Adopce romského dítěte

Anonymní
17.8.17 23:07

Adopce romského dítěte

Ahoj,

ráda bych se zeptala někoho, kdo adoptoval dítě (případně se chystá adoptovat), jestli jste byli ochotní adoptovat dítě romského původu, či hendikepované? Či dokonce není tu někdo, kdo takové dítě adoptoval? Máme jednoho syna (už dospělého - měli jsme ho dost brzy). Žel jsem tenkrát po porodu přišla o dělohu a tak jsme se snažili smířit s jedním dítětem. Ale neustále jsme toužili po dalším (zvlášť teď, když syna přijali na vysokou a odchází na kolej) až jsme se rozhodli pro adopci. Začali jsme podnikat první kroky a sociální pracovnice nás upozornila, že při adopci jsou upřednostňovány bezdětné páry, a tak máme dobře zvážit, zda bychom nebyli ochotní adoprovat dítě romského původu nebo nějak lehce hendikepované. Dost jsme to probírali a shodli jsme se, že by to nebyl problém z naší strany. Ale dost lidí nás odrazuje s tím, že romské dítě těžce zapadne k nám, že ten rozdíl tam prostě bude a že by to mohlo dělat do budoucna problémy. Jak to vidíte vy, byl by to pro vás problém? Nemyslím to rasisticky, nejde vůbec o původ, nebo barvu pleti. Myslím to z pohledu dítěte a integrace do naší rodiny… Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Včelička992
17.8.17 23:12

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:43

• Citovat
  • Upravit
59403
17.8.17 23:12

No aby jste jednou nelitovali :? Většinou takové dítě hlavně v pubertě jde mezi své ;) Cikánů v nabídce bude hodně, je jasné že každý chce zdravé dítě svého etnika. To co je v nich se málokdy dá změnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
17.8.17 23:14

Romské dítě ne, handicapované ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
17.8.17 23:16

Zadne adoptovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
17.8.17 23:22

Nešla bych do toho, krev není voda… Já celkově mám k adopci takový rezervovaný postoj, jsem ovlivněná tragickou událostí v blízkém okolí. Ale lidi jako ty obdivuju a přála bych vám, aby se vaše představa naplnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
17.8.17 23:23

Genetika se na povaze potomku odrazi tak na 20-50 procent (cetla jsem v ucebnici) ja osobne bych do adobce romskeho ditete sla protoze verim, ze vychovou se toho da hodne ovlivni. kdysi jsem se vsak bavila s doktorkou, ktera vede kojenecky urad a ta mi rekla, ze je radsi kdyz adoptuji romske dite do nemecka, protoze tady je romska populace hodne sillna a ty deti to v puberte tahne k nim. na druhou stranu jsem vsak v jizni africe potkala cernocha adoptovaneho bilymi rodici a myslim ze jedine co na nem bylo cerneho byla jeho rasa :-) jeho chovani a mluva bylo tak bile az jsem z toho byla zmatena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
17.8.17 23:23

Máme problémy a nevíme zda se nám někdy podaří otěhotnět přirozeně, ale o tomto jsme se bavili s manželem.. A v tuto chvíli adopci ne. Máme v našem okolí případy kdy adopce dopadla „spatne“. I přes dobrou výchovu z dětí vyrostli pěkní parchanti. Proto každý kdo o tom přemýšlí ma můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
17.8.17 23:24

Je to od vás moc hezké, že myslíte na opuštěné děti. Ovšem všechny případy adoptovaných deti v mém okolí skončily špatně - trestná činnost, drogy… A to se nejednalo o Romy. Geny, volání krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
17.8.17 23:27

V tuto chvíli už sice nejsem cílovou skupinou, ale přesto si dovolím reagovat, jelikož před lety, kdy se nám nedařilo početí vlastního dítka, jsme i o variantě adopce uvažovali.

Ano, byl by to pro mne problém.

Sama za sebe nemám nějaký „zásadní, zásadový a podobný“ problém s menšinami, jinými národnostmi, a čímkoli podobným.. zastávám názor „žij a nech žít“  – ale dnešní doba je náročná… a zlá.

Troufám si vychovat dítě, které je „stejné“ jako já – ale nedokážu podpořit bytost, která do života potřebuje něco úplně jiného. Přišla z jiného světa, jiné kultury, její duše nese dědictví, které není mým a kterému jsem sice ochotna, ale nikoli schopna porozumět.

A k tomu všemu - kdybych se i dokázala vypořádat sama se sebou - musela bych se vypořádat s celou další rodinou. Jejich předsudky, jejich názory, představami, očekáváními…

Nedokázala bych dobrovolně adoptovat dítě jiného etnika.
Resp. jinak - nedokázala bych mu pravděpodobně být dobrou mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
17.8.17 23:32

Autorko, napiš mi SZ, něco málo k tématu s tebou můžu probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.8.17 23:33

Nevadilo u toho romskeho bych, ale radeji hodne male, tak 3 roky. Kvuli vychove a pochyceni beznych navyku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
17.8.17 23:43

Hendikepovane ano, ale romske dite nikdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.17 23:53

V nasi rodine jedno adoptovane ditko je od miminkovskeho veku (nyni jiz dospela osoba 35let). Rodice tohoto ditete se snazili o dobrou vychovu, ale bohuzel geny jsou silnejsi. V dospelosti doma kradla, slapala chodnik, jedno dite v kojenaku, druhe dite ve vlastni peci (spise peci prarodicu), mezitim dva potraty, to dite co bylo ve vlastni peci je nyni v kriminale. :roll: pochazim z rodiny vysokoskolaku, poctivych lidi.. jedna vec jsou geny, dalsi vec to, ze si cigan cigany vzdycky najde. Ovsem adopce romu do dobrych rodin do ciziny, kde romove nejsou, ma pry vcelku dobre vysledky. Ja bych nikdy roma neadoptovala..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.17 23:59

Bývalá sousedka je adoptovaná romka od narození. Jeji adoptivní rodiče se k ní chovali jako k vlastní a měla se jako v bavlnce a i přesto s ní byly vždy problémy. Nikdy nešla ke svým a přesto kradla (hlavně svým rodičům), dělala prostituci a nikdy nepracovala. Teď je vdaná a má dítě a živí ji manžel a stát (invalidní důchod na hlavu), protože ona prý nikdy pracovat nebude.
Anonym, jinak prosím smazat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí