Režim - 8 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
23.3.11 20:21

Režim 8 měsíců

Tak zas další diskusní příspěk :oops: … jsem z toho našeho sviště trochu nešťastná. V noci sice spí parádně, budí se jednou nebo vůbec, ale přes den spí tak 3× po půl hodince (z toho jednou v kočárku). Přitom je rozmrzelý, unavený, nešťastný. Normálně byl vzhůru tak dvě hodiny, tak jsem se mu to snažila natahovat, nejdřív doopravdy spal víc, ale teď spí za jen půl hoďky. Krom toho nechce jíst příkrmy, ze začátku to vypadalo, jaký to bude jedlík a teď :cry: . Přiznám se - a stydím se za to - že jsem ho nejdřív nutila, ale slibuju, že to dělat NEBUDU :andel: !!! Někde je asi chyba, protože mnu chutná, ale spíš asi není dostatečně vyhládlý. Jinak jí zatím sváču dopoledne a oběd, chtěla jsem zavést kaši (měl jí 2× - no měl, spíš neměl), ale asi počkám, až se rozjí. Tak nevím, jak mu mám nakombinovat jídlo se spánkem, aby to nějak rozumně vycházelo. Tak mě prosím inspirujte, jak to mají vaši prckové (zhruba stejně starý). Moc díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
23.3.11 20:31

Ahoj, naší malé bude 8 měsíců a tu rozmrzelost a únavu přesně znám. Přitom naše malá spinká snad 14 hodin za den :nevim: Ale přijde mi, že teď celý den vlastně kňourá a něco se jí nelíbí. Jinak teda baští krásně. V 10 dáváme ovoce, pak jde tak v 11 spinkat (spí tak 2 hodinky) a pak dostane obídek. Potom nějaký to kójo a večer kaše. Takže u nás je to takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
23.3.11 20:32

jancic, Anče je osm měsíců za pár dní. u nás se spí třikrát denně půl hodiny (i v kočáru) už od konce čtvrtého měsíce. ráz na ráz to tak začalo. příkrmy jsem začala až po ukončeném pátém, takže tím to určo nebylo. je na sunaru (ale ten mi už tolik taky nechce). akorát máme jedlíka. snídá sice pár ml mlíčka, ale v noci vypije 160ml, aspoň to.
u nás je to takto (spala mi v noci 12h, ale teď hodí tak 10,5, nevím proč. s jedním buzením na mlíčko):
něco před sedmou dostane kaši z flašky, hodně řídkou, na lžičku nechce, asi 200ml (někdy chce i mlíčko, ale to si jen cucne)
tak kolem 4h si dá 130-160ml mlíčka (někdy i míň)
a v 5,30 už na mě čučí. takže jí natahuju snídani tak do sedmi, snažím se, někdy ale brečí, tak jí dám v šest. od toho se mi odvíjí další jídlo.
takže pokud jí v šest mlíčko, tak potom za tři hodiny sváča ovoce, za další tři oběd, atd…
mezi tím mi tak po třech hodinách už chce spát. (unavená bývala po dvou, teď až po třech i víc).
někdy spí 30min a někdy hodí hodinu. tak nevím.
ale jinak je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
23.3.11 20:38

:-) s tím papkáním to máme stejně.malému je 8 měsíců a taky přestává papkat,nebo spíš toho spapká hrozně malinko.jinak mezi 7 a 8 kojíme,v 10 má předsnídávku,se sůšou tu máme sluplou hned.pak jde spinkat.trvá mu to 10 až 15 min,než usne.někdy spinká hodinku a někdy do oběda,to je do 13.pak si hrajem,procházkujem.v půl 4 má mlíčko,ale spíš se u prsu řechtá,než aby papkal.další mlíčko má v půl 6 a v půl 8 spapká 240 ml kašičky,kterou dáváme z láhve.nejvíc papká v těch 10 a 19:30.má ale nateklé dásničky a už asi 3 týdny je dost nevrlý,takže v tom budou asi zoubky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
23.3.11 20:44

Davidkovi bylo 8m pred tydnem, usina 19-19:30 a s jednim buzenim na mliko spi do 5-6. pres den pak spi jednou dopoledne doma (40-60 min.) a jednou odpoledne v kocarku (1-2h).

jidelnicek ma zhruba nasledujici:
4:00 - 200-230 ml mlika
8:00 - 200-230 ml mlika
11:30 - 200-250 g ovoce
15:00 - 300-350 g masozeleniny
18:30 - 200-230 ml mlika

obcas mu to prolozim susenkou/krupkou; kasi zatim neakceptoval, navic nechce pit caje/vodu, takze prikrmy zatim jen 2× denne, jinak ma zizen. jo a je dost velkej na svuj vek, takze ty mnozstvi budou spis nad normalem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
23.3.11 20:49
VandaV píše: :-) s tím papkáním to máme stejně.malému je 8 měsíců a taky přestává papkat,nebo spíš toho spapká hrozně malinko.jinak mezi 7 a 8 kojíme,v 10 má předsnídávku,se sůšou tu máme sluplou hned.pak jde spinkat.trvá mu to 10 až 15 min,než usne.někdy spinká hodinku a někdy do oběda,to je do 13.pak si hrajem,procházkujem.v půl 4 má mlíčko,ale spíš se u prsu řechtá,než aby papkal.další mlíčko má v půl 6 a v půl 8 spapká 240 ml kašičky,kterou dáváme z láhve.nejvíc papká v těch 10 a 19:30.má ale nateklé dásničky a už asi 3 týdny je dost nevrlý,takže v tom budou asi zoubky :-)

Super, tak nějak by nám to taky mělo vycházet … tedy až na to spaní po svačině … a odpoledne ti spí kdy a jak dlouho? A koupete každý den? Kaše bývá po koupání? Po každém jídle dokojuješ, nebo čekáš až si řekne? I po kaši kojíš? Moc moc díky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
jancic
23.3.11 20:51
luciaasek píše:
Ahoj, naší malé bude 8 měsíců a tu rozmrzelost a únavu přesně znám. Přitom naše malá spinká snad 14 hodin za den :nevim: Ale přijde mi, že teď celý den vlastně kňourá a něco se jí nelíbí. Jinak teda baští krásně. V 10 dáváme ovoce, pak jde tak v 11 spinkat (spí tak 2 hodinky) a pak dostane obídek. Potom nějaký to kójo a večer kaše. Takže u nás je to takhle.

Svišť taky spí hodně, v noci 11-12 hodin, ve dne 1,2-2,5 ale i taky. Jinak malej je zlatej, pořád vysmátej, až na těch pár dní, kdy mu jeho půlhodinka přestala stačit. A v kolik ti prcek stává?

• Citovat
  • Upravit
jancic
23.3.11 20:54
Kachni píše:
jancic, Anče je osm měsíců za pár dní. u nás se spí třikrát denně půl hodiny (i v kočáru) už od konce čtvrtého měsíce. ráz na ráz to tak začalo. příkrmy jsem začala až po ukončeném pátém, takže tím to určo nebylo. je na sunaru (ale ten mi už tolik taky nechce). akorát máme jedlíka. snídá sice pár ml mlíčka, ale v noci vypije 160ml, aspoň to.
u nás je to takto (spala mi v noci 12h, ale teď hodí tak 10,5, nevím proč. s jedním buzením na mlíčko):
něco před sedmou dostane kaši z flašky, hodně řídkou, na lžičku nechce, asi 200ml (někdy chce i mlíčko, ale to si jen cucne)
tak kolem 4h si dá 130-160ml mlíčka (někdy i míň)
a v 5,30 už na mě čučí. takže jí natahuju snídani tak do sedmi, snažím se, někdy ale brečí, tak jí dám v šest. od toho se mi odvíjí další jídlo.
takže pokud jí v šest mlíčko, tak potom za tři hodiny sváča ovoce, za další tři oběd, atd…
mezi tím mi tak po třech hodinách už chce spát. (unavená bývala po dvou, teď až po třech i víc).
někdy spí 30min a někdy hodí hodinu. tak nevím.
ale jinak je spokojená.

Moc díky, taky se mi párkrát stalo, že doma v postýlce spal hoďku a hodinu a půl (bohužel nevím proč :nevim: ). Po svačině a obědě jí dáváš mlíčko, nebo už ne? Nebo jen čaj?

• Citovat
  • Upravit
jancic
23.3.11 20:59
minonka77 píše:
Davidkovi bylo 8m pred tydnem, usina 19-19:30 a s jednim buzenim na mliko spi do 5-6. pres den pak spi jednou dopoledne doma (40-60 min.) a jednou odpoledne v kocarku (1-2h).

jidelnicek ma zhruba nasledujici:
4:00 - 200-230 ml mlika
8:00 - 200-230 ml mlika
11:30 - 200-250 g ovoce
15:00 - 300-350 g masozeleniny
18:30 - 200-230 ml mlika

obcas mu to prolozim susenkou/krupkou; kasi zatim neakceptoval, navic nechce pit caje/vodu, takze prikrmy zatim jen 2× denne, jinak ma zizen. jo a je dost velkej na svuj vek, takze ty mnozstvi budou spis nad normalem…

To tedy baští dost :-D . V kočárku ti leží nebo sedí ve sporťáku (malej ještě nesedí, čekám asi si sedne, zatím ho mučím v kočárku v leže, musí koukat jen na nebe)

• Citovat
  • Upravit
861
23.3.11 21:17

Naše taky bývá zlatá, ale posledních pár dní už jsem z ní na mrtvici… A to zrovna zítra jedeme s kámoškama na rajz po městě, jestli to prořve, tak mě mrskne :zed: Malá spinká v noci od 20h do 6:30, bez probuzení. Naštěstí :mrgreen: Pak se válíme a kolem osmé usne znovu třeba ještě na hoďku. Při válení si tak žužlá průběžně prso-to je jako snídaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
23.3.11 21:18

Malýmu bude za pár dní taky 8 měsíců a my to máme tak, že ráno si dá cca kolem šesté 180ml Sunaru, kolem půl deváté ovoce, v poledne oběd masozeleninu, odpoledne nechce mléko tak mu dávám bílý jogurt, sní celý kelímek (200g). Koupe se v 17.30hod (sám to tak vyžaduje), pak vypije 200ml kaše a v noci se budí 1× na Sunar (200ml). Se spaním ořes den je to ale různé. Dopoledne si zdřímne tak půlhodinku, odpoledne tak hodinku i v kočárku. Ale chodí brzo spát, tak mu to asi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
23.3.11 21:23

My taky nepapáme, asi to nepotřebujeme a stačí kojení. Takže jsem se na umělé kaše a příkrmy vybodla a budu kojit do 8m plně. Nebudu mu ty 4 sousta cpát násilím a zbytek vylejvat. Po kaši v noci stejně nespal, akorát se při usínání kroutil a nemohl usnout (asi mu z toho bylo blbě) a na zatěžování ledvin a jater má asi ještě čas.

Usínáme v 19:00, v noci se budíme (kaše nekaše) průměrně 2×, dopoledne spíme asi hodinu (pokud nevstáváme v 5, to si pak ještě jedno spaní přidáme), po obědě také a pak „si ještě zdřímneme před spaním“ hodinu, jinak se přetáhneme. Máme ale zatím 7m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
23.3.11 21:29

… jinak jsem dnes dolouskala tuto knihu . Maso nejdříve v 1,5 roce, zeleninu až k roku, s ovocem opatrně a do roku jen banány, avokádo, papaja, kojit do 1 roku plně stačí (kvalitně krmenou matkou) a instatní kaše jsou sajrajt :mrgreen: Příkrmy ve skleničce (a ty s masem, dokonce vepřovým od 4. měsíce obzvlášť) jsou sprosté slovo. A teď bez legrace, některé názory mě šokovaly, a co je nejhorší, zní dost logicky a rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
23.3.11 21:47
Crispina píše: … jinak jsem dnes dolouskala tuto knihu . Maso nejdříve v 1,5 roce, zeleninu až k roku, s ovocem opatrně a do roku jen banány, avokádo, papaja, kojit do 1 roku plně stačí (kvalitně krmenou matkou) a instatní kaše jsou sajrajt :mrgreen: Příkrmy ve skleničce (a ty s masem, dokonce vepřovým od 4. měsíce obzvlášť) jsou sprosté slovo. A teď bez legrace, některé názory mě šokovaly, a co je nejhorší, zní dost logicky a rozumně.

Ahoj, promiň ale s tím nemůžu souhlasit. Myslím, že ročnímu mimču nemůže stačit mlíko. Vidím to na naší malé, po dvou měsících příkrmů má mlíko spíš na pití než na jídlo. Nehledě na to, že třeba železo a některé další vitamíny mimčo potřebuje a v MM nejsou tolik obsaženy. Samozřejmě každé mimčo je jiné a když tomu tvému zatím vyhovuje, tak asi ví proč, jsou chytrý mrňousci co??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
23.3.11 21:52

Ahoj, my máme 7 měsíců. Taky jsem ze začátku docela bojovaly. Teda spíš kolem toho 4 měsíce.
Teď máme první jídlo v
9h - mlíko 150ml
Kolem 10h dvě hodiny spánku
13h oběd, namačkám jídlo
Hrajeme si…cca kolem 3 - 4h půl hodiny spánek
17h krupička s hamánkem nebo tvaroháček, holandia
19.30h mléko s krupičkou 240ml
3.30h 120ml

Spánek jsem jí nechala, takový jaký chce. Když mi spala po půl hodinách 4× denně, tak jsem ji po té druhé půlhodině už do večera spát nedala, natahovala jsem jí to, sice asi týden byla tak ošterná, že jsem myslela, že padnu, ale už se to stabilizovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí