Neloudí, nechce naše jídlo

1867
18.4.08 11:22

Neloudí, nechce naše jídlo

Ahoj
Pediatr se pozastavil nad tím, že Jonášek ještě nechce „naše“ jídlo. Nejí ani rohlíky a jiné pečivo, jen křupky a sušenky, většinou ovoce, jogurt jen bílý, oběd většinou sní, ale někdy musí být ve skleničce od přesnídávky. Kaše už nechce.
Když obědváme tak vůbec neloudí, když mu chci dát ochutnat tak odvrací hlavu, prostě to nechce.
Taky si myslíte, že to je problém?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
18.4.08 11:41

Ahojky, přesně takhle je to i u nás. Nevím, ale u vás to asi ještě problém není. U nás už asi jo. Malá sice loudí, ale když jí chceme dát ochutnat, buď odvrátí hlavu nebo ochutná, ale vzápětí to vyplivne. Taky si už nevím rady. Asi to chce pořád zkoušet, zkoušet a zkoušet. Jediné, co se mi malá naučila jíst (kromě polívek - ty miluje, ale jen vývary, zeleninové polívky a čočkovku) jsou brambory s máslem. Ale omáčky, knedlíky, rýži a těstoviny mi nevezme do pusy ani omylem. Jsem z toho už taky „na prášky“. Dokonce mi odmítá i špenát a ten jedla. Snad někdo poradí......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
18.4.08 13:07

Hanko, my jsme na tom stejne, jen mame doma dite trilete.
Vypada to presne jak psala Raduna, kdyz ji chci neco dat tak odvrati hlavu nebo to vyplivne. Driv jsem to resila, ted uz ne, prtooze to stejne nepomohlo. Jediny co vzdycky sni jsou testoviny. Bud s kecupem nebo ve vyvaru. A nebo pizza Jinak nemam jistotu snad u niceho, ze to sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
18.4.08 17:28

jo jo, holky, kdyby moje dítě nepilo ráno a večer 200ml mlíka, tak asi umře hlady :roll: .
Občas teda něco do hubičky strčí, ale jen tak aby se neřeklo .. Jinak klidně za celej den nepozře ani sousto …
Co u něj uspěje jsou brambory na jakýkoliv způsob - tedy vařené, hranolky nebo pečené buď v troubě či friťáku (americké) a to s kečupem. Ale není to takypravidlem.Polívku sní jen trochu vývaru s písmenkama a musí tam mít hrášek, knedlík sem tam - včera snědl půlku!! k obědu. Jogurty a pesnídávky ty už bojkotuje taky. Ovoce už taky nic moc … Jo teď si zamiloval opečenej chleba jako obalenej ve vajíčku, dnes si ho zas vyžádal a snědl půl krajíce.
Co v životě do pusy nestrčil je rýže … kromě instatní kaše kterou jsem mu v půl roce míchala do mléka že. :lol:
Ale já už se netrápím, násilím ho nedonutím, po dobrém taky ne.Prostě když nechce tak nebude … , kluk přibírá, roste (má cca 90cm a 13 kg) takže mu to co má zřejmě stačí - tedy to mlíko :roll:
To už jsem se i natolik snížila, že si při obědě sednem do obyváku ke stolku akoukáme na pohádku … no ale efekt taky nif mof.

Nežravcům zdar :wink:

• Citovat
  • Upravit
2786
18.4.08 20:42

Ahoj :) Nas syn nikdy nic po nas neloudil a to mu vydzelo dodnes. Krom teda toho , ze ho babicky naucily loudit cokoladu,kterou bohuzel nedostane :-D

Ale zlepsil se a chce aspon rohlik - suchy a nekdy chce penu z kapucina. Porad varim zvlast, protoze treba kure s bramborem nesni. Ryzi s omackou taky ne…Takze ma sve omacky a tak, ale jakmile udelam upgrade treba ze dam na chleba kousek rajcete nebo redkvicky jak mame my, okamzite to sundava :-D

Myslim, ze to je normalni.Proste pro nej neni jidlo lakadlo ani odmena nebo tak. Ani mi to nevadi, pokud zrovna nejime obed 45 minut :roll:

N.

p.s. jogurty a mliko s tim problem nema.Nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
18.4.08 22:00

Ahoj, to víš, že to není problém. Prostě jsou děti, které jídlo těší (asi většina) a děti, které je k životu nepotřebují :D .
Taky máme jednu takovou žížalku doma (3,5 roku, 104cm, 14,30kg) a už jsem se smířila s faktem, že s tím nic neudělám. Třeba rohlík jí dodneška pouze pokud je nakrájený na kolečka, namazaný sýrem a s plátkem šunky. K snídani sní tak 3 (kolečka :wink: ). Nesmíme jí ho ale znehodnotit rajčetem, popř. jinou zeleninkou. Jako mimčo ho nikdy nezkusila ani ožužlat. Byla to snad jediná hračka, kterou nedala do pusy. :lol: Taky jí nikdy nelákalo a neláká ochutnat naše jídlo, resp. řekne, že to ochutná, ale až zítra. Zajímavé je, že na návštěvě občas ochutná, ale doma to samé nechce. Prostě ji víc uspokojují ty tanečky okolo než samotné jídlo. Pediatr v tom problém nevidí, důležité je, že dítě roste a je spokojené.
Hlavně synkovi nic nenuť, až přijde čas, tak si sám řekne. Sama ale vím, že je to pro maminku někdy (často) náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
18.4.08 22:14

Jeje, to vis, ze to neni problem. Nase mala (dva a pul) je celkove nejedlik od narozeni a loudi jen jedno jediny jidlo - lazagne. Jinak vubec NIC :-) A je uuuplne v pohode :-) Ber to z te lepsi stranky. Aspon ti to tvoje nikdo nesni :-)

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
19.4.08 07:01

Ahoj

tak u prvního to tak bylo vždycky a je to tak téměř do dnes - dnes ovšem povýšil a loudí - čkolády tatranky a podobné kraviny:o) vyzkoušet nové jídlo je problém… no aspon že ten mladší nemá s jídlem poroblémy:o) to je naše malá žíravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
19.4.08 15:31

Jo, mi ještě připomná … nejlepší je když pak od okolí poslouchám řeči jako - n on nic nejí, to není možný, by si s ním měla zajít k dr. !! No a nevíte na co bych tam s ním chodila? By ho jako doktor nakrmil či co? :roll:

Taky jsem zjistila že čím víc se nití, tím hůř.Nejlépe je po:,–(it ke stolu ( do židličky) dát vlastní příbor a nechat ho ať si dělá co chce, popř jen upozornit aby nedělal blbosti a pod. Někdy Jára jen talíř zahlédne a zdrhá, a v tu chvíli když ho vezmu a chci po:,–(it ke stolu tak se vztekne. Prostě to fakt nemá cenu nutit. Když chce, tak se nají.
Mmch je taky zajímavé, že dřív sušenku jedl a chtěl, a teď ani o to sladký nestojí.Když si zpomene (a není to chvíli před jídlem) tak dostane bonbonek, jinak nic … Takže u nás to že nejí normální jídlo, není kvůli tomu že by jedl sladkosti… a to málokomu vysvětlíte.
Nejlepší je okolí, třeba T, která před 6 dá klukovi bonbon do pusy druhej do ruky a my v 6 večeříme :twisted: .Ale zas jsem járu ukecala že když sní tu půlku palačinky tak mu ten druhej bonbon rozbalím, a on to fakt snědl aještě docela rychle.

Joo, vidíte .. ještě palačinky má malej rád.Udělám mu vždy tlustou, aby se mu pěkně napichovala, a dlabe celkem pěkně.
Ještě teď jsme si s tatkou dávali kvéče jednohubky (jen rohlík s pomazánkou, ale jako jednohubka se to líp jí) a malej koukal .. tak jsem mu kolečko rohlíku ještě rozkrojila na 1/4, namazala marmeládkou, dala na talířeka napíchala jsem mu tam ty barevný plast.píchátka, a děsně se mu to líbilo a dlabal docela obstojně taky.

Kdyby jste měli nějaká inspirující jídla, tak sem s nima … ozkoušíme všechno no ne? :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1867
20.4.08 10:33

I když to nikomu nepřeju tak jsem ráda, že nejsme sami :wink:

Právě se mi zdá, že přestává jíst sušenky a křupky, který jedl, ale nenahrazuje to ničím jiným. Nejhorší jsou teď asi večeře. Posledních pár dní to smí být jen polívka, ale vývar. Bez čehokoli. Jen „voda“… a skoro studená. Rostou mu špičáky nahoře i dole tak doufám, že až se proříznou tak bude zase líp.
A pravda je, že pokud se šprajcne hned jak vidí misku s jídlem tak s ním nic nezmůžu. V tom případě jídlo odnesu a zkusím za hodinu. Když je tu babička tak je to docela fuška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí