Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mamky, nevím kam správně zařadit tento příspěvek tak jsem ho lupla sem. Prosím o radu, Váš názor. Cca před pěti týdny jsme vysadila HA, kterou jsem brala cca rok. Od té doby jsem nedostala MS. Před čtrnácti dny jsme měla nechráněný styk. A teď se ptám - stalo se Vám některé, že jste po vysazení HA nedostala MS. Popř. myslíte, že kdyby před těmi 14-ti dny došlo k otěhotnění tak už bych tak rychle nedostala MS. Nic dalšího na sobě nepozoruji. Akorát jsem něco přibrala (ale to přisuzuji vysazení antikoncepce) a chodím častěji na záchod. K dr. se chystám, ale zajímá mě Váš názor. Děkuji za Vaše zkušenosti.
No určitě těhotná být můžeš, ale může to být i jen tím že je tělo rozhozené a cyklus se teprve ustálí. Kup si test a víš hned ![]()
No já jsem právě vysadila HA s tím, že nám to zase bude min rok trvat než se tělo zbaví všech těch hnusů a pak se nám třeba zadaří. Tak jsem to měla i při předchozím těhotenství, ale to jsem brala HA téměř osm let… Tak mě zajímají i Vaše zkušenosti.
@jančamamča A to jsi nedostala MS ani hned po dobrání, jak to bývá? Já když jsem vysadila, tak se mi MS také opozdila, cca 14 dní, ale je to tím, jak je ten cyklus rozházený. Zkus těhotenský test.
Po vysazení HA jsem neměla MS přes 2 měsíce. Být tebou bych ještě počkala. Budeš mít rozhozený cyklus.
Po dobrání právě jo. Sice takovou slabší, ale to já při hA tak mám. Ale jak píšu - to už je téměř pět týdnů a nikde nic. Ani bříško nabolí jako při blížící se MS
Anonymní: takže je možný, že mi HA takto dokáže rozhodit cyklus?
@jančamamča píše:
Anonymní: takže je možný, že mi HA takto dokáže rozhodit cyklus?
Možné to určitě je.
@jančamamča
Ano, mě HA rozházela pěkně cyklus. Přeně po 58 dnech přišla. Být tebou udělám si TT, ať máš jistotu.
Jenže já jsem někde četla, že test po vysazení antiko má velkmi zkreslené výsledky.
Někomu pomáhá na úpravu cyklu jeřáb ptačí, kontryhel… Takže jestli nebudeš těhotná, můžeš zkusit to
@jančamamča píše:
No já jsem právě vysadila HA s tím, že nám to zase bude min rok trvat než se tělo zbaví všech těch hnusů a pak se nám třeba zadaří. Tak jsem to měla i při předchozím těhotenství, ale to jsem brala HA téměř osm let… Tak mě zajímají i Vaše zkušenosti.
Telo se zbavi hormonu z HA za 48 hodin, ale otazka je, jak se telo nastartuje na svuj provoz. ![]()
@jančamamča píše:
Jenže já jsem někde četla, že test po vysazení antiko má velkmi zkreslené výsledky.
A jak by mohl mít zkreslené výsledky?
Já otěhotněla hned po vysazení. Jestli si nejsi jistá, zkus test