Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, líbí se vám víc jméno Nela nebo Natálie? Hlavně prosím nepište, že jméno Nelinka je jak na psa, my měli fenku Natálku
, to je problém lidí, že dávají lidská jména… Ani, že jsou obě velmi časté, to u mě nehraje roli. A jména typu Zuzana, Nikola, Tereza se mi prostě nelíbí… Díky ![]()
@malushenka My měli to samé dilema a doma nám teď běhá 15ti měsíční Natálka. Jsem ráda, že jsme nedali Nelinku, pojmenovala tak svoji dcerku kamarádka. Její dcerka se narodila o pár týdnů dřív, tak by to vypadalo, jak když se opičíme
Ale musím říct, že Nelinka, Nely, Nelka je opravdu krásné jméno ![]()
Obě jsou moc hezká a velmi často dávaná, Nikolku bych teda zařadila k nim - Nelinka, Nikolka, Natálka, v mém okolí jedna z nejčastějších. Zkusila bych si, co zní lépe s příjmením. A k jeho délce - k hodne dlouhému příjmení bych dala dvouslabičnou Nelu.
Já hlasuju pro Natálku. Má ji sestra a říkáme ji Naty, Natynko nebo Natali. Její manžel to jméno nechtěl a nakonec je nadšený.
Bohužel se dost často setkávám s oslovením Natála a to se mi ježí chlupy - takto kazit hezké jméno. ![]()
A my jsme měli jako malí fenku Naty a kočku Nelu
A k tomu ještě kočku Agátu ![]()
Znám dospělou Natálii a se jménem není vůbec spokojená, říká, že je to jméno hezké pro dítě, když jí říkali Natálko, Natalí, Naty, ale v dospělosti jí tahle oslovení připadají infantilní a základní tvar Natálie se jí nelíbí… Její manžel jí radši říká zlato a prakticky neoslovuje jménem ![]()
Sestřenice má půlroční Nelu. Říkají ji Nelinka a babička jí říká Neluška.
Dala bych Nelu.