Omáčka pro prcka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Omáčka pro prcka
Ahoj, jakou omáčku a z čeho můžu udělat malýmu k rýži, těstovinám a bramborům (na ty dávám trochu másla), aby to neměl tak suché?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Udělala bych zeleninovou, trochu smetany na zjemnění. V zásadě bych neměla nic proti omáčce ke kuřeti na paprici nebo křenové - pokud jsou dělány bez soli a glutamanových přísad, ale myslím si, že desetiměsíčnímu dítěti to nebude chutnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani kdyz je ditko zvykle na nesolene jidlo,tak mu to chutnan bude,protoze nicj ineho nezna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Udělala bych zeleninovou, trochu smetany na zjemnění. V zásadě bych neměla nic proti omáčce ke kuřeti na paprici nebo křenové - pokud jsou dělány bez soli a glutamanových přísad, ale myslím si, že desetiměsíčnímu dítěti to nebude chutnat
já jsem jako první dělala svíčkovou,je to vlastně zeleninová s trochou smetany ale já dala jogurt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petul
, malý je tedy starší, ale normálně s námi jí svíčkovou, rajskou, koprovku, jen mnohem míň solíme a chlapi si to dochutí vždycky na talíři.
Jinak těstoviny jsem dělávala se špenátem, po tom se mohl utlouct a brambory dělám zapečené se zeleninou a dětskou šunkou, zalité zakysanou smetanou a vajíčkem, ale to až od toho roku.
- Citovat
- Upravit
rajská taky super
akorát jestli ještě neměl rajčata tak opatrně-jsou alergen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj madi
, no já trochu přisoluju, ale jen malinko, protože mu to jinak nejede a už jsem takhle pohořela na hodně jídlech
, ale když jsem mu tam dala trošičku tý soli, tak to zblajznul! Tak to je paráda, že mu můžu dát už takový omáčky, já teda taky sůl moc nemusim, ale ten muj vždycky nadává, že to má málo slaný, takže mu dávám před talíř vždy sůl, nebo si ji vezme sám, podle nálady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapsarecek píše:
Jani kdyz je ditko zvykle na nesolene jidlo,tak mu to chutnan bude,protoze nicj ineho nezna.
Já jsem psala - pokud jsou dělány bez soli a glutamánových přísad Tzn. nesolené, bez masoxu a bůhvičeho ještě - to nepoužívám ani do jídel pro nás.
Myslela jsem to tak, že dětem nemusí chutnat ta typicky papriková omáčka a pálivá křenová - křen ze zahrádky nebo od zahrádkáře z trhu pálí jak čert a nemusím to ani já. Nějaký prosolený křen ze skleničky bůhví čím zakonzervovaný mi přes dveře nesmí a prckovi bych z toho určitě nevařila ![]()
Já jsem dětem v té době dělala prostě jídla na jedno brdo, z masa zbyl nějaký vývar a tím jsem to polila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dzarunka píše:
rajská taky superakorát jestli ještě neměl rajčata tak opatrně-jsou alergen
rajský už ochutnal a chutnaly mu a neosypal se po nich a koupila jsem mu i několik skleniček s rajskym protlakem a taky nic, ale skleničky jsou drahý a tak mu raděj vařim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pettulle píše:dzarunka píše:rajský už ochutnal a chutnaly mu a neosypal se po nich a koupila jsem mu i několik skleniček s rajskym protlakem a taky nic, ale skleničky jsou drahý a tak mu raděj vařim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dzarunka píše:Pettulle píše:dzarunka píše:rajský už ochutnal a chutnaly mu a neosypal se po nich a koupila jsem mu i několik skleniček s rajskym protlakem a taky nic, ale skleničky jsou drahý a tak mu raděj vařim.
ahoj tak ja jsem delala porad kasicky rajsky a tedka jsem zkusila na konec pridat syr mascarpone a vyborne zjemnil to nemusela byt jiska nic .super vyzkousejte to
hodi se to jak na testoviny tak masu
zaklad je cibulka na oliv.oleji .osmahnuta
pak se pridaji rajcata v plechu -krajena
jedna lzice protlaku
ja dala bazalu ,oregano ,cukr ,a malinko octu ale asi byt nemusi pak jsme doslazovala
a povarila chvilku a na konec bez vareni vmichat mascarpone syr 3 lzice nebo podle chuti a je to super
varim to tedy pro 19mesicni dite, ale podle me bez toho koreni se uz muze daleko drive nebo jen malinko ochutit ani ja to neprehanela jen spetka vseho.ale cukruji mu vice rajske kysele ho moc neberou
pouzivam tmavej cukr.
papa
M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit