Spaní u babičky bez mámy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3802
8.3.11 08:37

Spani u babicky bez mamy

Cauky Maminy,

mam dvou a pul leteho syna a nikdy jsem nenasla odvahu ho dat nekam beze me pres noc. Ted mame jit v sobotu na ples a ma poprve spat v babicky. Pres den ho hlidaji bezne, po obede tam normalne spi. Dnes tam jede na zkousku, tak nevim, jestli tam s nim poprve nemam prespat. I kdyz se nezda, je to docela mamanek.
Mam hruzu z toho, ze tam zacne vyvadet. A co potom? Odvest ho domu? Nebo by to meli rodice vydrzet a snazit se to nejak vyresit? Stepan je takovy, ze kdyz se mu jednou ustoupi, priste si tu samou vec vynucuje jeste razantneji. Takze vetsinou jsme dusledni, a kdyz neco rekneme, tak na tom trvame.
Muzete prosim napsat nejake zkusenosti s prvnim prespanim nekde bez rodicu a jak se resily pripadne problemy?

Asi to moc resim, mela jsem to uz davno zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
8.3.11 08:43

Já bych ho tam na zkoušku dala a nechala babičku, ať ho zkusí uspat sama a uvidíš, jak to bude probíhat. Ty budeš na telefonu a když to nebude únosné, tak přijedeš.

Neteře u nás v tomhle věku přespávali běžně, nejmladší je velký mamánek, takže tam to probíhá tak, že ji máma přiveze, uspí a odjede. Záleží taky, jestli spí celou noc nebo se budí.

• Citovat
  • Upravit
11822
8.3.11 08:43

Taky jsem nechala dceru poprvé přespat u babi a dědy až po druhém roce. Naši ji už tehdy poměrně často hlídali, usnout u nich přes den nebyl problém. Myslím si, že já jsem to nesla asi hůř než malá :lol: Bylo to úplně v pohodě. Prý si teda na mě před usnutím i v noci po probuzení vzpomněla, ale stačilo, že u ní byla babička, vysvětlila, že mamka přijde ráno a zvládla to. Akorát prý měla neklidnější spaní a vstávala mnohem dřív než jak by vstala doma.
Myslím si, že s takhle velkým klukem už se dá dobře mluvit, zkus mu to vysvětlit třeba jako nějakou hru :think: Pokud je na hlídání prarodiči zvyklý, nemusel by být problém. Já jsem tehdy byla na telefonu, kdyby bylo nejhůř, tak bych si pro malou dojela, ale nebylo třeba. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21475
8.3.11 08:54

no tak mě rodiče hlídali klárku už v roce a půl - chodila jsem do práce a v srpu byly jesle zavře, takže u nich byla skoro celý srpen. teda já jsem tam byla s ní a odjížděla vždycky na 3-4 dny, protože jsem dělala na částečný úvazek. u nás to bylo absolutně v pohodě a bez problémů. loni tam byla tři týdny úplně sama, my jezdili na víkendy. fakt bych se toho nebála, kor když je na babičku zvyklý. dala bych ho dneska na zkoušku, vysvětlila pořádně co a jak bude a případně slíbila nějakou malou drobnost za „statečnost“. pokud má ve zvyku si věci vynucovat, tak bych mu neustupovala a v noci pro něj nejezdila. babička by to měla zvládnout sama. a uvidíš, že to bude v pohodě. z mých zkušeností jsou děti s prarodiči hodnější a víc v pohodě než s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.3.11 08:57

Tý jo, to jsou starosti… :-D My babičky nemáme…zkus si to představit… Proč by tam vyváděl, když je tam zvyklý a dokonce tam i spinká ? :mrgreen: Buď v klidu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
8.3.11 09:00

Já bych se toho nebála,už je s ním určitě nějaká domluva a pochopí to.My jsme dali kluka mým rodičům v 1,5 na víkend a proběhlo to naprosto v pohodě.Dokonce spal celou noc,což doma nespí.Já jsem z toho byla víc nervoznější než oni.Od tý doby už tam párkrát spal o víkendu.
TeĎ ho budeme příští týden dávat na víkend ke tchýni a z toho jsem nervoznější .celý víkend ještě u nich nebyl přes noc.Přes den v pohodě.No tak snad to zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
8.3.11 09:10

Malej spal u mamky před druhým rokem poprvé - chtěl sám a já to doma obrečela, on si nevzpomněl :twisted: :lol:
myslím, že by si s ním rodiče poradili, ne :wink: Vy si ples užijte a uvidíš, že bude v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.3.11 09:13

Ahojky :-) My jsme dali poprvé malého k našim na noc, když mu bylo cca 1,5 roku a bylo to úplně v poho. V té době měl taky takové mamánkovské období, tak jsem si myslela, že si pro něj stejně nakonec pojedeme, ale fakt bylo všechno ok - ani si na mámu a tátu nevzpomněl :mrgreen: No a od té doby tam spinká bez problémů cca 2× do měsíce. A spíše se stává, že když má jít s námi domů, tak řve jak tur, že nechce a schovává se k dědovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
8.3.11 09:22

Moc vam dekuji za reakce.

Takze asi bude lepsi, kdyz tam bude rovnou beze me.
Treba me opravdu prekvapi a bude vsechno v pohode. Nejhorsi je, ze se s nim neda manipulovat a je neuplatitelny. Je to poradny palicak, jak si neco vezme do hlavy, tak s nim nehne par volu. :twisted:

Lumato, ja taky nase babicky v duchodu beru jako poklady a obdivuji maminky, ktere to zvladaji bez nich. :wink: Takze klobouk dolu pred tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.3.11 09:41
cernus píše:
Moc vam dekuji za reakce.Lumato, ja taky nase babicky v duchodu beru jako poklady a obdivuji maminky, ktere to zvladaji bez nich. :wink: Takze klobouk dolu pred tebou.

No jo, co nám zbývá..nikdy se s manželem nevyspíme, ani o víkendu, natož nějaká zábava… když jeden prcek onemocní, druhý kvůli tomu prvnímu se nedostane ven,… o sobě a odpočinku ani nemluvím. Mám problém si dojít k doktorovi. Horší to bude, až jeden nastoupí do školy a druhý do školky a já do práce. Ten mazec si fakt nedovedu představit ! Kdo je bude vyzvedávat, co s prázdninama ? - tolik dovolené mít nebudeme…atd atd. Sláva babičkám :-D
Měj se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
8.3.11 09:44

Ahoj ja jsem nechala poprve pres no malou nebo spis velkou u babi a dedy az po 2 letech,mala byla stasna ja nestastna,strasne mi chybela ,no a ted me to ceka tenhle vikend po druhy,pokud bude pekne,tak si ji chce vzit muj tata na chatu na slapy,ale ze bych ztoho byla natsena to se neda rict,hlavni je ze vim ze je v dobrych rukou,a Luca bude rada,coz je nejdulezitejsi :palec: .A zadny problemy jsme nemeli,pry s ni akorad musel spat deda v posteli aakorad se v noci parkrat vzbudila,vycurala se a sla zas spinkat,takze u nas v poho,na ttvym miste bych se nebala :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
9.3.11 08:22

Tak mame rano a moje obavy byly naprosto zbytecne. :lol:
Stepik byl naprosto v pohode, spal do pul sedme a na mamku si ani nevzpomel.
Ja teda moc nespala, prece jen mi ten muj raubir chybel a bylo bez nej doma smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.3.11 11:34

Tak to je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
10.3.11 18:53
Machalka píše:
Tak to je super :palec:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 19:19

Holky já jsem na vážkách :D Tchýně už mi asi rok nabízí, že by si prcka nechala přes noc. Normálně ho hlídá, zhruba 1× týdně, většinou odpolk, občas přijedeme potom, co syn (27m) usne, jen ho přeneseme do auta a doma do postýlky.
Neříkám, že by se mi noc jenom s mužem nelíbila, ale nějak z toho mám trochu strach. Doma se většinou jednou, dvakrát za noc vzbudí a musím tam jít, tak aby se v noci nevyděsil, že nejsme u něj jako obvykle…Něco málo řekne, ale nemám pocit, že by úplně chápal, co znamená přespání u babičky.

Vůbec se nemůžu rozhodnout :zed:
*anonym, protože sem chodí tchýně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401