Nemá rád hluk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
29.9.11 21:11

:-D To je jasný, že člověk je rád, když někdo řeší to samé. Taky to tak mám.
A velká gratulace k dalšímu mimču. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17917
29.9.11 21:16

Můj synek je od narození to samé, teď jsou mu 4 a taky si zacpává ouška při každém silnějším zvuku. Byli jsme např. na dinosaurech na Harfě a na všech fotkách má ruce na ouškách. A to dinosauři opravdu moc neřvou.
Je taky z dvojčat, jeho sestřička naopak má od porodnice zjištěnou převodní poruchu na jednom oušku, slyší tedy v provozu normálně, ale tu citlivost jako bráška nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
30.9.11 09:37

Kvapi, tak to moc gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.10.11 19:39

Moc děkuji, zatím to jsou jen lékařsky nepotvrzené // :-D ale i tak doufám že to vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.11.11 13:38

takže jsem tu a hlásím pokroky…psycholožku jsem nakonec odložila jako poslední možnost. Dcera jedné sousedky studuje speciální pedagogiku a chodí k nám za Štěpánkem a hrají různé hry a světe div se, udělal pokroky…Co mu nejvíc pomohlo naatočit ho na video, jak si hraje a dělá rambajs a pak mu to pustit aby si uvědomil, že dělat hluk je normální. Nicméně malých dětí se bojí pořád, ale už alespoň neutíká. Jde to pomalu, ale doufám, že se to bude zlepšovat stále víc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15696
27.11.11 18:47

Tak to je moc dobře a to s tím videem je dobrý nápad, to asi taky zkusíme, děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.7.12 14:59

Zkousim ozivit tuto starou diskuzi. Mate nejake pokroky ohledne hluku?

Nase mala ma z hluku uplne panickou hruzu ( 2,5 let). Vadi ji traktor, stekot psu, nakladaky, vrtacky, mixer, obcas i vysavac, fen… no je to nekdy na palici.

Od miminka usne jen pri absolutnim tichu, budilo ji i cvaknuti varne konvice :roll:.

Na druhou stranu od 2 let udrzi melodii pisnicek a uz skoro nejsou falesne, takze sluch ma asi dobre vyvinuty.

Jen jsem si rikala, jestli ten neprimereny strach z hluku neni nejaky psychicky problem. Vim, ze napr. autisti s tim maji taky velky problem (ale to ona urcite neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.7.12 15:32

Přesně si pamatuju dobu, kdy se nemohlo rozsvítit na chodbě, spláchnout v noci záchod atd. abychom syna v noci nevzbudili…a ted máme doma malé mimčo. 3 dny si zacpával uši a ted už mu je vše jedno. Hraje si vedle řvoucího brášky a jen mi oznámí, že už zase brečí :) A v noci? splachujeme, přebalujeme řvoucí dítě vedle v pokoji a synáček spí jak dřevo. Určitě je to psychické, ale co to všechno spustilo a čím to zase přestalo vám nepovím… Jen doufám, že jsem vás uklidnila, že se to časem zlepší. Jen pro info, u nás byl strach z hluku nejhorší okolo 2,5let a zlepšilo se to lehce po 3.roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.7.12 23:25

Diky za reakci. Budu cekat do 3 let :potlesk: (samozrejme ne doslova ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
17.10.14 18:20

Ahoj holky, obnovuji diskusi a prosím o radu. Můj roční syn nesnáší pláč a zvuky ostatních dětí. A to tak, že chytne takový hysterický pláč, jako bysme mu trhali ruce. Začně se klepat, vzlykat až se pláčem málem dusí, slzy jak hrachy. Na ostatní zvuky nijak citlivý není, vysavač miluje, štěkot psů mu nevadí, hlasitější mluvení dospělých také ne. Stalo se to doposud párkrát, protože kolem nemáme moc dětí, a nevěnovala jsem tomu moc pozornost. Dnes jsem ale byla u kamarádky, která má o 2m starší dcerku a bylo to peklo. Je mi ho hrozně líto a netuším, co to mohlo vyvolat, je jedináček a dětský pláč ani jiný dětský výskot u nás není kde slyšet. Přijde mi, že je hodně malý na nějaký psych. blok. Poradíte mi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
26.3.15 18:02

@klenice ahoj, bohuzel mam s dcetou uplne to same, vadi ji krik i plac ostatnich deti, okamzite dostava primo zachvat a neda se utisit. Zlepsilo se to u vas nejak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
27.3.15 09:20

@Lanna Ahoj, bylo to opravdu jen přechodné období, pár týdnu na to ho to pustilo, tak snad to bude tak i u vás. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová