Nemá rád hluk

8
29.9.11 13:11

Nemá rád hluk

Ahoj všem, potřebovala bych poradit protože jsem už zoufalá. Mám dom 2,5 leého chlapečka, který je pořád usměvavý, nezlobí, pořád něco „opravuje“ a pomáhá. Problém je v tom, že nesnáší hluk. A nejvíc dětský pláč…nemůžu s ním chodit na žádný kroužek či plavání, protože jakmile se někde rozbrečí dítě, je zle…dokáže plakat i hodinu a já nevím jestli na něj mám jít po dobrém či po zlém. Jakmile začne brečet není možné mu něco vysvětlit, protože je úplně mimo. Nemáte někdo podobné trápení s dobrým řešením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15696
29.9.11 13:29

Ahojky, podobné trápení mám, ovšem řešení zatím žádné :nevim: Náš malej taky nemá rád hluk, vadí mu všechno, co je trošku hlasitější, vrtačky, mixéry a naposledy jsme byli na jedné dětské akci, kde předváděli hasiči jak hasí oheň a všechno šlo přes repráky a strašně se na to těšil, ale jakmile začali mluvit do vysílaček, tak začal plakat a já to musela vyřešit tak, že jsem mu na ty uši dala ruce a tak to utlumila :nevim: Brek mu teda naštěstí nevadí, ale na bazén ho taky moc nedostanu, protože je tam hodně lidí a přeci jen se to všechno rozléhá a to mu taky vadí, sice nepláče, ale nechce tam být a co s tím, to taky netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
29.9.11 13:43

No tak na to by mne taky zajímala nějaká rada. Syn v podstatě vyrostl na staveništi, ale před vrtačkou, motorovou pilou atd utíká. Naštěstí už jsou mu 3,5 roku, tak se sebere, zavře se do místnosti a zacpe si uši. Včera jsme byli v ZOO. Hrozně se těšil na slony, ale oni se zrovna docela dost naháněli a troubili, tak malej seděl tátovi za krkem se zacpanýma ušima. Totéž větší hluk z reproduktorů, křik dětí… Občas na něj lidi koukají jako na blázna, straní se i kolektivu kvůli křiku. Jsem hrozně zvědavá, jak to udělám s mimčem, a od září ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.9.11 14:05

mají lepší sluch, já to mám také, opravdu i potvrzené z ORL, ale ted se mi po zanetu zvukovodu zhorsil. Stale ale slysim fakt vsechno, jedno z dvojcat to ma take (v porodnici, kdyz jim zkouseli sluch kvuli nedonosenosti, nestacili zirat), kdyz je hluk, oba si zacpavame usi :) .casem si na to vase deti vic zvyknou,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.11 14:10

Myslím, že vyšší či nižší práh citlivosti vůči zvuku, světlu, bolesti atd. je něco, co člověk musí respektovat, my s tím taky bojujeme, straníme se různých akcí, přebírání pláče od jiných řeším odpoutáním pozornosti, pokud je teda čím ji odpoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.9.11 20:19

Holky jsem rád, že v tom nejsem sama, už jsem si začala připadat jako exot ( a ostatní maminky na mě občas i tak koukají) dostala jsem kontakt na maminku kamarádky, která dělá dětskou psycholožku, tak až s ní budu mluvit ráda se s vámi podělím o odborné rady. U nás nezabírá nic…jakmile začne brečet přestane uplně vnímat. snažím se na něj mluvit, uklidnit ho, vymýšlet všechny možné legrácky a nic. Ale že by to mělo spojitost se sluchem mě nenapadlo. Je fakt, že ouška má docela velké a odstálé, takže možná bude příčina to :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
29.9.11 20:21
kvapka píše:
Holky jsem rád, že v tom nejsem sama, už jsem si začala připadat jako exot ( a ostatní maminky na mě občas i tak koukají) dostala jsem kontakt na maminku kamarádky, která dělá dětskou psycholožku, tak až s ní budu mluvit ráda se s vámi podělím o odborné rady. U nás nezabírá nic…jakmile začne brečet přestane uplně vnímat. snažím se na něj mluvit, uklidnit ho, vymýšlet všechny možné legrácky a nic. Ale že by to mělo spojitost se sluchem mě nenapadlo. Je fakt, že ouška má docela velké a odstálé, takže možná bude příčina to :-D .

Dobrý nápad, budu čekat s čím příjdeš :mrgreen: Fakt je nás asi více :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.9.11 20:26

mluvila jsem totiž s naší doktorkou a ta mi doporučila vyšetření na neurologii. Nějak jsem se s tím nemohl smířit, tak jsem si raději zařídila psycholožku…snad pomůže :wink: ted je sice na dovolené, takže info čekejte nejdříve za 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.11 20:26

Jj, tak sem pak napiš, budu zvědavá. :-D
Já myslím, že je to tak, že někdo je prostě citlivější na zvuk, že to mozek a CNS obecně zpracovává jinak, že každý vnímá zvuk o určité intenzitě trochu jinak, prostě když někdo klepne třeba paličkou do bubnu, tak někdo to vnímá jako běžný zvuk, někdo jako výrazný a někomu to vyloženě vadí, jako by to do těch uší bolelo. :nevim:
A my máme holt děti, co patří do té poslední skupiny. :-)
On dětský pláč je navíc někdy dost nepříjemný i pro lidi, co jinak problémy se zvuky nemají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.11 20:28
kvapka píše:
mluvila jsem totiž s naší doktorkou a ta mi doporučila vyšetření na neurologii. Nějak jsem se s tím nemohl smířit, tak jsem si raději zařídila psycholožku…snad pomůže :wink: ted je sice na dovolené, takže info čekejte nejdříve za 2 týdny…

No tak ale ta neurologie nemusí být úplně od věci :nevim: , ono to nejspíš souvisí (právě ta CNS by s tím mohla mít co do činění). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
29.9.11 20:29

No 14 dní zpátky jsme byli v nemocnici a malému dělali vyšetření na neurologii i na ušním, nosním, krčním a nikde problém nebyl :nevim: Teda krom krku, to patřilo k pobytu v nemocnici. Takže neurologie je asi zbytečná, řekla bych, že tam problém fakt není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
29.9.11 20:29

Ikdyž každé dítko je jiné, to je fakt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.9.11 20:32

Třeba by to neurolog mohl vysvětlit, proč to tak je, pro klid v duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.9.11 21:02

Je fakt, že pro klid v duši to s ním taky zkusím absolvovat. Hlavně že budu vědět že je po zdravotní stránce v pořádku a třeba se mu jen něco děje v hlavince. Já jsem právě zjistila, že jsem znovu těhotná, takže mám pár měsíců na to, abych ho na miminko připravila :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.9.11 21:09

Nicméně ještě jednou vám děkuji za podporu, odpoledne jsem z toho byla hodně špatná a fakt, že nejsem jediná mě dost uklidnil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová