Nemáme s dětmi zavedený režim

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
12.5.15 14:59

Měla jsem s dvojčaty režim, přivezený z porodnice. Bylo nutné ho dodržovat.
Vyhovovalo mi to.

• Citovat
  • Upravit
965
12.5.15 15:22

Osobně si myslím, že víc než režim je důležitá rutina. Tím myslím, že ráno se čistí zuby, češou vlasy. Že je normální si umývat ruce po každé toaletě a před jídlem apod. Pokud děti dokopeš k takové pravidelnosti, pak ti pokaždé neječí, že ony nechtějí a nemusí.

Ono by to teoreticky mohlo být jedno, ale tyto rutiny si člověk nese do dospělosti a hodně pomáhají žít „normální“ život. Já bohužel vím, o čem mluvím, protože moje máti nebyla důsledná v čištění zubů nám dětem a dohlížení, my to samozřejmě flákali a teď v dospělosti je pro mě obtížné se přinutit toto dělat (tím neříkám, že si nečistím zuby, ale každý den se musím nutit a nutit). Co jsem naučená z dětství, to je v pohodě, co mě „nenarutinovali“, s tím bojuju. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
12.5.15 15:49

My taky nemáme režim, jen se snažím, aby chodil spát kolem osmý, ale když jde dřív nebo později, tak neblázním. Já moc na žádný režim nejsem a navíc nejsem důsledná, takže i kdybych se pro nějaký rozhodla, tak bych to určitě nedokázala dodržovat:) Uvidím, jak to bude s dvěma - třeba bude nějaký režim praktičtější, ale zase asi ještě mnohem těžší ho nastavit. Tak snad mi po pár měsících vyjde aspoň to spaní u obou kolem osmý, mám ráda svůj večerní klid:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
12.5.15 15:52

@zuzkasim já teda režim nemám a pozdě nechodím - v podstatě nikdy. A nesnáším to i u ostatních ;) Tak tím režimem bych řekla to nebude:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.5.15 15:53

Taky to máme podobně, žádný režim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.5.15 15:53

Syn byl/je nerežimové dítě. Ač ukládán ve stejnou dobu, vstával dlouho v rozmezí +/- 2 hodiny. Přes den spával taky podle plotu - různě dlouhé spánky (jednou 45 min, podruhé třeba 3 hodinx), časově jsem to reživovalo chozením s kočárem plus mínus ve stejnou dobu (spal přes den dlouho jen v jedoucím kočáru). Myslela jsem, že se zrežimuje přechodem na jeden denní spánek. kulový - byl unavený/usínal v rozptylu 10:00-15:00, i když ráno náhodou vstal ve stejný čas. :zed:
Zlepšilo se to po cca 15. měsíci. Teď mu budou dva, už vstává ráno stejně, po obědě ho taky ukládám stejně. Nicméně pokud se jede někam autem nebo byl na golfkách, tak je schopnej vytuhnout v 10 dopoledne (jinak doma v posteli dřív jak v jednu neusne) :nevim:
Malé je 6 týdnů, takže podle chytrých knih čas začít nastolovat rituály a bla bla bla… No, večery trávím zatím povětšinou tří i vícehodinovým bojem s kolikou a následně přetažením, takže s nějakým režimem to zatím moc růžově nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.5.15 16:00

Dcera má tvrdý režim, řekla bych…bez toho už si to ani nedokážu představit a upřímně by mě zajímalo, jak by potom fungovala ve školce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
12.5.15 16:03

My rezim mame. Nijak jsem nic nenastavovala, vytvoril se sam a to tak, ze jsem malou od mimina kojila kazde 2-3 hodiny, delam to doted, i se zavedenyma prikrmama, a koupu ve stejnou hodinu plus minus pul hodina, pak kase, prso a temer hned usina. Pres den je ospala ve stejnou dobu taky, lehneme, dam prso a spi. Ven chodime odpoledne taky ve stejnou dobu. Kdyz nekam jedeme, nebo na navstevu, delam tam s ni to same, je ospala, supnu do kocaru a kdyz nezabere, holt musime domu. V aute usina, ale nejezdime dlouhy vzdalenosti, max 20 km a to ji zadny rezim nenaboura…mne to takhle vyhovuje, prave ze muzu vsechno lip planovat. Vim kdy spi a kdy ne apod.

Jeste dodam, ze rano se budi pokazdy stejne +/- 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 16:26

Tak pozde nikam nechodime, to rezimem asi nebude.
Kdyz si ho deti nastavi samy, je to idealni, ale cpat jim ho se mi moc nelibi. Asi mam nerezimove deti, no. My s manzelem taky. Rutiny nejake maji, ranni, vecerni hygienu apod. Kdyz dojdem z venku, hned sunda boty a bezi si sam umyt ruce. U mladsi se rezim nedari, protoze je unavena pokazde v jinou dobu, spi jinou dobu, vstava jinou dobu… Ale kdyz mame nekde byt, tak tam proste dojdem. Jsem rada, ze to manekdo podobne:-) obed je teda vetsinou kolem pul 12 a koupat se chodi po Ulici, ale hlavne mladsi usina pokazde jinak.

• Citovat
  • Upravit
35417
12.5.15 16:29

Dcera je nerežimová od narození. Někdy vstane po osmé, jindy v jedenáct. Někdy nespí přes den, tak jde do postele dřív a druhý den zase všechno jinak. Nevadí mi to. Dodržujeme rituály, po probuzení si pohrajeme v posteli, oblékneme, zuby, snídaně… Dodržuju důsledně rozestup mezi jídly, jinak se přizpůsobuju malé. S jedním dítětem to jde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
12.5.15 17:50
@zuzkasim píše:
Někteří lidí nejsou režimu snad ani schopní:-) Já bych se bez režimu zbláznila. Moje děti ví, co je kdy čeká a očekávají to, myslím, že jim to dodává jistotu. Při dětech pracuju a bez režimu bych nemohla, nevím, jak bych zákazníkům vysvětlovala, kdybych nedodržovala sjednané lhůty. Navíc když je víc lidí (víc dětí), nikdy nejsou spokojení všichni. Naopak, všímám si, že v rodinách, kde je více dětí, absencí režimu děti trpí, protože jeden chce jít ven, druhý spát, třetí si hrát s maminkou doma… Na kamarádkách, které režim nemají, mi vadí, že nejsou spolehlivé. Domluvíme se na návštěvu, klidně ji odvolají v dobu, kdy už jsem na cestě na sraz nebo už je půl hodiny vyhlížíme doma z okna. Tito lidé téměř pravidelně chodí všude pozdě, což je pro ostatní dost nepříjemné.

mám naprosto stejný názor a zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.5.15 17:54

S mladší taky nebyl žádný režim až do školky. protě si spala podle plotu, když byla unavená, jedli, když měli hlad ( stabilně teda teplý oběd, ale i ten rozptyl 12-14 hod). Ted je ve školce, kde je režim jak na vojně a zvládá to v poho. O víkendu a pondělky, kdy mám volno si zas jedem podle svého. Je v pohodě adaptabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
12.5.15 17:58

Jak jsem psala, zadny přesný režim nemame, kazdy den je trochu jiny, podle toho jaky mame program, nevidím v tom problem, a dcera chodi 2 dny v tydnu do mini skolky, tam samozrejme režim je a problem ji to nedela vubec zadny. Je holt přizpůsobivá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.5.15 18:02
@zuzkasim píše:
Někteří lidí nejsou režimu snad ani schopní:-) Já bych se bez režimu zbláznila. Moje děti ví, co je kdy čeká a očekávají to, myslím, že jim to dodává jistotu. Při dětech pracuju a bez režimu bych nemohla, nevím, jak bych zákazníkům vysvětlovala, kdybych nedodržovala sjednané lhůty. Navíc když je víc lidí (víc dětí), nikdy nejsou spokojení všichni. Naopak, všímám si, že v rodinách, kde je více dětí, absencí režimu děti trpí, protože jeden chce jít ven, druhý spát, třetí si hrát s maminkou doma… Na kamarádkách, které režim nemají, mi vadí, že nejsou spolehlivé. Domluvíme se na návštěvu, klidně ji odvolají v dobu, kdy už jsem na cestě na sraz nebo už je půl hodiny vyhlížíme doma z okna. Tito lidé téměř pravidelně chodí všude pozdě, což je pro ostatní dost nepříjemné.

tak já jsem teda extra nerežimová a extra si potrpím na dochvilnost. Já mám zas zkušenost s režimovými kamarádkami, že jsou děsně nepříspusobivé, všechno se točí okolo toho, že ted musí jeden spát, pak už je zas pozdě, protože musí mít večeři a to jsou zvyklí jíst jedině u svého stolečku doma. Extrém je jedna, co i ten blbej jogurt ke svačině musí jíst přesně v půl čtvrté doma, přesto nejede vlak a kdyby dítě dostalo banán do ruky na cestě, tak nastane potopa světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
12.5.15 18:39

@Lama Lama
No tohle je taky mimo moje chápaní. Ti rezimovi lidi jsou casto strasne neflexibilni a naopak se s nimi nelze na nicem domluvit, pac musi jet presne dle svého režimu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí