Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chuť k jídlu prý podporuje i jablko. Jak dlouho to trvá? Nedá se to svést na hormonální blázinec?
No, zkoušela jsem vitamín B, Panthenol… Bez efektu. Jinak začalo to už chvíli po porodu.
Já si sice trošku jiným stylem ale i tak před pár lety zadělala na parádní anorexii. Nechtěla jsem shodit, jen jsem několik měsíců z nervů nejedla a pak když už jsem byla docela v pohodě, mi jíst nešlo, protože můj žaludek byl asi tak malinkej, že nic nechtěl přijmout. Bylo to dost šílený, přišla jsem za půl roku o polovinu vlasů, rozsypaly se mi zuby…chyběly mi potřebné látky…a měla jsem ve finále na výšku 170cm 48kilo
o podpůrných prostředcích nic nevím, třeba poradí jiné hoolčiny, ale je to dost vážné. Zkoušej pomalinku. Musíš mít sebedisciplínu. Jez co ti dřív chutnalo. Klidně si 10×-20× denně do něčeho kousni, najíst se neznamená sežrat najednou guláš se šesti
Kousni si jablka, pak si za hodinu dej lžíci jogurtu, za klidně dvě hodiny si dej čtvrt rohlíku se sýrem atd atd… a poradím necpi se smaženým a bůčkem.-..po tom mi bylo nejhůř. během dne popíjej mátový čaj. Klidně slazený, lepší je samozřejmě nesladit. jak ti bude chutnat. Podporuje trávení a kdyby ti mělo být z jídla zle od žaludku, máta nevolnosti zastaví.
Já se dostala tak hluboko, že s tím mám problém už léta a musím se hlídat, abych snědla během dne dost. beru od tehdy vitamíny (centrum, nebo prostě co mají) a je to každým rokem lepší. jen když se dostanu do depky, tak nežeru a mám co dělat, abych nebyla i několik dní bez jídla…prostě se musím hlídat.
Snad to u tebe nebude tak hrozné a dostaneš se z toho brzo a bez následků ![]()
Nechci se Tě nějak dotknout - ať to nevyzní nějak zle, ale nebereš si třeba to mateřství moc? Myslím tím, jestli třeba příčina není psychická a projevuje se to takto. Nevyčerpává Tě třeba dítě nějak extrémně? Jaké jsi povahy? Jako… pokud se to projevilo po porodu, tak bych i uvažovala nad tímto.
EDIT: MirušeProdigy to teď napsala velice dobře.
Kamarádka brala Peritol, ale to ležela v nemocnici; ani nevím, co to bylo za lékovou skupinu.
Příspěvek upraven 20.03.19 v 16:06
Podle mě máš scvrklej žaludek…zkus si zajít do lékárny ať ti dají něco na podporu chutě k jídlu…mě tenkrát dali B-kompex forte a ještě něco, ale už si nevzpomenu co to bylo…jo nějaký ty pivní, strašně to smrdělo
ale když by to pomohlo…třeba ti navrhnou ještě něco jinýho…
Měla by jsi hodně pomalu zkoušet jíst něco normálního a nebo se opravdu poraď s dr.
Tohle jsem měla po rozvodu z nervů. Neměla jsem vůbec hlad ani na nic chuť.
Dopracovala jsem to na podobnou váhu jako ty. Když už jsem se na sebe nemohla ani dívat, nařídila jsem si nejprve pravidelně snídaně, oběd, večeře.
Ve stejný čas a opravdu jsem sedla k talíři a dokud nebyl prázdný, neodešla jsem.
Vyloženě jsem do sebe to jídlo nutila. Nejhorší byly asi 3 týdny. Po dvou měsících se chuť jako-by vrátila a mě to už normálně „honí mlsná“.
já nikdy chut na jidlo taky nemám mám 158-38 kilo snažím se jist i bez chutě bečka v inekci nepomohli.
Jo B-komplex ani nic podobného mi nezabíralo. Prostě to chtělo roztáhnout žaludek a to jinak než jídlem neuděláš. Si myslím, nejsem lékař.
Ale já si ještě nechala u obvodní udělat kompletní krevní obraz, abych věděla, že tam není nějaký zdravotní problém.
Jo a ty druhý vitamíny byly kvasnicový…mě teda opravdu pomohly, začala jsem víc jíst a přibrala jsem celkem dost…ale je to určitě individuální…jak psaly holky i já nahoře, zkoušej prostě po troškách jíst…
jsem na tom podobně, musím si vyloženě každý den připomínat, že se mám najíst…
v lékárně jsem si koupila Pangamin - pivovarské kvasnice (vit. B), podporují chuť k jídlu a vcelku fungují.
Pangamin - to jsou oni ![]()
Black Orchids dík, že jsi to sem napsala, já bych nad tím jinak přemýšlela celý večer ![]()
Ahoj holky. Mám dotaz, potřebovala bych radu… od porodu půl roku a vůbec nemám chuť na jídlo. Vždy jsem byla štíhlá a při těhotenství jsem nabrala 17kg. Tak jsem po porodu chtěla shodit, no, dařilo se, ale teď jsem to dopracovala k tomu, že sním maximálně hlávku salátu denně. Nemám na nic chuť, po všem je mi blbě. Fakt už nevim, co mám dělat. Není to, že bych jíst nechtěla, prostě nemůžu
. dík