Mléčné výrobky po 1 roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mléčné výrobky po 1 roce
ahoj maminky,
po roce se dá přidat do jídelníčku tvaroh, atd. Chci se zeptat, jak to upravujete? Jako třeba šleháte měkký tvaroh s ovocem na svačinu? Nebo jen mažete na pečivo jako pomazaánku nebo jak?
A co jiného plnohodnotného se dá dát po roce za mléčný výrobek třeba místo jogurtu? Nemyslím pečivo s nečím, ale vyloženě něco celomléčného tvarohového nebo tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dávám pořád jogurt. Klukovi to chutná, jí ho bez problémů. Nějak nevidím důvod střídat. mléko jako mléko. ![]()
Je to něco jiného než např. zelenina nebo obvoce, tam je pestrost na místě - různé druhy obsahují i různé vitaminy, minerály a další prospěšné látky.
Zkoušela si různá zakysaná a acidofilní mléka?
- Citovat
- Upravit
Já taky dávám malému jen jogurt,a občas přírodní Gervais na chleba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jog. a aci. mléka jsem nezkoušela, musela bych jedině po lžičce a to se mi nechce ![]()
Na odpo svačinu jsem zkusila jako obměnu ovocný jogurt (konkrétně jahodový Choceňský) a dost mu chutnal
Mně přijde právě tak nějak, že má strašně jednotvárný jídelníček, i když jsem zastáncem toho, že děti určitou jednotvárnost mají rády, ale nějak přemýšlím, jak zařadit ten tvaroh. Ale ne jako pomazánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kinder čokoláda je přeci plná mléka! (sranda samozřejmě
) Různě ochucených mlík je spousta, namátkou Activia, Dobrá máma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mary, zkus to acid. mlíko - třeba i z norm. hrnečku. Pro prcky je to zajímavější. To acidofilní tolik neteče. Lžičkou nevidim taky problém. To které používím já je jen trochu řidší, než bio jogurt.
Pokud chceš nahnat mléčnou dávku, tak bych vařila v poledne jídla se sýrem (rizoto, květák se sýrovou omáčkou, kuskus se zeleninou a sýrem), případně se smetanou nebo mlékem (do špenátu, bramborová kaše, zapečená zelenina zalitá smetanou…).
Ten tvaroh podle mě není před a po roce, ale pomalé přidávání. Máznout lžičku na chleba bych se nebála ani v 10ti měsících, naopak celých 150-200g jako svačinu bych asi nedala ani pár měsíců po roce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nene, mlíko nahnat nechci, má dva jogurty a kaši, ale právě jsem si říkala, že po roce bych obměnila ty věčné jogurty. Možná spíš obměním ty jogurty, jakože střídat ovocný, bílý, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás malému zachutnala ovocná přesnídávka napůl s bílým jogurtem…je to sice zase jogurt, ale chutná to i mně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit