Je možné, aby mi Clotrimazol rozhodil menstruační cyklus?

267
21.4.14 12:30

Je možné, aby mi Clotrimazol rozhodil menstruační cyklus?

Ahoj, máte, prosím, někdo zkušenosti s lékem Clotrimazol? Předepisuje se na kvasinkovou infekci.
25. března jsem byla u gynekoložky, která mi po vyšetření řekla, že to vypadá na kvasinkovou infekci a než přijdou výsledky, tak mi tak „od očka“ na to něco předepíše. (Clotrimazol) Když jsem lék dobrala, asi tak dva dny bylo vše ok, ale pak ty samé problémy vrátily. Znovu jsem se objednala a gynekoložka mi řekla, že se to sice tvářilo jako kvasinky, ale jsou to nějaké bakterie, tak mi předepsala Macmiror. Za dva dny jsem měla ale dostat menstruaci, takže mi řekla, že samozřejmě až po ní.. Už je to 11 dnů a menstruace stále v nedohlednu. Jsem pěkně naštvaná, protože za tu dobu jsem mohla mít za sebou už i druhou léčbu.
Stalo se tedy nějaké, že by po Clotrimazolu měla cyklus rozhozený? A případně jak dlouho jste čekaly, než se menstruace objevila? Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16744
21.4.14 12:36

Clomitrazol jsem měla několikrát a nikdy se mi to nestalo, pochybuju že by to mělo vliv :think: ale já beru antikoncepci, mě vždycky doktorka řekla at to začnu brát, při menstruaci vysadím a pak doberu, tak proč to nebereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
21.4.14 12:37

@Annie87 já jsem Clotrimazol jeden čas užívala docela často, ale nikdy se mi nestalo, že by mi to rozhodilo cyklus :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.4.14 12:40
@střepina píše:
Clomitrazol jsem měla několikrát a nikdy se mi to nestalo, pochybuju že by to mělo vliv :think: ale já beru antikoncepci, mě vždycky doktorka řekla at to začnu brát, při menstruaci vysadím a pak doberu, tak proč to nebereš?

Clotrimazol už jsem dobrala, ale nepomohl, tak mi napsala jiný lék, ale měla jsem dva dny před menstruací, tak mi řekla, ať to začnu brát až po ní. A menstruace pořád nikde.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
21.4.14 12:46

@Annie87 chápu,macminor jsem taky několikrát brala, bere se dlouho, mě doktorka vždycky řekla at to začnu brát hned, když se mi to vrátilo a vynechám jen na menstruaci, začala bych to hned brát nebo si zavolej k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
21.4.14 12:47

Clotrimazol je účinná látka, která je stejná jak v přípravku s názvem Clotrimazol, tak v Canestenu, Candibene. Rozhodně (ani náhodou) po něm nemáš rozhozený cyklus. Menstruace se nezpožďuje, správně řečeno je, že se zpožďuje ovulace. Jakmile proběhne, menstruace nastane vždy za stejný počet dní po ovulaci. Naopak fáze od menstruace k ovulaci může být dlouhá různě. Ovulace taky může úplně vynechat (anovulační cyklus). Musí dozrát vajíčka, prasknout dominantní folikul, musí se uvolnit proto luteinizační hormon. Clotrimazol na tohle nemůže mít absolutně žádný vliv. Buď máš posunutou ovulaci nebo jsi těhotná. Clotrimazol a další léky na kvasinky si klidně zaveď, Macmiror je antibiotikum s protikvasinkovou složkou nystatin, takže to je jiná účinná látka než clotrimazol. Nečekej na MS, když není, tak není. To by ti musela gynekoložka kouknout na vaječníky, změřit to a i výšku děložní sliznice, aby odhadla, zda už ovulace byla nebo bude a zda dojde někdy teď k menstruaci nebo ne.. Jestli to neudělá, tak se začni léčit a holt, když se ms dostaví, tak to budeš muset dobrat až po ní. Příp. si říct o další balení. Léčit se začni samozřejmě co nejdřív, když tam máš bakteriální infekci. Macmiror jsou lokální antibiotika, takže není nač čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.4.14 12:50

Nestalo se mi, že by mi Clotrimazol rozhodil cyklus, antina to asi ani nedovolí :think: Ale nemyslím si, že by se to mělo stát, hormony v tom nejsou ani to není špunt. Možná ti s tím hýbe psychika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.4.14 12:52

@kaminky Děkuji za vysvětlení. Začnu tedy dnes večer. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.4.14 12:55

@Petule030 Nemám teď žádné problémy, co by mě nějak více trápily, takže psychiku jsem vyloučila.. :think: Nic dalšího mě prostě nenapadlo. Měla jsem takové ty klasické předmenstruační příznaky, jako výskyt pár pupínků na obličeji (což se mii stává opravdu jen těsně před menstruací), nebo rozežranost, ale všechno odeznělo a dál prostě nic.. :nevim:

Příspěvek upraven 21.04.14 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.4.14 12:55

@kaminky Tak já nevím, doktorka mi kdysi taky radila, ať začnu užívat a po ms pokračovat, ale myslím, že u macmiroru je napsané, že se má užívat bez přestávky, tedy začít s užíváním tak, aby ti to menstruace nepřerušila. Pokud ne, tak jsem to četla u jiných léků (brala jsem toho povíc), tak ať raději počká na ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.4.14 12:58

@Petule030 V příbalovém létaku píšou, že v období menstruace je možné přerušit a pak pokračovat s léčbou, tak snad to bude ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí