Nemám ráda svou tchýni

Anonymní
24.5.13 09:56

nemám ráda svou tchýni

Ahoj holky,

spíše se potřebuji vypsat a znát Váš názor jak byste se zachovali vy.
Můj problém spočívá v přítelovo mamce. Ze začátku jsem jí měla ráda a dnes jí nemůžu přijít na jméno. Začalo to tím, když jsme spolu s přítelem začínali žít a potřebovali jsme běžné spotřebiče do domácnosti. Přítel byl zadlužený tak si půjčku nemohl vzít. Poprosili jsme jí jestli by si jí mohla vzít na sebe, že to budeme pravidelně splácet. Ona na nás v obchodě vyvalila to, že si na tu půjčku vezme pro sebe televii, že nám to bude dávat po 100 kč. Konec 3 letého splácení končil a byli poslední dvě půjčky, které byli přesně na její televizi (do té doby nám na tu televizi ani korunu) a tak jsem přítelovi řekla ať se s ním domluví, že to už jsou její půjčky (v té době měl přítel exekuci a měli jsme na měsíc max 2000 kč). Když jí to tedy přítel řekl tak ho skoro seřvala jak po ní můžu chtít peníze za tu televizi když ho celý život živili.
Od té doby je to už tam 2 roky a teď není měsíc aby nám nenapsala, že potřebuje půjčit peníze. Nebo nás pořád zneužívá ať jí vezmeme na hřbitov a na naftu nám nedá ani korunu. Přitom autobusem by jí to stálo 40 kč a my projedeme tak 100 kč.
Kdyby peníze neměla tak neřeknu ani slovo, ale ona chodí každý měsíc k holiči za 500 kč, má neomezený paušál za 720 Kč, rozšířenou nabídku UPC a peníze měla když prodali byt a všechny je nacpala do přítelovo bráchy, který fetuje, hraje automaty a nemaká. My od ní neviděli ani korunu. Neřikám, že bych po ní něco chtěla, ale jde o princip. Do toho bráchy jen cpe prachy a znás je tahá.
Jsme z toho s přítelem už dost otrávení. S jeho taťkou jsou rozvedení a ona na něj kydá jen špínu, přitom ona se chtěla rozvést. Jeho taťka je milionovou chlap vždycky když s něčím potřebujem pomoc tak on se snaží aby nám pomohl.
Včera jsem měla s to chutí už vybouchnout a všechno jí to vmést do tváře, ale myslim, že to nebude dlouho trvat a vypěnim, protože to ve mě už vře. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
24.5.13 10:02

Povedená rodinka. Co na to říct, přítel má půjčky, exekuce, asi je po matce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.13 10:03

Dřív to tak bylo. podle mě je prostě špatně vychovala. Přítel se ze všeho dostal. Nedluží nikde už ani korunu.

• Citovat
  • Upravit
1429
24.5.13 10:04

Ahojky,
podle mě vám tchýně docela pomohla a prostě to tak je, že teď po vás něco chce a mě přijde sobecké, abyste jí nevzali na hřbitov, když vám vlastně pomohla zařídit byt. (i když vám na to nedala peníze, ale tu službu že na sebe vzala půjčku). Jako taky si s manželem říkáme: proč zas chce někam odvézt když má skůtr a tak, ale nikdy nic neřekneme, protože nám tchýně taky pomohla a teď pomáháme my jí.
Doufám že jsem to pochopila ten příspěvek a něco jsem nepřehlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.5.13 10:05
@jenika1 píše:
Povedená rodinka. Co na to říct, přítel má půjčky, exekuce, asi je po matce, ne?

Me fascinuje jina vec a to ze nekdo i prestoze jinde splaci je schopen si pujcit dalsi a dasi penize byt pres nekoho jineho.No at zije financni gramotnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680

Pěkně vypečená rodinka… proč by po vás nemohla chtít půjčovat peníze, když vy jste si na ní brali půjčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Vím, že tohle asi nebudeš chtít slyšel, ale já bych v životě nechtěla pro svých rodičích nebo po manželových rodičích, aby jsi vzali půjčku pro nás na sebe :zed: :zed: Natož po ni chtít peníze za odvoz na hřbitov :zed:.Musela bych se hambou propadnout.To,že má přítel exekuci je jeho vina, ne :nevim: Věřím, že se cítíte být ukřiveni, že bratrovi cpe peníze a vám ne, ale to je bohužel jen její věc :nevim: Pokud chce po vás peníze, tak ji je prostě nedávejte když nechcete :nevim: nemáte a basta. Nemůžete přeci jako dospěláci spoléhat na finační pomoc mátinky. A stejně tak i ona má nárok na to, své peníze dávat bratrovi, jsou to její peníze a ikdyž vám to brnká na nervy, tak s tím stejně nemůžete nic udělat. přeci za ni nepůjdete a neřeknete ji : hele matko, Tomášovi dáváš tisíce, tak sypni taky něco nám :nevim:

Příspěvek upraven 24.05.13 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.5.13 10:06

Tak se od ní odstřihněte, ne? prostě nepůjčovat, nedělat taxikáře… a pokud je její syn a její straně, dala bych mu vale.. po zkušenostech vím, že takový člověk bude stejný - převezme tento model do budoucna :think: pokud to nedělá, tak se prostě nenechte využívat.. jinak ale její peníze jsou její, ať s nimi udělá, co chce…

Příspěvek upraven 24.05.13 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.5.13 10:06

Asi bych jí to řekla narovinu tak jak tady píšeš… Prostě si s ní sedla, vysvětlila svojí finanční situaci a že nejde prostě aby jste dotovali ještě někoho jiného byť by se jednalo a malé částky, které se ale stejně nasčítají… No a za tím bych si pak stále, pokud máš i přítelovu podporu v tomto tak máš z poloviny vyhráno ;)
Asi to není a nebude jednoduché, ale dokud budete ustupovat, dělat, že to prostě nějak zvládnete a skákat jak ona píská… Nic se nikdy nezmění, přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.13 10:07

Jo, ale kdyby to bylo jednou za uherský rok tak neřeknu ani slovo, ale postoupilo to do takového stádia, že už mi přijde, že nás využívá. Přítelovi nekoupila nic k narozeninám, k vánocům ani k svátku a když měla narozeniny tak jí nebylo trapně zavolat přítelovi a říct si celkem o drahý dárek.

• Citovat
  • Upravit
20662
24.5.13 10:09
@kattkka píše:
Me fascinuje jina vec a to ze nekdo i prestoze jinde splaci je schopen si pujcit dalsi a dasi penize byt pres nekoho jineho.No at zije financni gramotnost.

Souhlas.Ale takoví jsou nenapravitelní, potřebuji všechno HNED a kdo jiný pomůže, než Cetelem nebo Homecredit, že :zed: :zed: a klidně do toho zatáhnou ostatní členy rodiny. mít můj syn exekuci a chtěl by po mě, at si na sebe veme půjčku, tak to co bych mu řekla, by si za rám nedal.Jooo,kdyby potřeboval půjčit třeba na životu potřebé léky, ale na nějaký spotřebič :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.13 10:11

Jo jenže mi jí do problému nedostali. My každou půjčku řádně splatili a jí nikdy neuháněli. My jsme si nepůjčovali na televizi, ale na ledničku a pračku. Prostě na to bez čeho se domácnost neobejde. A ona třeba nezavolá jak se máte. Vždy když zavolá tak nám řekne, že něco potřebuje. Přítel je na mé straně, protože vidí jak se chovají moji rodiče a jeho táta s novou přítelkyní. Já bych po ní nechtěla žádné peníze. Máme se teď celkem dobře, ale protože si šetříme. Ale já nechodím po brigádách abych jí horem dolem cpala prachy a aby je ona půjčila dál jeho bráchovi

• Citovat
  • Upravit
20662
24.5.13 10:14
@Anonymní píše:
Jo jenže mi jí do problému nedostali. My každou půjčku řádně splatili a jí nikdy neuháněli. My jsme si nepůjčovali na televizi, ale na ledničku a pračku. Prostě na to bez čeho se domácnost neobejde. A ona třeba nezavolá jak se máte. Vždy když zavolá tak nám řekne, že něco potřebuje. Přítel je na mé straně, protože vidí jak se chovají moji rodiče a jeho táta s novou přítelkyní. Já bych po ní nechtěla žádné peníze. Máme se teď celkem dobře, ale protože si šetříme. Ale já nechodím po brigádách abych jí horem dolem cpala prachy a aby je ona půjčila dál jeho bráchovi

Já nechápu, kde je problém. Tak ji ty peníze nedávejte :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.5.13 10:15
@Anonymní píše:

Já tě třeba naprosto chápu, i tvé rozčílení a tvůj postoj.. a rozhodně bych s tím něco dělala jelikož takhle to opravdu nejde

CO nechápu tak jsou kousavé příspěvky výše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.5.13 10:16

Dokud jí budete poslouchat, tak se z toho nedostanete.
Stačí říct nemám peníze nebo nemám čas těodvézt a je to… :nevim:

A koukám, že spolu nebydlíte…nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová