několik potratů - co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Epi
826
3.2.06 22:28

Ahoj aaliano, vůbec to nevzdávej !!! Rozhodně jdi do toho!
Hrozný je když vím, že moje kámoška už měla 7 potratů + 2 děti a je sama zdravá!
Taky jsem se začla o potraty zajímat, jak to bylo dřív. A zjistila jsem, že ženský mívaly potratů požehnaně a mezi tím samozřejmě rodily děti.
Určitě do toho jdi. Mně je 35 a po 2MS jdu do toho i přes veškeré pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
4.2.06 08:47

Světlanko, já jsem měla stejný případ-vyvíjel se jen gestační váček ale miminko v něm nebylo. A teď trnu hrůzou aby se to neopakovalo až se nám to příště zase povede. Svým příspěvkem jsi mi dodala trochu optimismu, děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
5.2.06 17:29

Ahoj holky,

díky moc za podporu. Myslela jsem si, jak to vše zvládám, že jsem se vším smířená a vpohodě a ono houby! Dneska ségra balila těhotenské oblečení pro nějakou kamarádku a jen tak mimochodem se mě zeptala, jestli to nebudu potřebovat (neví, že jsem zas potratila). A pak jsem držela v náručí její dvouletou dcerku a všechna pohoda je v háji. Bulím tady jak želva.
Zdravím všechny holky z těhotenství po potratu, nakukuju, ale nějak nemám odvahu. Vy už těhotníte a já mám pocit, že se mě to už netýká. Až se trochu srovnám, tak se snad přidám.
aaliana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epi
826
5.2.06 17:40

Ahoj Aalianko! Přesně takhle blbě se taky cítím, že se mě to netýká. Drž se a neboj !!!! Určitě to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
5.2.06 19:01

Ahojte holky,
já mám zasebou „jen“ jeden potrat - zamlklý v 9tt. Váček i HCG rostlo, ale pak se to zastavilo a plod tam nebyl. Musela jsem jít na kyretáž. U nás je to ale o to horší, že podstupujeme IVF, máme za sebou 2 IVF neúspěšná a pak se to povedlo, dokážete si představit jakou jsem měla radost…
Nechci tím samozřejmě nějak podceňovat vaše potraty, ale před náma je 3.IVF, takže mám strach, aby to znovu nedopadlo podobně. Snažíme se už 2 a půl roku , nemluvě o tom kolik už to stálo peněz. Ale o to nejde, dala bych vše proto, aby u nás doma plakalo mimčo.
Všechna vyšetření máme za sebou, takže i genetiku. Dr. říkají, že jeden nebo dva potraty jsou náhoda, pokud jsou častější, už se to vyšetřuje. Být váma tak jdu na genetiku, aspoň se přesvědčíte, že jste v pořádku.

Já naštěstí potratila velmi brzy, obdivuju vás, které jste zvládly potrat ve vyšším stádiu těhotenství, vím, že člověk to musí nějak zvládnout, ale přece…
Když jsem se dověděla, že je těhotenství ohroženo, nechali mě ještě týden, jestli se to nezlepší, snažila jsem se po tu dobu s tím smířit.
Co mi pomohlo bylo to, že jsem si řekla, že bylo mimčo slabé a jistě bylo lepší o něho příjít tak brzy než kdyby to přišlo později nebo bych se nakonec musela rozhodovat sama. I Dr. mi říkal, že ve většině případů je to nějakou genetickou vadou.

Všem vám přeji, aby vás tak strašné chvilky opět nepotkaly a stále se vám dostávalo hodně sil do dalšího snažení! Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VL
193
7.2.06 13:36

Aalianko, je mi moc líto, že se to zase stalo. Já mám za sebou potraty dva a moc jsem se bála, aby se to nestalo zase, tak jsem si o tom všechno zjišťovala (naštěstí nestalo). Jestli máte vyšetření z genetiky dobrá, tak to je dobře - co teď v mezidobí než se rozhodneš, jestli do toho chceš jít znova, zkusit cvičit nějakou tu Mojžíšové metodu? Mám nějaký knížky z Francie a tam píšou, že vliv může mít samozřejmě věk, ale i třeba váha, pokud je moc nízká. Hlavně jestli máš z genetiky v pořádku tu srážlivost - tam může být někdy příčina. Mně to teď nedávno zjišťovali, když jsem po zhoršených výsledcích tripple testů odmítla podstoupit amniocentézu - to je další věc kterou tě budou chtít trápit, pokud teď otěhotníš, ale prý se dá udělat tzv. kordocentéza okolo 12 . týdne, což dá stejné výsledky a je to hlavně dřív. Ale stejně je tam riziko.
Hlavně bych být tebou raši počkala aspoň tak 4 měsíce, aby tam nebyl neúspěch ze spěchu. Věřím, že pokud se rozhodneš do toho jít, vyjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 19:57

Ahoj, mě osobně se to nestalo, ale v práci mám 2 kloegyně, které to potkalo. Ta jedna potratila 2× (bez zjevné příčiny). Tehdy jí bylo 19 let a tak jí řekli, že ještě tělo nebylo připraveno na těhotenství 8O
Dnes má 3 děti a jak sama říká stačí aby prošla kolem trenek a už je těhotná :D
Druhá holčina potratila 3×. Pak změnila práci (přišla k nám) pořídili si pejska a dnes už je maminkou 10 měsíční princezny :lol:
Nevzdávejte to!!!!
Držím palečky!!!
Pavlína

• Citovat
  • Upravit
728
10.2.06 16:46

Děkuji všem za podporu. Pokud někdo víte, jaká vyšetření absolvovat, budu Vám povděčná. Já jsem zatím absolvovala genetiku a hematologii. To bylo po tom minulém pokusu. Teď jsem jestě u doktorky na kontrole nebyla, tak jsem zvědavá, jestli něco doporučí.

aaliana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VL
193
17.2.06 12:48

Aalianko, ještě se případně doporučuje vyšetření imunity - to dělají hlavně v Praze a v Plzni a chce se obědnat co nejdřív - čeká se i půl roku na termín. Ale různí lékaři se k imunologickýmu faktoru staví různě. Když i to bude OK, tak nezbývá než to prostě zkoušet znova. Umělé oplodnění v tomhle případě moc k ničemu není - po umělém je právě vyšší riziko spontánních potratů.
Jo, taky se dá ještě vyšetřit hormonální profil - na ženské hormony, štítnou žlázu a prolaktin- já si ho na radu jednoho známého doktora nechala udělat sama - stálo mně to 2000 Kč, ale ušetřili jsme měsíc čekání, kdy se to zrovna povedlo. Ale ty máš čas, tak ti to gynekolog může předepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.2.06 13:07

dneska jsem se vrátila od doktora, a je to opět zmlklé těhotenství v pondělí jdu na revizi. doktor mi řekl, že pak půjdu k němu na kontrolu…atd. a že mi začne dávat vitamíny a další věci, a že se mám snažit být v pohodě a snažit se co nejdřív otěhotnět. no řekla jsem že se mi do toho už nechce, neboť mě to psychycky vyčerpává. On řekl, že to je jedno, že to co mi bude předepisovat mě neuškodí a kdybych si to rozmyslela, tak by ta šance že se to udrží byla větší. ale co je jiné, než tu píšete vy je doba za kterou se může otěhotnět. Řekl, že pokud bych otěhotněla okamžitě a ani neměla po tom zákroku menstruaci, takže šance je stejná jako kdyby to bylo po tom půl roce, dále říkal, že ten půl rok byl opodstatněný v dobách kdy žena přišla při potratu o dva litry krve. pokud jde o revizi kolem toho 8-10týdne,je to pro můj organizmus velmi malá zátěž, a nemělo by to vadit, a tak je to prý úplně jedno jestli se od toho pustím hned nebo pozdějc. tak pokud jste neztratily fůru krve, tak do toho jděte klidně dřív. já bych to udělala, u mě je teď spíš problém ta „hlava“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
17.2.06 13:28

Ahoj Barkl , je mi moc lito, ze se to zas nepovedlo. Od te doby, co jsi se objevila u nas v Tehotenstvi po potratu, tak na tebe myslim a vazne jsem verila, ze vse bude v poradku. Tak se drz, to cekani do pondelka je desny, ja jsem cekala od utery do patku a myslela jsem, ze se zblaznim. Kdykoliv budes mit chut, zajdi k nam, jsi moc vitana.
Alianko diky za pozdravy, vyridim holkam u nas. No plati pro tebe totez, kdykoli budes chtit, zajdi k nam, mame tak holky, ktere jsou po potratu teprve v lednu a dalsi, ktere se jeste na tehotneni najakou dobu nechystaji, tak az se budes citit, ozvi se nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
18.2.06 19:41

Barkl, jsem taky z Otehotneni po potratu a holky mi rekly, ze se to nepovedlo… Je mi to hrozne lito, mooooc jsem Ti to prala, at je dobre a verila jsem tomu. Ja vim, ze ted takove veci nechces slyset, ale musis vedet, ze kdykoliv muzes k nam do diskuse prijit, opravdu to pomuze, Kazda z nas ma ty sve problemy, horsi nebo lepsi, ale pro nas jsou ony stejne dulezite a proto se snazime vzajemne si pomahat.

Je to ted pro Tebe urcite stresujici to cekani na pondeli, mozna se tady ani neukazes do toho casu, ale chci, abys vedela, ze Ti drzim palce a myslim ne Tebe. Jsme ale zeny a my to zvladneme, jsme silne a vsechny spatne veci prekoname! Tim jsme na tom lepe,nez chlapi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
3.3.06 18:51

Ahojky.

Tak já sem přidám taky něco na povzbuzení. Aspoň doufám. Dvakrát se mi miminko neuchytilo. Vždy jsem začala krvácet. Poprvé v 8týdnu, podruhé v 6týdnu. Potom se rozjel kolotoč vyšetření na které mě poslal můj gyndař. Nejdříve vyšetření dělohy. To mi dělali pod narkozou ve Vojenské nemocnici. Tam bylo vše v pořádku. Potom genetika v Motole. Tam vyštřili mě i muže. Také nic nenašli. Odtud nás poslali naimunologii do Podolí. Tady našli, že jsem laicky řečeno alergická na manželovo sperma. Divili se, že jsem vůbec otěhotněla. Takže když došlo k oplodnění, mé tělo s tím začalo bojovat a snažilo se plodu zbavit. Takže jsem prošla 3měs. léčením práškama. Čekalo mě další vyšetření. Hodnoty byli v normálu, tak jsem to mohli zkusit, tím způsobem, že v plodné dny bez ochrany a neplodné s. Naštěstí nemáme problémy s početím. Hned druhý měsíc se zadařilo. Ani vám nemusím psát, co to bylo za stres to děťátko devět měsíců mít v sobě a neustále se strachovat, aby vše dopadlo jak má. Dopadlo. Máme to nejkrásnější dítko. Pěkný čertidlo, ale za nic na světě bych ho nevyměnila. Holky neztrácejte naději. Já byla najednu stranu ráda, že nám něco našli. Kdyby ne, byla bych vystresovaná ještě víc. U druhého dítka nás vyšetření bude čekat znovu, ale lepší vyšetření, než marný pokus. Takže držím palečky všem snažilkám a těm co o mimi přišli dvakrát, určitě se nechte vyšetřit. A pokud by chtěl doktor ještě čekat, tak mažte k jinému. Někdy tam ten problém prostě je a musí se najít.

Tak se mějte krásně a snad některé z vás uklidnilo, že i po více potratech může vše dopadnout dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
6.3.06 11:51

Ahoj holky,

taky se svou troškou…já jdu na revizi podruhé zítra, první byla 8tt, teď 10tt+2. Tentokrát už srdíčko bylo, ale zmizelo. Byla jsem naprosto bez obtíží. Takže čekám na testy, doktor mi zatím slíbil genetiku pro mě a pro manžela, ale doufám, že i tu imunologii nějak uprosím. Pro mě je to jediná naděje - že najdou něco, co je léčitělné. Jinak si třetí těhotenství neumím představit. Teď jsem říkala - je to dobré, nekrvácím, ale co si budu říkat příště? To snad abych si pořídila domácí ultrazvuk a kontrolovala se třikrát denně…

Tak jestli tady můžete napsat víc o testech, kam, co a kdy, budu moc ráda. Člověk se musí starat sám, i když pan doktor je hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
6.3.06 17:47

Tak já ti napíšu, jak to bylo u nás.

Nejdřív vyšetření dělohy. Dělají to pod narkózou. Vyšetřují malou kamerkou, kterou zavedou dovnitř. Zkoumali, jestli má děloha tvar jaký má mít. Jestli není nějak zakřivená, že by se tam z toho důvodu vajíčko špatně usazovalo. Vš bylo OK. Potom následovala genetika. Vyplněli jsme dotazník s rodinýma anamnézama rodičů, prarodičů, sourozenců. Nežijící důvod umrtí. Mě brali krev a skoumali, jestli má chromozomů tolik kolik mám mít a ještě různé věci, které už si přesně nepamatuji. Brali mi asi tři zkumavky krve. Tady taky nic nenašli a tak nás poslali na imonologii. Tam jsme teda čekali 4 měs na termín objednaní(Podolí). Vyplněn podobný formulář anamnéz jako na genetice, nebo jsme si možná nesli ten s genetiky. Mě odebrali krev, manžovi sperma a zkoumali reakce. Bohužel, nebo možná bohudík našli, že jsem alergická na manželovo sperma a ztoho důvodu jsem vždy o mimi přišla. Reakci jsem měla i na cizí sperma. Mívají to většinou ženy, které málo sřídali partnery, nebo jsou již dlouho s jedním partnerem + oboje dohromady. Po diagnoze nastalo tříměsiční léčení prednisonem(tablety) a soulož pouze s prezervativem. Po třech měsících znova testy. Ukázali, že hladiny mé reakce se zmenšili, tak jsme se mohli pokusit o mimi. Zase jsme museli s prezervativen a v plodné dny bez. Naštěsí po dvou potratech jsme věděli kdy přesně mám plodné dny a předtím jsme neměli problém s početím, tak se nám hned na podruhé zadařilo. Ještě jsem byla v průběhu těhotenství hned na začátku a v 16t na kontrole na imunologii. To už testy dělali jen z mé krve a cizího spermatu. Na genetice jsem v těhotensví ve 12t a 17t byla na skrínygu(píšu česky, nevím jak se to píše správně) + v 17t podrobný ultrazvuk. Vše dopedlo dobře a mi se teď těšíme z našeho Matýska. Celé vyšetření trvalo od posledního potratu březen 03 do června 04 , kdy jsme se mohli pokoušet o mimi. Mnoho štěstí při vyšetřeních a hlavně, aby jste vše zakončili, tak jako my. Našim největším stěstíčkem Matýskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí