Nemám chuť k jídlu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3524
7.12.11 19:54

Pangamin - to jsou oni :D
Black Orchids dík, že jsi to sem napsala, já bych nad tím jinak přemýšlela celý večer :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
7.12.11 19:55

měla jsem po porodu to samý…neměla jsem chuť k jídlu a ani potřebu jíst…v těhotenství jsem nabrala 15kg a 2 měsíce po porodu jsem měla 20kg dole…jen jsem lítala kolem dětí a jídlo šlo úplně mimo mě…a to je mým velkým koníčkem vaření a pečení…ale když už jsem uvařila nebo jsme šli s manželem na super véču, tak jsem snědla max 1/3 jídla…víc jsem do sebe nedostala…a 9 měsíců po porodu jsem otěhotněla a je to neskutečný…chuť mám úplně na všechno, žeru doslova jak nezavřená, furt si vařim peču…vánoční cukroví už jsem musela přidělávat protože jsem sežrala dávku vosích hnízd dávku rohlíčků a půlku lineckýho :lol:

jinak rada…mla jsem s váhu vždycky problém a když jsem chtěla přibrat a mít chuť k jídlu…brala jsem pangamin - kvasnicový tablety!! a jeden čas jsem chodila i psychologovi…neměla jsem ani anorexii ani bulimii, ale v souvislosti se stresem a prací, která mě naplno pohlcuje a baví zapomínám na jídlo a nemám na něj chuť…a takovou „prací“ je pro mě i mateřství…třeba to máš stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
7.12.11 19:56

koukám s pangaminem jsem přišla pozdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
7.12.11 20:38

Moje známá taky po porodu hrozně zhubla-říkala,že nemůže pořádně přibrat-je fakt hoodně hubená :( .A říkala,že teda „žere“ hodně-ale že jí hroznový cukr na podporu chuti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.12.11 20:41

nekojíš?
U mě každý kojení doslova zvedalo žaludek, to je úplně normální - u některých žen - biologická reakce,… a při četnosti kojení se žaludek nestíhal dostávat do normy a chu´t na jídlo taky nepřicházela.
Pak nervy…
a pak teda ten čas, pokud je to už půl roku, tak v tom patrně už hraje roli to, že si žaludek zvykl a prostě nechce.
Blbý, nevím, proč to tak příroda zařídila, ale je třeba na tom makat silně vědomě. A jíst po kouskách, častěji. Béčka pomáhají k „rozežrání“…
jinak nevím…asi dr a něco jako Torecan.
NiKi
hodně štěstí, s jídlem je boj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 20:45

Holky, děkuju za Vaše rady. Pangamin zkusím a dojdu k doktorovi. Mám strach, aby mne nechtěl zavřít na psychiatrii s anorexií… No, jsem plašan a stresu mám teď nad hlavu, může to souviset i s tím. Jinak mám 182cm a 57kg

• Citovat
  • Upravit
8265
7.12.11 20:47
Anonymní píše:
Holky, děkuju za Vaše rady. Pangamin zkusím a dojdu k doktorovi. Mám strach, aby mne nechtěl zavřít na psychiatrii s anorexií… No, jsem plašan a stresu mám teď nad hlavu, může to souviset i s tím. Jinak mám 182cm a 57kg

Tak to máš fakt hodně málo-já mám 172cm a když jsem měla 57 kg, tak jsem vypadala jako anorektička.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
7.12.11 20:52
Anonymní píše:
Holky, děkuju za Vaše rady. Pangamin zkusím a dojdu k doktorovi. Mám strach, aby mne nechtěl zavřít na psychiatrii s anorexií… No, jsem plašan a stresu mám teď nad hlavu, může to souviset i s tím. Jinak mám 182cm a 57kg

neboj, nikam Tě nezavřou…podle mě to máš stresem…já mívám prostě staženej žaludek, při pohledu na jídlo mě dokonce natahuje…prostě krutá nechuť…kolikrát jsem to řešila tak, že jsem si ukusovala suchej rohlík a rozpouštěla čajem a polykala…abych prostě nijak zvlášť nepociťovala chuť a zahnala hlad :oops: jo a k spycholožce jsem chodila v době kdy jsem měla 38kg a nikdo mě z anorexie nepodezříval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.12.11 20:53

Miruš, nemám zkušenost, jen bych chtěla dodat: pokud zakladatelka kojí, máta staví laktaci. Tak raději třeba fenyklový čaj.

MirušeProdigy píše:
Já si sice trošku jiným stylem ale i tak před pár lety zadělala na parádní anorexii. Nechtěla jsem shodit, jen jsem několik měsíců z nervů nejedla a pak když už jsem byla docela v pohodě, mi jíst nešlo, protože můj žaludek byl asi tak malinkej, že nic nechtěl přijmout. Bylo to dost šílený, přišla jsem za půl roku o polovinu vlasů, rozsypaly se mi zuby…chyběly mi potřebné látky…a měla jsem ve finále na výšku 170cm 48kilo :-( o podpůrných prostředcích nic nevím, třeba poradí jiné hoolčiny, ale je to dost vážné. Zkoušej pomalinku. Musíš mít sebedisciplínu. Jez co ti dřív chutnalo. Klidně si 10×-20× denně do něčeho kousni, najíst se neznamená sežrat najednou guláš se šesti :mrgreen: Kousni si jablka, pak si za hodinu dej lžíci jogurtu, za klidně dvě hodiny si dej čtvrt rohlíku se sýrem atd atd… a poradím necpi se smaženým a bůčkem.-..po tom mi bylo nejhůř. během dne popíjej mátový čaj. Klidně slazený, lepší je samozřejmě nesladit. jak ti bude chutnat. Podporuje trávení a kdyby ti mělo být z jídla zle od žaludku, máta nevolnosti zastaví.

Já se dostala tak hluboko, že s tím mám problém už léta a musím se hlídat, abych snědla během dne dost. beru od tehdy vitamíny (centrum, nebo prostě co mají) a je to každým rokem lepší. jen když se dostanu do depky, tak nežeru a mám co dělat, abych nebyla i několik dní bez jídla…prostě se musím hlídat.

Snad to u tebe nebude tak hrozné a dostaneš se z toho brzo a bez následků :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
7.12.11 20:58

Háto vidíš, to mě nedošlo, to je dobrá věcná :palec: :kytka:

Zakladatelko nikam tě nezavřou, nemají na to právo… můžeš podepsat reverz, možná ti to JEN nabídnou tak odmítneš ale podle mě to bude asi taky z toho mateřskýho náporu plus zbytky hormonů…neboj když budeš důsledná tak se to brzop zase srovná. A za dva měsíce tu bude diskuse „Pomoc, nemůžu přestst žrát“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.11 20:59

Nene, bohužel jsem nemohla kojit a taky si to hrozně vyčítám, navíc se teď bortí vše, co může, psychika fakt nic moc :( Takže to bude i tím stresem. Rozjídání zkusím, to je výborný nápad a mátu mám na chodbě v truhlíku :) dík holky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.11 21:00
MirušeProdigy píše:
Háto vidíš, to mě nedošlo, to je dobrá věcná :palec: :kytka:

Zakladatelko nikam tě nezavřou, nemají na to právo… můžeš podepsat reverz, možná ti to JEN nabídnou tak odmítneš ale podle mě to bude asi taky z toho mateřskýho náporu plus zbytky hormonů…neboj když budeš důsledná tak se to brzop zase srovná. A za dva měsíce tu bude diskuse „Pomoc, nemůžu přestst žrát“ :lol: :lol: :lol:

Dík, pobavilas mne, přesně to jsem potřebovala!!! :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
9859
7.12.11 21:03
Anonymní píše:
Nene, bohužel jsem nemohla kojit a taky si to hrozně vyčítám, navíc se teď bortí vše, co může, psychika fakt nic moc :( Takže to bude i tím stresem. Rozjídání zkusím, to je výborný nápad a mátu mám na chodbě v truhlíku :) dík holky.

NO idááální…lepší domácí než pytlíková :palec: A když budeš chtít tak mi písni SZ. Po porodu jsem se hooodně dlouho srovnávala-psychicky. Kojení děs, porod hrůza, doma na pytel… už jsem ze všeho venku, snad bych mohla pomoci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
7.12.11 21:40

já jsem 6m po porodu a mám 48kg :-(
potřebovala bych tak 5kg navrch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
7.12.11 21:44

Holky co si tak pamatuju tak se vyrábí i takový koktejly právě pro podvyživený lidičky. Taky jsou koktejly přímo pro ty, kteří nejsou schopni nic pozřít, například lidi po operacích, kteří nemůžou ani nic moc jíst a tak. Zkuste pogooglit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová