Nekonečná antibiotika

92
7.10.24 19:57

Nekonečná antibiotika

Prosím Vás o radu. Nevím, co se to děje, ale začnu popořádku.
Koncem dubna/začátkem května, když se zhoršilo počasí, tak bolení v krku. Já zkoušela kde co kloktání a pití šalvěje, anginovnik, Orofar pastilky, zábaly na různé způsoby, nahřívání, joxy, no pomohlo až nasazení antibiotik Klacid.
Pak byl klid
Poslední týden v srpnu zase bolesti v krku, má ORL zhodnotili, že to bude ASI reflux, no po nasazení léků se stav ještě zhoršil. Po 2,5 týdnech pořád červený krk a žluté čepy. Takže Klacid, který ovšem nezabíral. Takže dvě balení Dalacinu na 11 dnů, ten zabral.. 9 dnů po dobrání zase mám krk jako žiletky, vypadá i červený. Bojím. se jít k doktorovi, že mi dá zase antibiotika, už mi ale přestávají účinkovat. Doktoři už neví, co mi mají dát. Penicilin mi už dávno nezabírá, kdysi do mě ladovali vysoké dávky, to akorát ty bakterie hezky krmím.
Přemýšlím i nad vybráním mandlí, ale maminka pořád straší, že mi to půjde na průdušky a plíce, že si nepolepšim. Na ORL mi to velice nedoporučovali. Prý to ještě není tak hrozný a ještě mandle plní funkci, tak nevím. Ráda bych si od nekonečných angín a bolesti krku odpočinula, zároveň mít chycené průdušky místo toho, to taky nechci. Užívám i Bactoral, léky z imunologie, streptokill, vsechno marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
7.10.24 20:11

Výtěr a na základě výtěru nasadit případně atb. Za mě nejlepší atb na angínu Ospen. Klacid ani Dalacin mi nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.10.24 20:19

Vždycky mi tam změří CRP, a vždy mám hodnotu pod 5. Doktorka říká, že je to pouze orientačně a má tam lidi, co mají CRP 10 a pusa samý hnisavý čep. Taky mi dělají vždy antigen, tak covid byl naposledy před 2 lety na Vánoce. A výtěr. a streptokoka. Taky vždy negativní. Taky mi dělali celkový výtěr a nic se nenašlo. A v krku bolelo, byla 3 dny horečka, byl zapálený. Tak nevím. Přitom podporuju imunitu, jak se dá. Bez šátku kolem krku nevychazim ven, nosím čepici za každého počasí, přiměřeně oblékám, chodím denně ven do přírody na procházky, cvičím lehkou jógu a dechove techniky, chodím do sauny a parní kabiny, užívám lichořeřišnici, hodně ovoce, ale hlavně zeleniny, maso jednou dvakrát týdně. Jak jsem byla takhle před rokem zdravá jako řepa, tak jsem teď věčně na hromade. Jinak z antibiotik Ospen jsem měla neskutečný průjem
To jsem s.ala celé noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
7.10.24 20:53

@Snehuli tak pokud máš CRP nízké a výtěr z krku negativní, tak to není na antibiotika. Zřejmě je to virové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.10.24 20:55
@Lucka1111 píše: Více

Ale že by za téměř 3 týdny nic nezabíralo? A já vyzkoušela vše možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76543
7.10.24 21:01
@Snehuli píše: Více

a to tě vždy bolí jen v krku nebo jsi celkově nemocná? malátná, schvácená, horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.10.24 21:23
@stinga píše: Více

V tom květnu jsem byla jen trochu víc unavená. A teď se mi rapidně zhoršil stav, až když se ochladilo, to bylo od 9.9. to už nastoupila i horečka a hodně malátná, nonstop bolest hlavy, jen ležet a nic nedělat. Ale to bylo víc jak dva týdny od prvních příznaků, co jsem se snažila vyléčit bez ATB a snažila si namluvit, že angína to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76543
7.10.24 21:39
@Snehuli píše: Více

aha, já bych být tebou bolení v krku řešila až tehdy, když máš celkové příznaky nemoci - tu malátnost, bolest hlavy, únavu -
ale když tě „jenom“ bolelo v krku, tak ti ty antibiotika nasazovali zřejmě úplně zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
7.10.24 22:40

Ahoj, mně by to tedy taky navádělo k primární virové infekci, sek. pak infekci bakteriální.

Možná bych si zkusila požádat o stěr z krku na lidský papilomavirus (HPV), pokud dělali stěry „klasické“ bakteriální např. na streptokoka, zlatého stafylokoka, apod.

HPV se může vyskytovat i v ústech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.10.24 04:10
@stinga píše: Více

Ja jsem se právě do té doby antibiotikum vyhýbala. Doktorka mi je chtěla dát dřív, já se ptala, zdali jsou nutná, ještě řekla, že zřejmě jsem angínu přechodila a je na ústupu, jeden žlutý čep. Ale za 4 dny, jak se rapidně ochladilo, tak přišla horečka, opravdu únava a malátnost, čep v krku pořád, to už bylo na antibiotika, musela jsem uznat, to jsem šla i na neschopenku, kterou jsem do té doby nechtěla. Pak mi ještě Klacid nezabral, tak ještě silnější antibiotika, ty pomohli, teď znova neco. A to jsem byla minulou středu na imunologii a řekli, že krk v pořádku. A netrvalo dlouho a zase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
8.10.24 07:01

A výtěr z nosu ti dělali? Někdy to může sedět i v nose. Pak mě ještě napadlo, zda nemáš už poleptáný krk od toho Joxu a podobně. Ten může být alergizující.. musí to být peklo, což chápu.
Já i chlap jsem prvně měli angínu před dvěma lety, pocovidová éra nám přinesla ledacos. A už jsme jí měli třikrát za dva roky. A to se též léčím na imunologii. Jenže já už léta píchám imunoglobulin a to mě drží nad vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí