Dostinex – máte s ním zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
795
31.1.06 22:03

Dostinex

Ahoj holky!
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo neberete dostinex a jaký s tim máte zkušenosti.Bere se to na snížení hladiny prolaktinu.
Dík za odpovědi
 Misch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.1.06 23:00

dostinex

Hodnotu prolaktinu jsme měla zvýšenou jen mírně.
Vzala jsem si asi 3 tabletky (1 týdně) a pak mi dělali kontrolní odběry, při kterých se ukázalo, že hladina prolaktinu klesla až moc, že je naopakl těsně pod spodní hranicí normy.
Jinak, nebyl to u mě jediný problém, ale dobře to dopadlo, teď mám hladinu prolaktinu prudce zvýšenou, protože mám půlroční mimi, které kojím.
 LaPepa

• Citovat
  • Upravit
795
1.2.06 05:55

Děkuji moc za odpověd.
Moje kamarádka totiž brala nejdřív jiný na M…
Nevim jak se jmenujou a teď ji v TPC - Prenatálu napsal tyhle.
Tak to jsem ráda.Aspoň nějaká pozitivní zpráva.
 Misch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
26.12.10 19:02

dostinex a otěhotnění

ahoj,jsem tu úplně nová a nevím,jestli píšu správně - už přes rok bojuji s vysokou hladinou prolaktinu,díky dostinexu se mi to podařilo snížit,ale po vysazení opět hladiny vylítly nahoru,nechali sme to být,ale protože se od srpna bezúspěšně snažíme o mimi,doporučili mi zas brát půl tablety týdně. 24.12.jsem o 3dny dřív dostala MS a zítra jdu k doktorce na kontrolu (po 4týdnech užívání půl tabl.týdně),tak by mě zajímalo,co mě čeká - odběr krve,to je asi jasný,ale asi mi zvednou dávky,když se mi nepodařilo otěhotnět,že?protože doktorka mi to napsala se slovy,že když teda neotěhotnim,at teda přijdu,ale že by to mělo stačit.tak mě ještě zajímá,za jak dlouho ste po braní dostinexu otěhotněly… a taky mě doktorka upozornila,že když beru dostinex,že samozřejmě nebudu moct kojit… je to opravdu pravda?celkem mě to překvapilo.proč by se nemělo kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
26.12.10 22:37

Já jsem ho brala taky na vyšší hladinu prolaktinu - jediný efekt jaký to mělo byla rozhozená MS, na další vyšetření HP už mě doktor v CARu nepozval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.10 23:06

Ahoj.
Dostinex jsme brala několik let.
Byla to jedinné léky, které na mne fungovaly na snížení prolaktinu. jestli se nepletu, tak jsme je brala cca 7 let. +-.
A nevím jeslti ke konci (už je 4 roky neberu), al ejeden čas jsme brala i 2 týdně.
Co se týče otěhotněn, tak jsme s tím nakonec neměla žádný problém. Možná to bylo tím, že začal ustupovat problém, který byl příčinou více jak čtyřnásobku hodní hracice prolaktinu v krvi.
Jinak v mém případě jsme i přes vysokou hladinu prolaktinu měšla naprosto normální a pravidelnou mestruaci…
Vrátím se k tomu otěhotnění. Dostinex jsme vysadila cca 1-2 měsíce předtím, než jsme se rozhodli pro mimčo spolu s horm. antkoncepcí.
otěhotněla jsme naprosto bez problémů hned napoprvé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.10 23:22

Omlouvám se, odeslala jsem to dříve, než jsme chtěla a nestihla opravit chyby a překlepy…

Otěhotněla jsem tedy hned napoprvé.
Celé těhotentví bylo bezproblémové, nebrala jsem žádné léky. Při kontrole u svého endokrinologa mi bylo řečeno, ať přijdu, až se mimčo narodí; po porodu pak, až dokojím…
Nakonec jsem tam nebyla už více jak 3 roky, protože jsem přišla opět do jiného stavu (opět napoprvé) a i když je malé více jak 16 měsíců, tak je stále kojena.
A tím pádem v mém případě stejně není možné dělat potřebná vyšetření. Navíc žádné potíže na sobě nepozoruji.
Léky neberu žádné.
Co se týče braní dostinexu, tak by se neměl v těhotenství brát. A neměl by se brát ani při kojení, protože tím, že má za úklol snížit hladinu prolaktinu, zabraňuje tvorbě mateřského mléka. V některých případech se tento lék podává pro zastavení laktace po porodu.

Nevím, jaká je příčina toho, že máš tak vysokou hladinu prolaktinu (u mne to byl jen následek - poté co nezabraly některé léky jsem byla poslána na neurologii a při udělání CT hypofýzy mi tam byl zjištěn mikroadenom, který se po podávání tohoto léku začal rozpadat.), ale budu ti držet palečy, ať se ti povede přijít do jiného stavu v tu nejvhodnější dobu pro tvůj. zdr. stav.

Omlouvám se za anonym…

• Citovat
  • Upravit
3251
31.12.10 19:44

díky moc za info.a můžu se prosím zeptat,proč přesně si dostinex brala?já byla na mag.rezonanci loni a mám to víceméně bez nálezu,na protokolu od doktora mám,že tam jsou možné mikroadenony,ale ty nebyly ani znatelný,takže nic tragického.loni sem dostinex brala 2× týdně,pak mi to snížili na jednou týdně a pak mi řekli,že mám hladiny ok,že to zkusíme vysadit.pak se mi ty hladiny zas malinko zvýšili,ale protože sem chtěla otěhotnět,zkusili sme dostinex již nenasazovat,ale protože se mi to nedaří,řekli mi,že bez dostinexu asi neotěhotním,tak sem to zas začla brát s tím,že v okamžiku,kdy se těhotenství potvrdí,tak se to musí vysadit a že nesmim kojit.taže mám za sebou měsíc na dostinexu,šla sem na kontrolní krev - čekám na výsledky(budou v úterý)a zas dostinex týden neberu.prý až podle výsledků.ale jinak i ten rok,co sem dostinex brala,tak sem měla MS naprosto pravidelně,tak nevim,kde je u mě problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.10 23:14

Není zač.

Dostinex jsem brala mj. proto, že jiný prášky nezabraly a bylo mi po nich fakt zle, i když jsem je během léčby změnila (v roce 1998 (1999) byl dostinex v podstatě neznámý lék, který neměl ani příbalový leták v češtině).

Tím, že mi ty prášky (jméno si nepamatuju) nezabraly poslal mně gyn. dr. na CT a tam zjistili mikroadenom veliký cca 5 mm. Takže nástup na neurologii. Tam mne poslali na MR, kde potvrdili velikost cca 8 mm. Zároveń s tím jsem se dostala k endokrinoložce a ta mi na to dala právě dostinex.
(Gynekologové ho v tu dobu snad ani předepsat nesměli - rozhodně ho neproplácela pojišťovna, i já jsem musela k revizákovi pro razítko)(Jen tak mimochodem, krabička 8ks v tu dobu stála skoro 1700, což pro mne znamenolo náklady na více jak 14 dní na škole (dojíždění, bydlení na koleji, strava…) )

Po cca 2 a 4 (možná i 6-ti) letech jsem byla na kontrolních testech (MR), kde byla zjištěna velikost cca 5 mm. Od tý doby jsem na MR nebyla (stěhování, změna lékaře, těhotenství, jedno, druhé…), takže sama nevím, jak na tom sem. Ale subjektivní potíže nemám, tak to raděj neřeším, i tak se co se týče zdravotnictnví doma nenudíme. ;) (hlavně s mladší dcerou)

A úplně prvotní příčina, proč jsem šla k dr. bylo to, že jsem měla sekreci z prsou a to i přesto, že jsem v tu dobu neměla za sebou žádný porod ani potrat.
Při prvních testech jsem měla v krvi několikrát překročenou normu (nejsem už si jista, zda 7-8× nebo „jen“ 4×… i tak se dr. dost zděsil)

A když jsem byla v 98 na MR v Teplicich, tak jsem narazila na dr., který mne dostal větou: „A proč tady vlastně jste, to nemůžete mít děti?“
Tehdá mne tím dost odrovnal - bylo mi 20, o dětech jsem zatím nepřemejšella (a nikdo jinej tuto možnost ani nenaznačil,) byla jsem v druháku na vejšce a bez kluka) a hlavně, byla jsem tam na všechno sama, protože naši prostě nesměli o ničem vědět. Hlavně ne do tý doby, dokavad já nebudu vědět víc.
Z Liberce to byl tehdá výlet na celý den (ráno v 8
jsem tam jela busem, v 10 večer jsem se pak vrátila na kolej s nervama v kýblu, protože ve vlaku zpět bylo opravdu spousta času na přemejšelní.)

Mylsím si, že dneska je tento lék natolik známý, že se dává při jakýkoliv problémech s hladinou prolaktinu a v okamžiku, kdy se chce zabránit spuštění laktace po porodu. Je sice drahý (i když koukala jsem, že je za polovic, co kdysi), ale předpokládám, že bude mít z nabídky na trhu nejmenší vedlejší účinky…

Jo a jen tak mimochodem, dr., ke kterýmu chodím teď (endokr.) mi před otěhotněním říkal, že v mém případě se to po dětech může zvrtnout jakýmkoliv způsobeb. Detaily raději neříkal, rozhodně mi kojení nezakázal. Jen nemá smysl chodit na testy, který mi stejně nemůžou udělat… Z krve nic nepoznaj a dokud nedokojím a nebudou problémy, tak nemá smysl ani jít na MR.

Ty informace ohledně dostinexu ti říkal endokrinolog nebo gynekolog?

Omlouvám se za román a an.

• Citovat
  • Upravit
3251
1.1.11 11:32

moc děkuji za dlouhý příspěvek.já se totiž dostala k dr.ze samého důvodu - loni v září.mě po výsledkách krve - 10× zvýšenej prolaktin poslal gyn.na edokr.,kde mi hned udělali MR a že na tom nejsem nijak zle.a řekli mi,že prostě někdo má tu hladinu mega velkou a nález na MR téměř žádnej a někdo má hladinu lehce zvýšenou a nález na MR je velikej.takže já prej patřim do tý lepší skupiny.hned mi nasadili dostinex a že se to musí hlídat.do jara mi to krásně kleslo na hladiny,co má a v dubnu mi doporučili otěhotnět,jenže já měla na léto nějaký plány a prostě sem to odložila na podzim a teď to nejde :-( na edokr. i gyn.mi řek,že bez dostinexu to velmi pravděpodobně nepůjde,tak sem ho zas začla brát a gyn.mi napsal jen dávku na měsíc a prej by to mělo stačit a ono ne.takže teď zas čekám na výsledky krve a sem moc zvědavá,co se dozvim.teď chodim na gyn.,na endokr.jdu na kontrolu v únoru.tak uvidíme.jenže všechny kamarádky,se kterýma sem dětičky plánovala jsou už min. ve třetím měsíci a já pořád nic a mám už nerva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.11 22:12

Nevěs hlavu. To, že se ti nedaří otěhotnět ještě neznamená, že za to může ten prolaktin…
Kdyby za to mohl jenom prolaktin, tak není tolika těehotných kojících mamin (i plně kojících).
Ne nadarmo se říká, že kojení není antikoncepce.

Jen tak mimochodem, já jsem při druhém otěhotnění byla taky kojící mamina, i když už ne plně kojící…

A s tím těhotenstvím, zkus na to tolik nemyslet. Nevím, proč tak moc chceš být najednou teď hned těhotná, ani kolik ti je. Někdy to prostě nejde hned i kdyby se člověk rozkrájel. A často za to může i psychika…

• Citovat
  • Upravit
3251
2.1.11 13:32

je mi už skoro 30 a mimi sme odkládali,že eště musim tohle a támhleto a teď to nejde.naplánovala sem si,že v srpnu se začnem snažit a bude jarní miminko a ono nic :cry: a právě manžel už mi to začal i vyčítat,že sem neposlechla na jaře doktory,že sem do toho měla jít,jak mi radili a že sem se na to vykašlala.on totiž chce miminko už dva roky,jen mě se do toho moc nechtělo a řekla sem,že to budu řešit těsně před třicítkou.naivně jsem si myslela,že se rozhodnu a bude… Takže asi tak.a teď už bych to miminko chtěla i já a ejhle ono to jentak nepůjde.snažim se na to nemyslet,ale ono běhat každej měsíc k doktoru,kterej ti řekne „tak se to zas nepovedlo“ moc nepřidá.vylíčí mi,jak to bude na dlouho a pak mi při odchodu řekne - hlavně myslete pozitivně,ale jak… navíc nedávno kamarádka přišla o dvojčata tři týdny před termínem a to taky moc nepřidá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.11 21:12

Ahoj,
přiznám se, že nevím, co bych ti na tohle napsala, sama jsem takovou situaci nezažila.
První dítě jsem měla ve 29 letech, druhé o 2 roky později. Taky jsem si původně myslela, že budu mít dáreček ke třicítce a nakonec jsme byli šikovnější, než jsme si mysleli (a to jsme právě kvůli hormonům čekala problémy).
Myslím, že vyčítat si, že jsi do toho měla jít už na jaře je blbost. Prostě se to tak mělo stát.
Chci jen ještě jednou napsat, že za tím, že nemůžeš přijít do jiného stavu nemusí být jen ta hladina prolaktinu. Určitě bys tu a nebo na jiných fórech našla spoustu snažilek, co tvé problémy s hormony nemají a přesto jim to nejde. (Často i kvůli chlapovi, kdo říká, že je vina jen na tvé straně?)
Mám kamarádku, která byla na um. oplodnění, podle dr. neúspěsném a za měsíc zjistila, že je v jiném stavu. Dr. na to koukali jak telata na nový vrata. Dodnes neví, jestli to bylo kvůli umělému oplodnění a nebo se jim to povedlo přirozeně.
Kolegyně z práce např. neunesla, že její kamarádka dělající spolu s ní na stejné pozici, je v jiném stavu, že nakonec dala výpověď…

A to s tou tvoji kamarádkou je mi jíto. Bohužel znám i já podobý případ.
A myslím si, že i co se týče dětí, se o ně nepřestaneme bát nikdy. Ať už před natrozením, nebo po. (Mám za sebou mj. pobyt s dcerou na dětské kardiologii…)

• Citovat
  • Upravit
3251
3.1.11 16:33

vím,že spousta lidí dokáže otěhotnět i přes vysokou hladinu prolaktinu,ale můj případ to zřejmě nebude.zatim mi dělal gyn. jen sono a podle toho je vše ok,takže mi řek,že napřed zkusíme srazit tu hladinu prolaktinu a když ani přes to neotěhotnim,budem to řešit dál… tak uvidíme.rozhodla sem se,že i zkusím zhubnout,to prý občas taky pomůže,tak uvidíme.moc děkuju,že se najde někdo,kdo si o tom se mnou popovídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.11 21:34

Budu držet pěsti, ať to vyjde co nejdřív.
Jen se omlouvám, že píšu anonymně, protože zastávám názor, že nikdy nevím, kdo toto veřejné fórum čte a do mého zdr. stavu nikomu nic není…
Ale jeslti si chceš dál psát na toto téma přes soukromé zprávy, tak v tom nevidím problém…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex