Nekupuji bio zeleninu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, tak nějaké podobné diskuze jsem také mívala s kamarádkama, když byl malý kojenec.
Myslím si, že neděláš nic špatně. Kdo má možnosti bio, tak má, určitě je to lepší, ale zase na druhou stranu bys v dnešní době nemohla dát dítěti pomalu nic
.
Už to že vaříš je plus, že to nenecháváš všechno na skleničkách, já jsem taky dávala půl na půl. Zeleninu jsem měla i ze zahrádky.
S masem bobuju pořád, protože vím, že je všechno na jedno… Jenomže když se člověk nedostanu přímo někde na jatka, tak se nedá nic dělat. Já sem tam dostanu z venice králíka a nebo domácí kuře, ale jinak kupuju klasiku zamražené v obchodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky nekupuju bio, dřív nic takovýho nebylo a vyrůstali jsme na tom co bylo a jsme všichni OK a tímhle životním stylem a rychlostí si myslím, že nějakými bio potravinami stejně nic nevylepšíme. Ale je pravda, že jsme měli zeleninu a ovoce (dostupné)z vlastní zahrádky, ale hnojiva se používaly tak jako tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléčné výrobky a maso dávám bio, ovoce a zeleninu kupuju na trzích od českých pěstitelů, ale nebio.
dodržuju takové ty zásady, že střed mrkve nedám, protože v něm je uloženo nejvíc sajrajtu, nedám košťál.
U masa to není taková položka, vždyť dítě ho potřebuje kousínek, tak ho zpracuju, naporcuju, zamrazím a pak už jen přimíchávám.
Nicméně teď už víceméně stejně jí se mnou obědy z jídelny a tam bio fakt nevaří ![]()
Myslím, že jsou mnohem horší jídelní prohřešky, někdo dá třeba v roce dítěti čokoládu, to mi přijde jako mnohem větší zlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si celou dobu myslím, že všichni pravidla co kdy, a pak stejně například po dvou letech už dítě jí sladké, hranolky a tak ![]()
Ale určite ne všechny, na druhou stranu obdivuju maminky, co opravdu dají dítěti na svačinu mrkev nastrouhanou s jablíčkem, protože já jsem si tak donesla jednou mrkev s piškotem a maminky na mě hleděly, jak kdybych spadla s višně, každá měla v pytlíku nějaké oplatky apod.
Takže se snažím co můžu, ale taky malému dopřeju sem tam něco sladkého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s tou zeleninou to máš pravdu, že je to těžký, bio je opravdu strašně drahý a normální zeleniny bych se ani tolik nebála, jak už napsal kvaček, to bys mu za chvíli nemohla dát vůbec nic. Jinak si myslím, že maso od řezníka, je opravdu lepší než v hypermarketu vakuované, za mě já bych nedala dítěti obyč.kuře koupené v hypermarketu, které jde na porážku za 13 dní od narození, to je podle mě svinstvo. ![]()
U mě teda vede bio maso.
Příspěvek upraven 22.10.10 v 22:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohledně toho masa je určitě lepší kupovat čerstvé, ne mražené.. já kupuji u „malých řezníků“, už mě tam „znají“, tak mi řeknou, kdy přijde úplně čerstvé maso.. tak věřím tomu, že to je taky dobré ![]()
Ale mražené bych nekoupila.. ani nám ho nekupuji.. nikdy nevíš, v jakém stavu to bylo před zmražením, jestli to někde při převozu „nepovolilo“ a pak to znovu, ne-li vícekrát, nezmrazili..
A ohledně zeleniny, ptala jsem se Dr., jak to je s tou zeleninou v marketech (ohledně dusičnanů atp.) a říkala, že je lepší ovoce a zeleninu kupovat v malých kamenných krámcích nebo na tržnicích.. že ti soukromníci jsou mnohem víc hlídaní než markety (které si kdyžtak nějaký ten průšvih mohou zaplatit). Myslím, že na tom něco málo bude. Jinak bych to tak nehrotila, páč ty BIO výrobky, které se prodávají v marketech, taky nemusí být tak úplně BIO.. pokud to nekoupíš na nějaké farmě nebo co já vím.. ale jak říkám, nemá cenu to tolik řešit, to by zase ty naše děti byly až moc zdravé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jakože je nahnané hormonama - růstovýma?? Já kupuju věrtšinu v obchodě ne v supermarketech, kde jsou jsou čerstě zabité - jak dlouho žily, to bohužel nevím
ale je to řezník
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeleninu bio nekupuju.Občas dostanu něco od babičky ze zahrádky a většinou si kupuju ve městě u jednoho starého dědečka co si všechno pěstuje sám a na židličce celé léto prodává vše,kopr,jablíčka,okurky,rajčátka atd..Vlastního dědečka už nemám a tak je mi toho cizího dědačka líto jak se tam klepe,tak nevim zda je to uplně bio,ale vždycky koupim ![]()
Maso bio si kupuju od známého.I když jezdim pro maso kruty 65km tak se mi to pořád vyplatí.
Ostatní maso kupuju v malém řeznictví kam si prý jezdí pro párky i pan Gott
a uzeniny nejim
Občas koupim bio svíčkovou když si dělám tatarák
Jinak ten zbytek když musim tak koupim občas i v supermarketu.Dalo by se říci že normální nebio žeru celej život
tak snad už se mi po těch letech nestane a pochybuju že ve školce vaří taky jen bio
.
Skleničky sem kupovala jen bio ![]()
Příspěvek upraven 22.10.10 v 22:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já osobně jsem z tohohle důvodu dávala nejmíň do roka a půl skleničky. Říkala jsem si, že tam to musí být kontrolované, takže to bude lepší, než když koupím v hyper supermarketech nějakou dusičnanovou mrkev. Navíc se mi příčilo vařit pidiporce nebo to dávat zmražovat.
Není to nejlevnější, ale když se nakoupí v akcích, tak to jde. Furt lepší než bio. Vedle toho, že by to mělo být nezávadné, tak je to určitě hodně pohodlné a rychle hotové
Jeli jsme s oběma na Hami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já nevím, ale bio ze supermarketu bych teda nevěřila. Stačilo mně několikrát zelené maso
Nakupujem tam oleje, mouky, prostě ty větší nákupy, ale maso tam moc nekupuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Mléčné výrobky a maso dávám bio, ovoce a zeleninu kupuju na trzích od českých pěstitelů, ale nebio.
dodržuju takové ty zásady, že střed mrkve nedám, protože v něm je uloženo nejvíc sajrajtu, nedám košťál.
U masa to není taková položka, vždyť dítě ho potřebuje kousínek, tak ho zpracuju, naporcuju, zamrazím a pak už jen přimíchávám.Nicméně teď už víceméně stejně jí se mnou obědy z jídelny a tam bio fakt nevaří
Myslím, že jsou mnohem horší jídelní prohřešky, někdo dá třeba v roce dítěti čokoládu, to mi přijde jako mnohem větší zlo
Gladys já vždycky měla za to že ten střed(je nejdobřejší) je to nejzdravější
.Tak to by mě nenapadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě, že je to nahnaný růstovýma hormonama, jak jinak by mohlo kuře vyrůst za 13dní?Četla jsem, že dříve šlo kuře na porážku za 30 dní a dneska jde na porážku už za 13 dní, pěkně se nám to všechno zlepšuje!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO jenom mě tak napadlo, když je zabalené kuře, jak poznáš jak dlouho žilo ![]()
Příspěvek upraven 22.10.10 v 22:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso od malých řezníků je stejné jako v marketech.Jediný rozdíl-v marketech občas přelepili etikety ohledně spotřeby a po donesení masa domů zasmrádalo.Ale to si myslím dnes docela hlídají.To si malý řezník nedovolí-ten to včas zamrazí a v případě potřeby namele,udělá sekanou,karbanátky,salámy,klobásy… ![]()
Jina kuřada chlazená i mražená jsou stejná-prostě tržní situace nutí chovatele kuřat vypěstovat kuře za pár sní,jinak je jejich chov prodělečný.Takže to jistí hormony,antibiotika…a je jedno zda je v konečné fázy kuře mražené či chlazené.Jedinou jistotu by člověk měl,pokud kuře koupí na vesnici od drobného chovatele-ten oc jich pěstuje víc,aby si přivydělal.Ten hormony nekrmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám trošku výčitky. Příkrmy si občas vyrábím sama, ale nemám na to, kupovat nějaký bio je to velkej problém? ale jinak má dítě všechny druhy, ale brokolici za 119,–kč kg a banány za 150,– kč tak to sorry ale na to fakt nemám. Samo kupuju lahvičky bio ale to mi teda moc nejí, dnes třeba super dýně s bramborem a žádnej úspěch a mrkvová šťáva fuj. S tím masem, jakej je rozdíl koupit u řezníka čerstvé maso oproti vakuovanejm s… z hypermarketů?