Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak nam je taky 8mesicu a co se spani tyce,tak v noci se mi jeste tak 1-2 vzbudi na kojeni a pres den neni schopnej usnout doma. A to jsem zkousela i metodu vyrvani atd
takze dopo ho uvozim u baraku a necham vyspat a a odpo jdeme na prochazku. A co se tyce jidla,tak kojim a dopo am malou ovocnou presniavku,v poledne zeleninu a vecer kasi. Chutna mu a sni toho i dost,ale zase nas trapi ekzemy,takze spis mame problem s rim a s pridavanim novych veci. Jinak kdyby jste nekdo mel typ,jak naucit dite spat doma,budu moc raa za radu..:-D
Ahojda, tak nám je 8 měsíců a vypadá ten den asi takto ráno v 7,30 mlíčko
v 1O,30 ovocný příkrm pak chrupe 2 až 2,5h
V 14 hod zeleninka s masem po té je hladová
v 16,30 mlíčko ještě si tak na hodinku zdřímne v 19,30 kaše a postýlka v noci už nepapáa spí
![]()
Katynkaa píše:
Ahojda, tak nám je 8 měsíců a vypadá ten den asi takto ráno v 7,30 mlíčko
v 1O,30 ovocný příkrm pak chrupe 2 až 2,5h
V 14 hod zeleninka s masem po té je hladová
v 16,30 mlíčko ještě si tak na hodinku zdřímne v 19,30 kaše a postýlka v noci už nepapáa spí![]()
A kaši dáváš těsně před spaním? Nebo třeba hodinu, dvě .. ![]()
Crispina píše:
My taky nepapáme, asi to nepotřebujeme a stačí kojení. Takže jsem se na umělé kaše a příkrmy vybodla a budu kojit do 8m plně. Nebudu mu ty 4 sousta cpát násilím a zbytek vylejvat. Po kaši v noci stejně nespal, akorát se při usínání kroutil a nemohl usnout (asi mu z toho bylo blbě) a na zatěžování ledvin a jater má asi ještě čas.Usínáme v 19:00, v noci se budíme (kaše nekaše) průměrně 2×, dopoledne spíme asi hodinu (pokud nevstáváme v 5, to si pak ještě jedno spaní přidáme), po obědě také a pak „si ještě zdřímneme před spaním“ hodinu, jinak se přetáhneme. Máme ale zatím 7m.
My jsme začli v 7 měsících. Dodnes trochu pochybuju, jestli to bylo správně, že proto třeba hůř baští. Ale snad ne
. Sensitivní doba je od 6-8 měsíce (prý), tak pozor, aby jste jí neprošvihli. Čím dýl se prý začne, tím si hůř děti zvykají … Po kaši může bolet bříško, proto se doporučuje začínat zeleninou (pokud se dítě v noci nebudí) … Tak ať ti krásně baští ![]()
no, vám tedy pijí mlíčka docela dost. u nás je to fakt asi jen na žízeň. v noci mi vypije tak 130ml, někdy 160ml. pokud jsme celý den venku (na chatě), tak v noci vypije víc. ale ráno klidně po čtyřech hodinách po posledním mlíčku si dá třeba jen 80ml. nechápu, ale vydrží pak na sváču až po třech hodinách. že by jí ráno tolik nechutnalo? ovocnou přesnídávku a oběd masozeleninu sní vždy celou, sem tam něco nechá, pár lžiček a odpo si dá taky jen maličko mlíčka, nalámu do ní max. 130ml a večer do sebe hodí klidně 200ml řídké kaše. bříško jí asi nebolí, protože se nekroutí a vydrží spát v kuse osm hodin do svých 130ml mlíčka. někdy chce po kaši ještě trochu mlíka, ale to výjimečně.
jogurt zatím nedávám. máme jen ovoce, masozelinu a večer kaši. v dubnu jdeme na kontrolu, tak se dále zeptám dr.
asi jsem udělala u naší pokrok ve spaní přes den doma. musí mít v místnosti max. 19st. na noc je to akorát, ale ona to asi musí mít i přes den, i když se všude píše, že mají mít děcka asi 21st. přes den. jenže u nás ne. každý mimčo je jiný. spí mi už takto třetí den po sváče hodinu a půl.
jinak já někde četla, že do roka je mimčo kojenec a pokud se dobře vyvýjí, tak klidně kojit. já nekojím od čtvrtého ukončeného, takže jen na Sunaru bych ji nenechala ani náhodou.
mě by stejně moc zajímalo, jak se to dělalo s jídlem u dětí do roka třeba před 500lety. to asi žádné knížky nebyly, když lidi neuměli skoro číst. takže babské rady, ale jaké byly?
Kachni mě právě nejde do hlavy, že by vařili před 500 lety masozeleninové příkrmy. Já bych řekla, že se kojilo co to dalo, poněvadž to bylo zadarmo a praktické
Možná tak ty kaše … ale ty byly taky vařené a zdravé a ne instatní. Mám z toho hlavu jak pátrací balón a nechci miminku zbytečně škodit
Taky mi přijde divné, že se příkrmy pro nekojené děti zavádí dříve než pro kojené. Vždyť nekojené údajně mají v UM veškeré potřebné látky a živiny, tak proč jim cpou v příkrmech od 4m maso ???? Navíc mají umělým mlékem z mléka kravského víc zatížený zažívací trakt, tak jim ještě dáme větší zátěž pro ledviny a játra? ![]()
Ale to zakladatelce míchám do jejího tématu úplně jiné téma, takže už mlčim, mlčim ![]()
Jestli můžu napsat taky náš režim ![]()
malá má už sice 10 měsíců ale kolem toho 8 to bylo taky všelijaký
pak dělávala mega čurbes a v 18 hod mi padala únavou až většinou usnula mezi hračkama na dece
Trochu román ![]()
Mám 8 měsíčního prcka a byl upa v pohodě a tohle kňourání a nechu´t k jídlu atd. je vše od zoubku tlačej se jim a proto jsou protivky…