Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Malé bude zítra rok a čeká nás malování a stěhování do nového bytu. Já jsem z toho všeho už teď nešťastná. Jak jste to zvládli s batoletem když nemá kdo hlídat. Ona by mohla moje mamča. Jenže si ji chce vzít k sobě a to mi nechcem. Usne odpoledne jedině se mnou. A s nikým jiným ![]()
A v postýlce taky nevadrží
. Po večerech moc uklízet nelze- budí se mi na mlíko.
ja bych malou mamce nechala. treba te prekvapi a zvladnou to obe paradne. no a kdyz to nepujde, no tak to nepujde a prijedes si pro ni. ony to vetsinou deti zvladnou bez problemu, to jen my maminky si myslime, ze bez nas to nejde ![]()
ahoj, nechala bych ji mamce na hlídání..my se stěhovali teď v srpnu a taky jsem se bála, jak to zvládneme, takže nakonec jeden celý den hlídala moje mamka, abychom se mohli přestěhovat a dát do kupy alespoň kuchyň, večer nám malou přivezli a ta byla úplně v pohodě..pak jsme ještě využívali manželovy mamky, která třeba přijela na dvě hodiny povozit a my mohli vybalování posunout o kus dál
představa, že bych to všechno dělala s malou
to bychom asi teď ještě vybalovali
takže neboj, však ony si poradí ![]()
Já myslím že by si sní mamka poradila.My se teď pomalu stěhujem do novýho domku a taky hlídá mamka,ikdyž je malá navyklá na mě.Ale stěma dětma se toho opravdu moc neudělá.Záleží jak daleko bydlí mamka.Kdyby bylo nejhůř abys tam třeba dojela.
Nech malou mamce a věř jim, zvládnou to. ![]()
Jinak my se stěhovali před 3 měsíci. Měsíc jsme neměli ani kde bydlet neb se dělala rekonstrukce bytu, takže jsme byli chvíli u tchánovců, chvíli u našich a i když to bylo náročné, tak se to dá. Malému bylo 15m a já jsem těhu… Držím palce, ať to zvládnete. ![]()
jo, my se budeme stěhovat za měsíc, malýmu bude 5 měsíců v té době, a nemám ani hlídání… Holt to budeme muset nějak zvládnout ![]()
Dej malou na hlídání pokud můžeš, co bych já za to dala ![]()
Stehovali jsme se, kdyz bylo male 8m.. a hlidala mamka, bylo to tak jednodussi… udelala jsem hodne prace a fakt byt tebou bych ji tam dala. Balit se s ni normalne dalo, do vseho lezla, ale to mne az tak nebere
ale na samotny presun tam byt ani nemohla… byt prazdny a v druhem spoustu nevybalenych veci.
Hodne dle mne zalezi do ceho a s cim se stehujes, ale my v novem byte nemeli nic jen linku.
Gratuluju ke stěhování. My se stěhujeme teď s dvouleťákem a musím říct, že je to mazec. Jsou dny, kdy si Vítek zaleze do kouta a hraje si, ale pak jsou dny, kdy chce pomáhát a spíše škodí. Já jsem vděčná za každý hlídání, který se naskytne, takže poptej se všude, kde to pujde.
Teď čtu, že máš možnost hlídání maminky a to je sakra výhoda. Hele věř, že když malá bude unavená, tak usne kdekoliv s kýmkoliv. Jediný co hrozí, že se jí trošku rozháže režim, tak ho pak zse dáte dohromady.
My se stěhovali, když bylo Lindě půl roku. Balila jsem, když spala. V den stěhování byla u našich, doporučuju, s ní bychom to nezvládli (a to šlo pouze o ohřívání mlíka, ale furt jsem někde lítala, něco podávala, vozila kamarádům párky, pití, skobičky…). Taky bych se toho jednoho vynechaného odpoledního spaní, případně protivného dítěte nebála. Ona si na tom blázinci stěhování rozhodně nemá co užít…
tak my se stehovali pred 10mesici, kdy byl male necely rok a pul, byli jsme tyden u tchyne - to se v byte delala koupelna a wc, no a do toho bordelu jsme vpadli (u tchyne jsme to uz nemohli vydrzet, tak jsme sli dobrobolne do toho bince), hlidani nebylo, uklidila jsem podlahy jeste ten vecer no a pak dalsi dyn jsem uklizela kdyz mala spala a kdyz prisel manzel z prace a dceru zabavil …
bylo to narocny, ani nevim, jak jsem to zvladla, spali jsme na matracich na zemi nez jsme smontovali postel, ale nejak to proste slo ![]()
My se stěhovali týden před Vánoci s dvouletou a osmiměsíční
A přestěhovali
Jenom si teda vzala na jednu noc obě holky babička.
Já bych ji být tebou babičce dala, pokud ta možnost je ![]()
Ona opravdu nikde s nikým jiným neusne a jak nikde jinde nechce spát s nikým jiným, tak z toho mam hrůzu. Je pak protivná a nejí. Uvidíme
bertík28 píše:
Ona opravdu nikde s nikým jiným neusne a jak nikde jinde nechce spát s nikým jiným, tak z toho mam hrůzu. Je pak protivná a nejí. Uvidíme
Oni to nějak zvládnou… a když malá neusne, tak ji holt večer dostaneš totálně hotovou… ale i když neusne, tak myslím, že procházkou v kočárku si odpočine.