Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobry den, pred rokem jsem si nechala udelat melir, jenze mi nejak nesedl, proto jsem se tak za pul roku obarvila drogerkovou barvou na tmavsi hnedou ( jenze nekde to chytlo min a nekde zase vic, tak jsem se pote barvila tak 4× vzdy jsem nechala rozestup minimalne mesic) ted je to jiz skoro 3 mesice co se nebarvim vubec a porad me trapi lamani vlasu, myji vlasy kazdy den jinak me strasne svedi pokozka hlavy a tvori se mi mastne lupy. Neznate prosim nejaky ucinny trik na zastaveni lamani. Dekuji
Tak za 1. Vlasy si fakt každý den nemyj, jenom se to zhorší ( jo vím že se to nedá ale musíš vydržet ) věř mi, vlastní zkušenost. Také jsem právě měla to co ty Před x lety jsem si také vlasy musela mýt denně. Teď mi stačí bohatě jednou týdně.
2. Vykašli se už na barvy, tím barvením sis je poškodila.
3. Snad si je nemyješ příliš teplou vodou, z toho se dělají lupy.
4. Ber nějaké doplňky stravy. Musíš vlasy vyživovat i zevnitř.
5. Používej masky, a nejlépe přírodní šampóny, kondicionéry.
6. Můžeš zajít na trichologii. Poradí ti a odstraní se příčina.
PS: Nepůjde to hned, dej vlasům čas.
@Barcii11 kopřivovy odvar a splachovat, vlasy nemyj denne jen oplachuj tim odvarem, připadně použij šampon pro děti. Barveni na nejakou dobu omez, rozhodne se vyhni permanentnim barvam.
Tak poškozeným vlasům je třeba věnovat speciální péči. Tvým vlasům po tom všem schází jak hydratace tak protein. Začni kvalitní vlasovou kosmetikou (žádná drogerie). Na mastné lupy ideálně nějaký jemný čirý šampon vhodný pro každodenní mytí. Důležité je šampon důkladně smýt a pokožku nedrhnout, ale jen jemně masírovat. Následně naopak hydratační kondicionér. A tak dvakrát do týdne ideálně nějakou proteinovou masku (bývají to řady na blond vlasy).
A ještě tedy k těm lupům. Tam je důležité vždy prosušit pokožku hlavy fénem. Klidně na nejnižší teplotu, ale hlavně ji nenechat dlouho mokrou.
No a potom tomu dát už jen čas. Ale uvidíš, že se vlasy zase dají dokupy.