Němčina nebo ruština?

Anonymní
6.6.18 06:38

Němčina nebo ruština

Ahoj holky, ve skole si ted musime vybrat druhy jazyk a ja nevim, jestli se rozhodnout pro rustinu nebo nemcinu. Na rustine me odrazuje azbuka, ale jinak se mi ten jazyk libi vice. U nemciny se zase bojim, ze se bude plest s anglictinou a ze bude moc tezka. Ve skole nam rikali, ze vyuziti v teto dobe je stejne…co byste mi poradili??? Ja vubec nevim. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85410
6.6.18 06:40

Ja jsem pro nemcinu. Rustinu pripadne jako treti jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.18 06:41
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ve skole si ted musime vybrat druhy jazyk a ja nevim, jestli se rozhodnout pro rustinu nebo nemcinu. Na rustine me odrazuje azbuka, ale jinak se mi ten jazyk libi vice. U nemciny se zase bojim, ze se bude plest s anglictinou a ze bude moc tezka. Ve skole nam rikali, ze vyuziti v teto dobe je stejne…co byste mi poradili??? Ja vubec nevim. :nevim:

Delam v obchodnim ruchu a poud hodlas zustat v Praze doporucuji rustinu…ta se tu uzije vice nez nemcina - vlastni zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
6445
6.6.18 06:43

Nemcinu. Rustinu se moje deti ucit nebudou. Za prve ze zasady a pak mladsi by mel velke problemy s azbukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.6.18 06:46

Já bych volila němčinu… v okolních zemích ji využiješ víc a ruština se mi příčí.

• Citovat
  • Upravit
69235
6.6.18 06:49

Domluvím se oběma jazyky, azbuka je nic, prostě se to naučíš jako kdysi abecedu a dál na tom nic není. Je to hned a prostě to není nic složitého, azbuka je absolutně to nejmenší. Ruština je nesrovnatelně jednodušší na naučení, než němčina. Alespoň pro mne byla. Moje dítě, když volilo v páté zřídě druhý jazyk, šlo na němčinu. Na mé doporučení. Němčinu nemá ráda, nelíbí se jí. Ale dokud já budu moct mluvit do jejího vzdělání, tak se jí bude učit. Ale my bydlíme u hranic, takže němčina jí otevírá skvělé možnosti. I naši obchodní přátelé jsou vesměs lidé mluvící německy a pak anglicky. Ruštinu pak může dobrat jako třetí jazyk někde v osmičce. Takže, ruština je jednodušší, hezčí, zpěvnější. Dle mého názoru je němčina stále lepší. Kdybych stála před volbou umět ten nebo ten jazyk, vybrala bych němčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.18 06:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ve skole si ted musime vybrat druhy jazyk a ja nevim, jestli se rozhodnout pro rustinu nebo nemcinu. Na rustine me odrazuje azbuka, ale jinak se mi ten jazyk libi vice. U nemciny se zase bojim, ze se bude plest s anglictinou a ze bude moc tezka. Ve skole nam rikali, ze vyuziti v teto dobe je stejne…co byste mi poradili??? Ja vubec nevim. :nevim:

Nechala jsem to na dětech. Vybraly si ruštinu. Nemají žádné předsudky, ruština je hodně využívána. S azbukou neměly problém. Na SŠ pak zvolily španělštinu a ruštinu ( k anj samozřejmě) a jsou spokojené. Jazyk se učí dítě ne rodič s předsudky;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 06:53
@Anonymní píše:
Nechala jsem to na dětech. Vybraly si ruštinu. Nemají žádné předsudky, ruština je hodně využívána. S azbukou neměly problém. Na SŠ pak zvolily španělštinu a ruštinu ( k anj samozřejmě) a jsou spokojené. Jazyk se učí dítě ne rodič s předsudky;)

Já umím německy a anglicky. A většina mých kontaktu se odehrává v anj. I ty rusáci povětšinou umí nějak ( ikdyz často nekvalitně) anj. Že by někdo uměl výhradně jen němčinu se mi moc nestává.

• Citovat
  • Upravit
14809
6.6.18 06:54

Myslím si, že už dva jazyky jsou moc. A přibrat si ještě třetí? Asi máte geniální děti.) Můj názor je, že by se měly děti na základce učit jeden cizí jazyk a školy by se měly zaměřit na to, aby se ten jazyk vyučoval kvalitně, což se neděje. Výuka angličtiny je dodnes pěknej průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.6.18 07:00
@eva valoi píše:
Myslím si, že už dva jazyky jsou moc. A přibrat si ještě třetí? Asi máte geniální děti.) Můj názor je, že by se měly děti na základce učit jeden cizí jazyk a školy by se měly zaměřit na to, aby se ten jazyk vyučoval kvalitně, což se neděje. Výuka angličtiny je dodnes pěknej průser.

To si jako nemyslím, na naší škole to průser není. Pravda, že dcera je z ročníku nejlepší, když jsou olympiády, jde ona. Už má i cambridgské zkoušky v její věkové kategorii, ale i ostatní chytřejší děti jsou dobré. A to nechodí na anglinu nikam mimo školu, před první třídou ten jazyk znala jen z pohádky Noddy. Pro ty pomalejší, jazykově nenadané je skupina, co jede pomaleji, tam je jasné, že jim nikdo další jazyk necpe. A němčinu jedou vlastně prvním rokem teď v páté třídě a problém v tom tedy nevidím. Naopak, je potřeba jim ty základy naprat do hlaviček, co pokud možná nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
6.6.18 07:12

Problem azbuka neni, to si bohuzel vsichni jen mysli, neni to pravda. Jen se naucit abecedu, lehke jako basnicka. Ja osobne jsem pro rustinu. Nemecky umi kdekdo, rustina se rozmaha. Ovsem zase na druhou stranu jsme obklopeni nemecky mluvicimi zemeni a me treba docela stve, kdyz jedu na vylet do Rakouska, ze nicemu nerozumim (krome dobry den, kolik je hodin a kolik mam platit)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
6.6.18 07:13

@eva valoi ucila jsem se 3 cizi jazyky a vyuzivam dva, tu nemcinu v zahranici kde ziju a anglictinu na dovolene. Anglicky a nemecky jsem se naucila sobre i s certifikaty, spanelstinu jsem nevyuzila - jen na dovolene vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
6.6.18 07:14

@eva valoi a jinak souhlas, to chce odjet na rok do ciziny, jde se ten jazyk poradne nauci. V CR se uci jen ta gramatika, no. Pak mluveni vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.6.18 07:21

Určitě ruština… němčina je zbytečná, v německu se stejně domluvis anglicky stejne jak v jinych civilizovanych zemich… ucila jsem se oba jazyky a rustina je jednodussi na nauceni, nemcinu jsem doted vubec nepotrebovala i kdyz umím

• Citovat
  • Upravit
17307
6.6.18 07:29

Záleží jestli jezdíš na lyže do Alp nebo na Kavkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze