několik potratů - co dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
728
1.2.06 15:52

několik potratů - co dál?

Ahoj, jsem krátce po třetím potratu. Jsem rozhodnutá už nic nezkoušet, nebouřit se osudu. Možná ovšem za půl roku změním názor. Proto hledám holčiny s podobnými problémy a přivítám Vaše zkušenosti a názory.

dík aaliana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2927
1.2.06 15:57

Ahojky, je mi moc líto, co se ti stalo, jsem na tom stejně - 3 potraty - naposledy v září ve 20tt..moc mi pomohly holky v Těhotenství po potratu - pojď za náma - určitě ti pomůžem aspoň v tom, že máme podobné osudy a dokážeme pochopit, jak se asi cítíš..hlavně s tím nesmíš být sama a nevzdávej naději-určitě budeš mít mimi, taky v to doufám..chceš se svěřit, co se stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
1.2.06 16:12

Dík Silemo, jsi moc milá. Já jsem původně z diskuze otěhotnění po potratu… a pak denníček Těšitelky, jenže tam už se to vesele rodí. Myslím, že jsem na to, co se stalo docela vpohodě. Asi jsem to čekala, i když jsem doufala, že tentokrát k tomu nedojde. Spíš mě zajímal názor holek, které si tím musely projít víckrát, jestli máte ještě odvahu bojovat. Já už mám dvě velké děti a taky už mi je 37. Chtěli jsme benjamínka, ale moc to nevychází. Teď mě akorát trápí otázka: Přijmout, co se stalo anebo se ještě bouřit osudu a bojovat? Má to vůbec šanci na úspěch? Podotýkám, že mi nic nezjistili.

Přijít o mimčo ve 20 tt muselo být opravdu kruté. Je mi to moc líto.
Já si tím prošla v 15tt, 13tt a teď v 10tt. Zjevně se mé těhotenství zkracuje.

aaliana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
1.2.06 16:14

Poslala jsem ti SZ, došla ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
1.2.06 16:21

přišla, máš tam odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
1.2.06 16:29

Ahoj Aaliano, tak tobě to zase nevyšlo? Je mi to líto, ale chci ti říct, že určitě stojí za to bojovat, MUSÍŠ jsi ženská a ty vydrží strašně moc a za toho drobečka stojí zkusit všechno-úplně všechno! teď to tak třeba nevypadá, ale za ten půl rok k tomu dojdeš sama-věřim tomu. Přeju ti hodně síly a v diskuzi po potratu tě rádi uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.2.06 14:53

Ahoj

Ahoj holky,
dnes jsem se vratila z nemocnice po tretim samovolnem potratu. Jsem z toho zoufala. Opet jsem verila, ze se to povede a ono nic. V pondeli jdu ke svemu doktorovi, tak doufam, ze mi nejak poradi co dal. 2 potraty neresil. Vubec netusim co me ceka a jestli mam nadeji, ze jednou mimco donosim a porodim zdrave. Nemate s tim nekdo zkusenost? Dik :cry: Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
3.2.06 15:24

Ahoj holky,
já teda o tom vím prdlajz, ale kamarádka měla dva potraty a hned to řešili s genetikem. Tak asi po tom druhém potratu to konzultovat rovnou na genetice a hledat příčinu. To by měl ale říct gynekolog a když ne, tak bych to po něm určitě chtěla.
Jinak přeji všem krásné a zdravé donošené mimi. My taky bojovali :roll: tak hodně sil
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
3.2.06 15:36

Ahoj holky, je mi moc lito, co musite zazivat. Je fakt desny, ze doktori cekaji, az se budou tyhle veci opakovat, aby zacali neco delat. Nezbyva, nez nabrat nove sily. A jak psala Silema, pokud mate chut, prijdte k nam do Tehotenstvi po potratu. Uz tam mame taky nejake tehulky, ale vetsina z nas jeste na svoji sanci ceka a najdete tam holky s podobnym osudem.
Alianko , jan se nevzdavej, chtit dalsi mimco neni boureni se osudu. A urcite to vyjde!
Milis pokud nezacne resit ani ted, zmenila bych doktora. Najdou se i takovi, co resi uz i prvni potrat. Zda se, ze ten tvuj se drzi starych tradicnich pristupu, ze se resi az habitualni potrat, tj 3 a vic, ale modernejsi doktori uz posilaji na vysetreni po druhem.
Tak holky, klidne k nam zajdete, urcite Vas tam vsechny holky mile privitaji a dodaji vam energii i uzitecne rady. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.2.06 16:37

ahoj holky

Diky moc za rady a podporu. V pondeli se snad dozvim vic u sveho gynekologa. Je to muj treti a byl mi doporucen jako jeden z nejlepsich, tak doufam, ze nebudu muset hledat opet noveho a fakt mi poradi. Rada se pripojim v diskuzich Tehu po potratu. Dik
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.2.06 17:01

Ahoj smutné rádoby maminky :(
I já jsem bohužel patřila mezi vás.Potratila jsem 2× a myslela jsem,že se mi zhroutil svět.Nemohla jsem na nic jiného nemyslet,než na mimi.Poslali nás s manželem na genetiku,která dopadla dobře a musím říct,že i můj lékař dělal co se dalo,abych se tou maminkou stala.A taky se tak stalo :D .Třetí těhotenství jsem ale prožila ve strachu a stresu.Měla jsem podezření z DS,takže proběhla i amiocentéza.Dnes jsem nejšťastnější na světě,protože mám nádhernou holčičku.A nechci zůstat jen u ní.I kdybych tou strastiplnou cestou měla projít podruhé.
Takže bojujte,nevzdávejte se,stojí to za to!!!

Vinona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
3.2.06 17:39

Ahoj holky,
Přidám taky svou zkušenost. Loni jsem 2× potratila, nejdříve ve 12 tt, pak v 10 tt. Můj gynekolog mi řekl, že žádný potrat není jen tak bez příčiny, vysvětlil mi všechny možné příčiny potratů, o kterých jsem do té doby neměla ani potuchy. Podstoupila jsem rentgen dělohy, ta byla v pořádku. Pak genetiku i s manželem, opět OK. Sice mě chtěl poslat ještě na další vyšetření (imunologické), ale já už neměla trpělivost. Po tříměsíční pauze jsem prostě otěhotněla a doufala. Byla jsem naprosto připravená na další potrat. vůbec jsem si nepřipouštěla, že to dopadne dobře. Byla jsem celou dobu na neschopence a nedělala absolutně nic. Teď jsem ve 23 tt a stále tomu nemůžu uvěřit. Pořád jsem velmi opatrná, přestože nemám žádné problémy. Hodlám se takhle opečovávat až do konce, sice se to těhotenství nekonečně táhne, ale zatím se to drží. Vím, že ještě nemám vyhráno, ale je to víc, než jsem původně doufala. Proto radím: nevzdávejte to, jednou to musí vyjít! Je lepší se připravit na to horší a pak už si jen překvapeně říkat „ty jo, další týden za mnou, bez krvácení, bez potíží a já jsem pořád těhu?!?“ Dříve prodělávaly ženy desítky potratů, mnohdy o tom ani nevěděly a bralo se to jako normální nemoc. Nechci to podcěnovat, kažký potrat patří do nemocnice, ale dnes se z jednoho potratu dělá úplná tragédie. Já jsem zastánce toho, že se musíte pokoušet znovu a znovu. A pokud nakonec řekne doktor STOP, prostě dál už to nejde, uvažovat o adopci. Hlavně v případě, že ještě děti nemáte. Já jsem si také nakonec řekla, že pokud to teď nevyjde, zažádáme o adopci miminka. Prostě to mimi budu mít tak či tak. Dokonce jsem s klidem nakoupila věci na mimi, dala výpověď ve stresujícím zaměstnání atd. Naprosto bez obav. Některé věci ovlivním, některé ne, ale proč nepomoct dítěti z domova, že? A přitom i sobě. Takže nevzdávejte to, musíte tomu věřit, nakonec se to povede. A to dlouhé čekání si zpříjemňujte jak to jde, ono to rychleji a líp utíká.

Sandra 23 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.2.06 21:20

Ahoj

Ahoj Sandro,
Moc Ti preju, aby bylo nadale vse v poradku a narodilo se ti zdrave mimi. My jsme se s manzelem na to snazeni a na ty 2 tehotenstvi moc upjali a to neni dobre. Nedokazali jsme na to vse nemyslet. Po druhem potratu mi doktor rekl, ze nemam delat zadnou pulrocni pauzu, ze muzu otehotnet po prvni menstruaci. Jelikoz mam zvyseny prolaktin, tak jsem zacala opet brat prasky na snizeni. Rekl, ze se mi stejne obnovi plodnost tak po 3 mesicich. Tak jsme to tak brali a moc na to nemysleli a najednou jsem zjistila, ze jsem opet v tom a to po prvni menstruaci. Byli jsme radi, ale bala jsem se jestli neni brzy. Doktor mi rekl, ze neni. Vzala jsem si zatim dovcu kvuli stresu v praci (dokonce jsem si tam uz zbalila) a byla v klidu doma a setrila se. Ten den, co mi napsal neschopenku jsem jela s krvacenim a v bolestech do nemocnice a byl konec. Tak myslim, ze i kdyz jsme se na to tentokrat moc neupinali, tak to stejne spatne skoncilo. A tim, ze to bylo brzy po potratu predchozim, to myslim take nebylo, protoze mezi prvnim a druhym jsem delala rocni pauzu a taky spatne. A jeste neco. Vzdycky ten den kdy mi doktor udelal vysetreni, potvrdil tehotenstvi a napsal neschopenku, jsem jela s potizema do nemocnice. Bud osud a nebo nahoda? Jsem fakt pripad. Pred druhym potratem jsem lezela mesic v nemocnici a cekala jak to dopadne a to bylo snad nejhorsi na psychiku. Poctive jsem lezela, snazila se byt v klidu a bala se cokoliv udelat, jen abych nepotratila. HCG rostlo, vacek take, ale proste se to nevyvijelo a po 16 hodinach v bolestech bylo vse pryc. Fakt sileny. Rekli mi, ze se to stava a ze budu mit deti jeste miliony. To jo teda. Strasne mi vadil ten pristup doktoru v nemocnici. Nic mi nikdo nevysvetlil a poradne me ani neinformoval. Musela jsem se stale ptat. Jeden doktor mi rekl necistit a zitra domu a druhy den prisel jiny a najednou cistit a zustat v nemocnici. Fakt jsem nechapala. Ted naposledy jsem jela uplne do jine nemocnice, sice o neco dal a take se spatnym koncem, ale ten pristup byl o hodne lepsi. Dokonce za mnou poslali i psychologa. Tomu jsem se s placem vypovidala a zivot jde dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
3.2.06 21:57

Ahoj,

píšu zvlášť pro Aalianu a Milis : Holky, je mi to moc líto, ale nevěšte hlavu! Já mám za sebou jen jeden potrat (vlastně šlo o anembryomolu - stav, kdy se vyvíjí pouze váček, ale ne plod), což moji gynekoložku rozhodilo tak, že mi začala hned dělat různá vyšetření - zoonózy, genetiku apod. Nebránila jsem se, aspoň se ukázalo, že jsem v pořádku. Za osm měsíců po potratu jsem na první pokus otěhotněla a dneska mám devítiměsíční berušku. Ale píšu vám hlavně proto, že OSOBNĚ ZNÁM DÍVČINU, KTERÁ MĚLA ZA SEBOU 3 POTRATY (z toho jeden někdy ve 4. měsíci) A DNESKA MÁ 2 ZDRAVÉ HOLČIČKY!!!!! Byla to moje spolužačka, takže ten případ neznám jen z doslechu. Vím, že po tom třetím potratu jí doktor doporučil delší pauzu, aby se tělo zotavilo, a když pak otěhotněla, byla naprosto v pohodě, dokonce dojížděla autobusem do školy (chci tím říct, že ani nemusela ležet). Takže se snažte důvěřovat svému tělu a snad se vám odmění (i když mně se to píše, že).

Všechny pěsti drží

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
3.2.06 22:26

ahoj

Ahoj Svetlano,
diky za povzbuzeni. Anicka je fakt nadherna. Dam si taky pauzu a pustim se s doktorem do zjistovani priciny. Verim, ze se mimi dockam.
 Milis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital