Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já myslím, že je jedno jaké dáš jméno - posmívat se dá každému
Když se ti líbí anglická, tak ho prostě dej
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem těhotná pohlaví ještě nevím. Už teď přemýšlím nad jmény, ale žádné české jméno se mi nelíbí. Líbí se mi cizí jména, ale ty se nám nehodí k příjmení. Nevíte co s tim? Nechci dát svému dítěti jméno které se mi nelíbí. Bohužel ale vím že na světě je spousta blbcu kteří jsou schopní posmívat se člověku kvůli jménu.
Tak to je opravdu problém
Pardon, ale opravdu mi to přijde úsměvné. Na každé jméno jde vymyslet nějaká nadávka, urážka. Nesmíš to tak prožívat. Jaká jména se ti tedy líbí a hodí se k příjmení? Nějaké určitě ano.
Taky budeme dávat „německou“ variantu jména, Bo se nám prostě líbí víc než Česká…
a jestli se holce budou smát kvůli jménu, tak věřím, že by našli i jiné důvody proč se smát… ![]()
@Pet32 píše:
Je to vaše dítě, dejte jméno jaké chcete, že někdo bude mít jiný názor než ty, tě nemusí trápit. Jestli se dítěti bude někdo posmívat, to jméno neovlivní. Každý má jiný názor, časem si lidé zvyknou
To se bohužel pleteš, protože děcka se posmívat kvůli jménu umí právě, než si zvyknou ![]()
Nekdo zminoval Alana, ja pridavam Alice. Urcite se tech jmen najde vic. Muzete vyslovovat anglicky. Ja svymu tritydennimu diteti rikam naopak ceskou variantou (a manzel taky, ale vyslovuje to blbe
), i kdyz se nabizi vyslovovat to anglicky, bo manzel Brit a mame jeho prijmeni.
@Veveří píše:
To se bohužel pleteš, protože děcka se posmívat kvůli jménu umí právě, než si zvyknou
Ano, ale jen protože to slyší doma, zakladatelka nenapsala jména, jaké zahraniční jmēno si představuje, ale většina jmen je cizích. A vždycky musel být někdo první kdo nějaké jméno dá. A posmívat se dá za cokoli, jméno, vlasy, oči, nos, výška…
@lucenka píše:
Píšeš jenom o sobě, otec dítěte nebude mít právo podílet se na výběru jména?
Tak ten už svůj úkol splnil viď ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Tak ten už svůj úkol splnil viď
Třeba je mu to jedno.Ne každý chlap řeší jméno, kočárek, pleny a podobné věci.
@dagmarkaa píše:
@Anna766 Aničko, vše nejlepší k dnešnímu svátku🌻 🌼 🌹
Děkuji moc.💝
@lleennttiillkkaa píše:
Tak ten už svůj úkol splnil viď
Jakože sorry, ale než sem chlapa donutila k výběru jména…
Fakt ne každého to bere… A to sem s ním zvládla jen to pro holku. Jestli vyleze kluk tak fakt nevím… ![]()
@Pet32 líbí se mi austin, steven, justin, ezra, brick, tyler, riely, william, jack, jason, nathaniel, harry, cameron, abigail, layla, mia, amber, ariana, nora, tiffany, emily, maya, lotta, lily, amanda, melissa, jasmina, naomi, couretny. @Romilda mě příjmení je kratochvílova.
@Anonymní píše:
@Pet32 líbí se mi austin, steven, justin, ezra, brick, tyler, riely, william, jack, jason, nathaniel, harry, cameron, abigail, layla, mia, amber, ariana, nora, tiffany, emily, maya, lotta, lily, amanda, melissa, jasmina, naomi, couretny. @Romilda mě příjmení je kratochvílova.
některé by se snesly i s českým přijmením
Příspěvek upraven 26.07.20 v 20:41
@Anonymní píše:
Tak z těch holčičích se dá klidně vybrat - Mia, Nora nebo Jasmina mi přijdou k příjmení v pohodě. Z těch klucičích bych nic nevybrala.
Emily, Lily, Amanda, Jasmina, Nora Kratochvílová mi přijde v pohodě u těch pro kluka to mi moc nesedí.