Nelíbí se mi česká jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
emouen
27.7.20 17:44

@MrsNorris A která jména to jsou? Jen tak pro zajímavost, docela by mě to zajímalo.

• Citovat
  • Upravit
10638
27.7.20 18:02
@dagmarkaa píše:
@Anna766 Aničko, vše nejlepší k dnešnímu svátku🌻 🌼 🌹

To mi chcete říct, že už bylo Anny? Nějak jsem to asi zaspala, ale jak se říká sv.Anna,chladna zrána.. No nevím, my jsme ještě ráno tepleji neměli…Ale také gratulují.
A teď k těm zahraničním jménům.. Každou chvíli se tady řeší nějaký výstřelek. ona taková např. Angelika Vomáčková, nebo Apple Vopršálová, Jošt Česneček… :nevim: Asi je to na každém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
27.7.20 18:16
@Plmo píše:
To mi chcete říct, že už bylo Anny? Nějak jsem to asi zaspala, ale jak se říká sv.Anna,chladna zrána.. No nevím, my jsme ještě ráno tepleji neměli…Ale také gratulují.
A teď k těm zahraničním jménům.. Každou chvíli se tady řeší nějaký výstřelek. ona taková např. Angelika Vomáčková, nebo Apple Vopršálová, Jošt Česneček… :nevim: Asi je to na každém

Jošt je staré české jméno, ale souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10638
27.7.20 18:29
@Havlova píše:

Ano, vím, ale je tak neobvyklé, že prý s timto jménem jich je v republice momentálně snad do desítky, Jeden nositel tohoto jména si prý dokonce dál tu práci aby je všechny zkontaktoval :P a pořádá v létě akci, na které „Joštují"Zkrátka mi to přišlo zábavné :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.8.20 10:52

Ahoj, nemusite se omezovat na kalendarni jmena, je spousta jmen, ktera nejsou ceska a budou pasovat k ceskemu prijmeni. Koukni sem, muzes si jmena seradit podle abecedy a vybirat http://krestni-jmena.cz/seznam/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
6.8.20 16:33
@Havlova píše:

Taky je to kříženec rybízu a angreštu myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
6.8.20 16:51
@Veveří píše:
Taky je to kříženec rybízu a angreštu myslím :think:

To je josta, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
6.8.20 16:56
@bublinek píše:
To je josta, ne?

Aha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
6.8.20 16:59
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem těhotná pohlaví ještě nevím. Už teď přemýšlím nad jmény, ale žádné české jméno se mi nelíbí. Líbí se mi cizí jména, ale ty se nám nehodí k příjmení. Nevíte co s tim? Nechci dát svému dítěti jméno které se mi nelíbí. Bohužel ale vím že na světě je spousta blbcu kteří jsou schopní posmívat se člověku kvůli jménu.

Vystehuj se do zahraničí. Tam je tolik imigrantů, že jsou zvyklí ve jménech na cokoliv. Budeš mít klid.

• Citovat
  • Upravit
14723
6.8.20 18:01
@Jeremi píše:
Z těch dívčích bych se většiny nebála, i s Kratochvílovou se snesou. Mia, Nora, Emily, Maya, Naomi… U chlapeckých je zvláštní, že ten nepoměr vnímáme skoro všichni víc. Leda snad ten William zní dobře.

Z Williama bych to řízla na Vilém Kratochvíl. Můžou mu říkat Willy (foneticky), psát ho budou muset podle rodného listu. Ale na zvuk to nezní tak česky. Nebo Vilda.

Tím, že má Kratochvíl to dlouhé „Í“ to zní hodně slovansky, proto k tomu ta cizácká jména nikdy pořádně nepůjdou. Ale zakladatelka má dvě možnosti - buď si nechá svoje jméno nebo manželovo. Jedno z nich bude třeba hezčí pro ta jména.

Si vzpomínám, jak byl na prášky manžel mé známé. Ona také vymýšlela jména jako Oliver, Kevin k typicky českému příjmení. Nakonec je z toho Dominik.

Jo, co Daniel? To je mezinárodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
6.8.20 18:25

Znám Mayu, Noemi, Nathanaela a nikdy se jim nikdo neposmíval. Pravda, že příjmení nejsou asi ryze česká. Ale dnes se to už tolik neřeší, jako za nás, neboj se toho, děti i učitelky jsou už zvyklé na ledacos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.20 23:57

Mas na misly Slovanska, a mas Antislavismus.
Dej Nemecke jako, Adolf šádek. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1.9.20 11:04
@lleennttiillkkaa píše:
Skutečně českých jmen, je minimum. Většina jmen je mezinárodních a mají původ v latině, řečtině, hebrejštině…
Českých jmen je hodně a jsou ty slovanská.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze