Jak přinutit dítko více pít? :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1612
18.10.10 16:00

Jak přinutit dítko více pít? :-)

Ahojky. Mám 16m staré mimi. Dřiv mi vypil přes den cca dva hrníčky od Aventu. Ale s postupem času vypije čím dál tím méně. Teď už se dostal do stadia, kdy vypije přes den stěží 200ml. K tomu má teda cca 400ml mléka rozděleného do dvou dávek.

Jo a mmch. pořád odmítá cokoliv jiného než pití z dudlíku. Už mi přišlo, že vzal na milost i halev s brčkem, ale zase ho to přešlo. Pítka apod. odmítá úplně. Ještě občas ale velmi občas je schopen pít z klasického hrnečku :wink:

Poraďte, jak do něj dostat více tekutin a z čeho???

Jo, pije šťávu od Hipp naředěnou vodou. Vodu odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
18.10.10 16:16

Tak s pitím máme problémy od malinka. Malá má skoro tři a někdy vypije trřeba jen 50ml za celý den. Naštěstí je k tomu kojená. Prostě nepije, taky čůrá obvykle 2× denně. Řešila jsem to a řeším pořád, naháním doktory, strachuju se… Někdy se povede vypít i tři decky, ale to je na tři roky sakra málo. Bojím se o ledvinky atd., ale prý si s tím nemám dělat starosti. Klidně bych malému láhev nechala - malá měla lahvičku do dvou let, pak se teprve pustila do hrníčku. Byla jsem vděčná za každý ml, který vypila, takže mi bylo úplně jedno z čeho. K tomu názvu diskuze - Jak přinutit dítko více pít… Zkouším tři roky kde co a stále se mi to nepodařilo, takže pokud nemá potřebu, tak asi nijak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.10.10 16:19

To je věc, která by mě také zajímala:)) … vzhledem k tomu, že syn dobře jí, nedělá drahoty a jen tak naschvály, usoudila jsem, že potřebu pít má zřejmě nižší, navíc, když se podívám na sebe a manžela, neměla bych se tomu až tak divit. potvrdily mi to i kamarádky s více dětmi, každé to má různě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
18.10.10 16:21

naboso: je fakt, že možná ta dědičnost možná v tomhle taky hraje roli. Odjakživa jsem hrozně málo pila a piju doteď, přestože vím, že je to nezdravé… Prostě hrnek čaje ráno a jedna sklinka vody během dne mi stačí… Taky už mě po všech pokusech s malou napadlo tohle - že to možná má vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.10.10 16:24

Já nechávám od malinka volný přístup k pítku. Pije z pítka s brčkem, takže o to je to snažší. a jen po očku sleduju, zda se pítko vyprazdňuje, když je prázdné, sám si ho přinese. Když nepije, tak dělám granulát od Sunárka nebo uvařím bylinkový čaj a osladím medem.

flašku bych úplně v klidu nechala, ale syn se z ní neumí napít, když neleží :nevim: Zkrátka mu nedochází, že ji má naklonit, takže pak by ta sámoška nebyla k ničemu.a dobré je nabízet před jídlem, to je nejpravděpodobnější, že se napije, když cítí hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.10.10 16:33

Taky máme stejný problém, jenže u nás je to trochu jiný, mě nechce pít vůbec, krom léta, kdy vypil obden těch 100ml, tak nepije vůbec. Ráno udělám čaj a večer celý vylívám. To samé s vodou nebo ovocnou šťávou, už nevím co jinýho bych mu mohla dát, takže mi tak 1× max. 2× týdně vypije těch 50 ml a víc do něho prostě nedostanu, ani lžičkou ani flaškou, ani hrníčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
18.10.10 16:40

Peťul - kojíte? Jestli jo, tak to bude v pohodě, máme to v bledě modrým… A jinak dávat nějaké ty polívky a jiná tekutá jídla - aspoň něco se tak do toho tělíčka dostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.10.10 16:45

nekojim, už od jeho prvního měsíce a polívky mi moc nechce, tu vodu z toho prská. Jinak mlíko pije těch 200ml ráno a 200ml večer, ale má to nastavovaný kaší, protože jinak to taky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.10.10 16:57

U nás pomohla taková vcelku legrační věc. Jela jsem něco vyřizovat a zapomněla doma hrníček. Co teď. Tak jsem koupila vodu Rajec (takovou pullitrovou flašku) s „divným pítkem“ a že to do něj zkusím nějak nalít, aby se nepolil. A ono to pítko má membránu, takže neteče a dítku se to velmi zalíbilo a chce z toho pít pořád :palec: Jde to velmi snadno nasát a je to něco jiného a děti mají rádi takové novinky. Od té doby to střídáme, chvilku netekoucí hrneček, chvilku tohle, chvilku zas jiný. Jinak by asi taky pít nechtěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
18.10.10 17:01

Jsem vděčná za tuhle diskuzi, protože jsem si ověřila, že nejsme zase úplní mimozemšťani :lol: .
Miška pije málo od mala - teď dáváme už! 400ml za den .
Střídáme způsoby jak ji podávat pití - brčko, hrneček s pítkem, klasický hrneček, lahev např od Kubíka s takovým tím sosátkem - a tak pořád dokola. Ať se snažím sebevíc, tak víc do ní nedostanu.
Jedině, kdy se napije víc, když ji dám hodně suché, sladké nebo slané (ne moc) jídlo - to pak dokáže dát i decku najednou.

Nahrazuju salátovou okurkou, zeleninou, kuličky hrozna, jablky …a samozřekmě polévkou a třeba přesnídávkama. Jinak asi nejde nic víc udělat.

Hodně trpělivosti do boje s „nepijcem“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
18.10.10 17:10

Tak my taky bojujeme s pitímNněkdy nevypije ani decku a někdy vypije i třeba 250,ale taky záleží co v tom hrníčků má.Ředím mu šťávy,čaj ani vodu nechce.Ráno a večer dáváme dohromady 500 ml sunaru.A taky střídáme avent hrníček a tu flašku jak už byla zmíněna od rajec.
je to boj,každý den mu říkám napij se a dávám mu to osboně do pusy aby se vůbec napil.Taky to má asi dědičný,my oba s manželem tomu moc nedáme s pitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
18.10.10 17:19

U nás se dělá piknik :-D , dcera má v dóze pití a rozlívá ho do malých hrnečků pro panenky, to jí hrozně baví. Pak to z těch hrnečků rychle vypije a lije znova a znova, dokud v dóze nic nezůstane. 8-)

Je to tip spíš pro starší děti, ale u nás zabírá spolehlivě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.10.10 17:31

hlasim se do klubu, 50 ml a vic ani tuk
zato uz krasne umi delat nenene (hlavou), kdyz se ho zeptam „udelas gloglo?“
voda z lahvicky se sosakem od rajcer a cajiky stridam sipkovy a granulac od hipu (medunka jablko), sladky nepomaha vubec

martice proc jsem mela dojem, ze tvoje mlade je o hodne starsi, nez moje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
18.10.10 18:04

Máme to samé, dneska vypila tak 3 loky vody…a má to odmalička. Hrnečků, pítek, lahví a flaštiček jsme vystřídali milion a …NIC. šťáva, voda, čaj…nic nechce. Jeden čas jí strašně okouzlil Michal jak dělal kloktozpívání, tak to dělala taky glooo a pak to spolkla, ale to jí už omrzelo. Dělám jí aspoň hodně vodové dřeně (nanuky) a ráda cucá led…ale teď v téhle zimě je to o nachlazení :zed: Taky nevím :nevim:
Jediný co vypije celý je jahodový džus v restauraci, ale běda, jak ho naředím vodou. a to je husté jak pyré a nemá to často, občas. Takže moje dítě pije OBČAS. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
19.10.10 11:47

Jeee, díky moc za uklidnění. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. V okolí totiž pozoruju pravý opak. Většina dětí pije hodooodně a sama. Z různých hrníčků, pítek apod. Tak jsem si připadala, že mám doma trochu exota :mrgreen:

Pudlo ne ne. dělá taky bravurně :-P :-P V tomhle mi přijde jako velmistr.
NO, mláďátka máme celkem podobného věku. Já jsem otěhotněla v září a tebe si pamatuju, že cca někdy před vánocemi, ne??? Jinak moc zdravím tebe i holky do Psychiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí