Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
máte tu někdo německou dogu, popřípadě jestli můžete napsat Vaše zkušenosti sní…
Uvažujeme o pořízení, takže nás zajímá všechno ohledně tohohle obříka.
S tím že je to mega velkej pes jsme srozuměni.
Děkuju všem ![]()
Kamarádka ho má a pokud nebudete mít čas ho vychovat (aspoň nějaké základní povely ), prostě aby vás poslouchal, tak si ho fakt nepořizujte. Protože když k ní dojdu a běží proti mě takové tele které naprosto neposlouchá a začne mě olizovat a slintat po mě tak jsem nakrkla hned ze začátku návštěvy. Takhle velkého psa je potřeba vycvičit.
Mame je v rodine a ac jsou to nadherny impozantni zvirata, sama bych si je neporidil. Obrovskej pes, takze obrovský naklady na veterinu s čímkoliv. Jenom uspat ty kila na sebemensi zakrok je tucnej ucet. Jsou dost náchylný na problemy s kloubama a to pak doplnky a lecba taky stoji vic jak deti na střední.
No a z tech praktických dennich veci. Neni to pes na ven do kotce, maj houby srst a v zime by jim to odrovnalo driv ci pozdeji klouby v sebelepsi boude, ale na druhou stranu do sebeprostornejsiho domu bych je nechtela. Slintaj, hodne a porad. Kdyz se oklepe, litá to vsude. To samy kdyz pije. Clovek jim musi davat misky vysoko a je to jak s cunatkama. Clovek musi zrusit a znovu promyslet hodne nabytku, ocasem vsechno sejme a kdyz se jo zadari, tak si na něm udela zraneni.
Krmeni prijde na spoustu penez, jednak samotna spotreba, druhak clovek musi volit superpremiova krmiva kvuli správnemu rustu, ktery probiha silene rychle.
No a povahove jsou dost temeramentni, musis mit s vycvikem zkusenost. Maji tvrdou hlavu a jsou hodne fixovane na pana. A taky dokazi byt dost tvrde, ale na druhou stranu malokdy kousnou, to uz clovek musi opravdu hodne dodrbat vychovu, respekt si zjednaji jen tím jak vypadaji. Jo a pocitat s tim, ze kdyz steknou, vi o tom doslova cela čtvrť, na druhou stranu je mi to prijemnejsi nez pisklak jorku a civav. ![]()
Máte na to prostor a zdroje (velký byt, přístup domů bez nutnosti chodit po schodech, sousedy co jsou s obřím psem v pohodě, prachy na pořádný krmení, velké auto), máte na toho psa čas (bez velkédávky pohybu denně doga bude mít hodně velké zdravotní problémy), máte zkušensti s chovem psů?
Umíš příčetně reagovat na okolí, které na vás bude reagovat a rozhodně ne vždy pozitivně?
To že se ptáš na emiminu a nejsi schopná najít specifičtější diskuzi je docela varovný signál.
Velký krásný pes, obvykle hodný, ale manžel (veterinární technik) vzkazuje, že je nespolehlivý - tj. strašně U NĚJ ZÁLEŽÍ NA VEDENÍ (taky může někoho zabít), takže ABSOLUTNĚ NEDOPORUČUJEME PRO NE-PEJSKAŘE (jaké jste měli předtím psy?)…
já mám třeba psy přes 20 let (3 rasy), ale na dogu bych si netroufla..
chce to disciplínu a spoustu času (nebavím se o nákladech na žrádlo apod.)…
pokud začínáte, volte menší plemeno…
tohle bys měla především řešit na odbornějších webech…
@Opss píše:
Ahojte,
máte tu někdo německou dogu, popřípadě jestli můžete napsat Vaše zkušenosti sní…Uvažujeme o pořízení, takže nás zajímá všechno ohledně tohohle obříka.
S tím že je to mega velkej pes jsme srozuměni.
Děkuju všem
Doufam ze do bytu!
@Pavlik Morozov ale on/ona může být v bytě…
to pak o nich nic nevíš.. BYT je poslední, co jim vadí… (pokud jim dáš pohyb a hlavně čas)
jen se jí musíš extrémně dobře věnovat… a za nás s manželem - tohle Nepejskař nikdy nezvládne, navíc není řečeno, že to nebude první pes..(jakože asi bude???)
hlasuju radši za čivku, pudla či jorka prosím, tohle bude průser…
a zrovna známe nějaké dogy žijící v bytě, a až na vybydlené prostory
( chodba a tam kde žije a žere) tam klidně může být šťastná, pokud má splněny podmínky výše…
@Lucy75 píše:
to pak o nich nic nevíš.. BYT je poslední, co jim vadí… (pokud jim dáš pohyb a hlavně čas)
jen se jí musíš extrémně dobře věnovat… a za nás s manželem - tohle Nepejskař nikdy nezvládne, navíc není řečeno, že to nebude první pes..(jakože asi bude???)hlasuju radši za čivku, pudla či jorka prosím, tohle bude průser…
a zrovna známe nějaké dogy žijící v bytě, a až na vybydlené prostory( chodba a tam kde žije a žere) tam klidně může být šťastná, pokud má splněny podmínky výše…
Ale to je přece signifikantní, že Pavka se vyjadřuje zásadně k věcem, o kterých nic neví. Tudíž vpodstatě ke všemu.
@Alriga píše:
Ale to je přece signifikantní, že Pavka se vyjadřuje zásadně k věcem, o kterých nic neví. Tudíž vpodstatě ke všemu.
I ke kočkám. ![]()
@Alriga
tak asi jo, no… pak neví NIC o dogách..
a já díky bohu taky málo, nešla bych do takového „člověka“, však to tě přepere ani nevíš (když ju blbě vedeš..), na druhou stranu - jsou to miláááčci, mně je to fakt úplně jasný ![]()
zas jsme se krom kosmetiky shodly ![]()
psi jsou kromě mých dětí to nejlepší, co mne v životě potkalo
snažím se jim rozumět a dělat co nejméně chyb… zřejmě i proto bych si Nikdy nepořídila dogu…
a to fakt NE proto, že by měla být v bytě (tam naopak bude - za dodržení výše uvedeného - šťastná
)
jen znám svá omezení a celkově mi nejde o čas, ale spíš o hygienu.. a velký pes rovná se VELKÝ BORDEL… jakože Velkýýý bordel
stačil mi 13 let 45kilový zlatý retrívr
láska mého života - a nikdy se MU žádný pes nevyrovná…
ale NA rovinu bordel jak po praseti.. chlupy i v nádobí..
zlatá má nelínací jorka
a zachráněný kříženec pudla z útulku ![]()
každý má ZNÁT SVÉ HRANICE..
Na naši psi louku chodívala rodina s mladou dogo harlekyn. Absolutně ji nezvládli, ale byla dokonalá!!!
@Lucy75 píše:
jen se jí musíš extrémně dobře věnovat… a za nás s manželem - tohle Nepejskař nikdy nezvládne, navíc není řečeno, že to nebude první pes..(jakože asi bude???)hlasuju radši za čivku, pudla či jorka prosím, tohle bude průser…
a zrovna známe nějaké dogy žijící v bytě, a až na vybydlené prostory( chodba a tam kde žije a žere) tam klidně může být šťastná, pokud má splněny podmínky výše…
Je treba se chovat zodpovedne i k sousedum. Ne kazdy clovek chce sousedit se psy. Nekoho to obtezuje. Ja v bytovych prostorach psa nechci. Muze mne chodit jen na terasu. Nedovedu si predstavit ten smrad, bordel se psem v 2+1 napriklad. ![]()
@Pavlik Morozov píše:
Je treba se chovat zodpovedne i k sousedum. Ne kazdy clovek chce sousedit se psy. Nekoho to obtezuje. Ja v bytovych prostorach psa nechci. Muze mne chodit jen na terasu. Nedovedu si predstavit ten smrad, bordel se psem v 2+1 napriklad.
V tom s tebou souhlasím, Pavko. Do svého bordelu a smradu žádného pejska ani jiného živého tvora nepouštěj, mohl bys mu těžce ublížit. To si žádný pes nezaslouží, sdílet s tebou prostor k životu.
@Alriga píše:
K chovu psu by melo byt vydavano povoleni na zaklade znalosti a souhlasu nejbizsiho okoli.