Německá doga

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6827
12.5.21 21:32
@Alriga píše:
V tom s tebou souhlasím, Pavko. Do svého bordelu a smradu žádného pejska ani jiného živého tvora nepouštěj, mohl bys mu těžce ublížit. To si žádný pes nezaslouží, sdílet s tebou prostor k životu.

Ty uz mas otupely cich a psi smrad necitis. To si kazdy pejskar mysli, ze jeho pejsek nesmrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
12.5.21 21:34

@Alriga njn, ale neměli zkušenosti.. takže DOGU pro začátečníky NE, doufám, že zakladatelka pochopila..
a pokud jde o @Pavlik Morozov tak ti garantuji, že o mé jorce a pudlovi budeš jako soused obeznámen ihned a intenzivně 8) páč to jsou štěkači a hlídači.. a přitom pidi-mrňouskové..
ALE o té doze nebudeš x měsíců ani vědět!!!..

ty vážně o psech nevíš ani ZBLA, tak se tu prosím dále neztrapňuj..
můj muž s nimi pracuje přes 30let.. já je mám přes 20.. nevíme fakt VŠE, ale říkám ti, že zrovna o té doze by jsi vedle v bytě de facto x let vůbec nemusel vědět..
(narozdíl od dráždivých hračkových jorek…).. prostě je vidět, že o psech NIC nevíš, tak se nadále neztrapňuj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
12.5.21 21:35
@Pavlik Morozov píše:
Ty uz mas otupely cich a psi smrad necitis. To si kazdy pejskar mysli, ze jeho pejsek nesmrdi.

A co ti vadí na tom, že někomu „smrdí“ byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.5.21 21:41

@Opss Dogu jsme měli. Naše zkušenosti:

• Je samozřejmě potřeba dát jasně najevo, kdo je pán (1 osoba), ale na druhou stranu, doga není brazilská fila, je to společenské plemeno.
  • Silně doporučuju pořídit fenu. Psi jsou méně vypočitatelní a na stará kolena jim někdy hrábne a jsou schopní útočit i na majitele.
  • Hrubě se nám neosvědčila doporučení, jak dogy unavovat (např. deset kilometrů denně za kolem). To potřebuje jen zvíře zavřené v kotci nebo jinak frustrované, a i tak je lepší opatrně - jejich klouby jsou dost háklivé.
  • Je třeba hodně hlídat, kolik pes sní. Nesmí se nechat ztloustnout, čili nesmí mu nikdo podstrkovat mlsky atd. (Naše doga byla spíš anorektická, ale chápu, že s nějakým pažravcem to může být dost těžké.)
  • Naše doga neslintala, ale není to pravidlo. Misku měla jen s vodou, a to na zemi. Jídlo dostávala jen v rámci krmení, aby byla kontrola nad jeho objemem. (Měli jsme ještě dalšího psa - vysavač jiné rasy.)
  • Nám se nejlíp osvědčil dům s volným výběhem na zahradu (velká „psí dvířka“): má podněty, hlídá, pobíhá kolem domu, a zároveň má přístup k lidem.
  • Neumím si představit mít dogu jen venkovní, to už spíš jen bytovou - ale pak by opravdu potřebovala procházky, ideálně víckrát denně (např. člověk je doma, dělá dvě dlouhé procházky denně).

Případné další otázky zodpovím.

Příspěvek upraven 14.05.21 v 08:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
12.5.21 21:42
@Lucy75 píše:
@Alriga njn, ale neměli zkušenosti.. takže DOGU pro začátečníky NE, doufám, že zakladatelka pochopila..
a pokud jde o @Pavlik Morozov tak ti garantuji, že o mé jorce a pudlovi budeš jako soused obeznámen ihned a intenzivně 8) páč to jsou štěkači a hlídači.. a přitom pidi-mrňouskové..
ALE o té doze nebudeš x měsíců ani vědět!!!..ty vážně o psech nevíš ani ZBLA, tak se tu prosím dále neztrapňuj..
můj muž s nimi pracuje přes 30let.. já je mám přes 20.. nevíme fakt VŠE, ale říkám ti, že zrovna o té doze by jsi vedle v bytě de facto x let vůbec nemusel vědět..
(narozdíl od dráždivých hračkových jorek…).. prostě je vidět, že o psech NIC nevíš, tak se nadále neztrapňuj :mavam:

Dogu ucitim a tve ratliky uslysim. Ani o jedno nestojim. Myslim ze nejsem sam. Take bys nechtela kdybych ti startoval motorku i v noci a rezal pilou na zahrade permanentne. Obcas ti hodil treba lejno pred dvere. Ne kazdy o to stoji. Obchcana fasada je take chutovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
12.5.21 21:44
@Uiii píše:
A co ti vadí na tom, že někomu „smrdí“ byt?

Smrdi spolecne prostory, chlupy na schodech, stekani, vyti, obchcany a obsrany okoli. Spousta veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.5.21 21:50
@Pavlik Morozov píše:
K chovu psu by melo byt vydavano povoleni na zaklade znalosti a souhlasu nejbizsiho okoli.

No hlavně by se měli dělat psychotesty, aby ho nemohl mít každý, protože tak úžasný stvoření si zaslouží jen to nej. No a k tem sousedům, myslím, že většina lidí chápe a bere, že psi patří k lidem, tudíž i do bytů. On totiž normální vychovaný pes není žádný problém. Horší to je s lidma, třeba vás mít za souseda to musí být terno.

Příspěvek upraven 12.05.21 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
12.5.21 21:51
@Pavlik Morozov píše:
Smrdi spolecne prostory, chlupy na schodech, stekani, vyti, obchcany a obsrany okoli. Spousta veci.

To stihne společný prostor „načichnout“ psem, že ho jde majitel vyvenčit? U vás se schody nemyjou? Štěkání a vytí je problém, ale ne každý pes to dělá, obchcaný a obsraný okolí značí, že páníčci jsou čuňátka NEBO že tam chodí venčit klidně i někdo z jiného bloku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
796
12.5.21 21:52
@Matt 02 píše:
No hlavně by se měli dělat psychotesty, aby ho nemohl mít každý, protože tak úžasný stvoření si zaslouží jen to nej. No a k tem sousedům, myslím, že většina lidí chápe a bere, že psy patří k lidem, tudíž i do bytů. On totiž normální vychovaný pes není žádný problém. Horší to je s lidma, třeba vás mít za souseda to musí být terno.

Klid, Pavlík je pes který štěká, ale nekouše.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.5.21 22:01
@Uiii píše:
Klid, Pavlík je pes který štěká, ale nekouše.. :mrgreen:

Ale to já jsem úplně v klidu, někdo jako Pavlík me nemůže rozhodit. Spíš mi ho je teď líto, kde asi žije chudaček. Smrad po celým baráku, hov.na na dveřích, ty jo to není moc důstojné místo pro žití :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.21 22:05
@Pavlik Morozov píše:
Je treba se chovat zodpovedne i k sousedum. Ne kazdy clovek chce sousedit se psy. Nekoho to obtezuje. Ja v bytovych prostorach psa nechci. Muze mne chodit jen na terasu. Nedovedu si predstavit ten smrad, bordel se psem v 2+1 napriklad. :roll:

Vždyť žiješ v rodinném domě. Minule jsi to tu psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.21 22:08

U nás v domě není žádný smrad a bordel od psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.5.21 22:12
@topazio píše:
U nás v domě není žádný smrad a bordel od psů.

Přesně u nás taky ne a to že tady těch psů žije hodně. Jsme vežák se 70 byty, každý třetí nejméně má psa, někdo i víc nez jednoho a nic z toho tady nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.21 22:14
@Pavlik Morozov píše:
Smrdi spolecne prostory, chlupy na schodech, stekani, vyti, obchcany a obsrany okoli. Spousta veci.

U nás společné prostory od psů nesmrdí. To spíše smrdí, když jde po chodbě kuřák. Lidé, kteří kouří jsou cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.5.21 22:18

Pavlík je místní troll. :zed: V každé diskuzi jen kritizuje, ve všem je nejlepší, všechno zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný