cca týden to trvá,vstávám k postýlce co hodinu,malá se mrská,kňourá,někdy pobrečí :nevim: jestli sny nebo nevím ale jsem z toho ráno uplně mrtvá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
28.3.12 12:20
@vercabob píše:
Také se přidám,malé bude 5 měsíců a už cca týden to trvá,vstávám k postýlce co hodinu,malá se mrská,kňourá,někdy pobrečí :nevim: jestli sny nebo nevím ale jsem z toho ráno uplně mrtvá :roll:

No tak to je divné a navíc do toho náš prcek nechce ani moc jíst ani pít, tak se bojím aby se nedehydratoval od půlnoci snědl 250 ml mléka a vypil 20 ml čaje :(

• Citovat
  • Upravit
3755
28.3.12 12:52

ono je možný že ty zoubky pač to prý pak nemají chut k jídlu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat