Nemixované jídlo moc nechce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
16.3.20 16:21

Nemixovane moc nechce

Ahoj, mam syna 9 mesicu, zatim bez zubu. Zvlada strouhane jablko, mackany banan, kousky zeleniny mu dlouho zvedaly zaludek, takze mixuju dohladka. Dneska jsem to po case zkusila a sice se uz vubec nedavil, ale po 5 lzickach jak kdyby ho to znechutilo a uz nechtel. Za pul hodiny to dostal mixovane a snedl to. Z Vasi zkusenosti - mam mu dat jeste cas, nebo to takhle zkouset pokazde a on si zvykne? Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9269
16.3.20 16:38

Mixovala jsem všechny příkrmy až do 15 měsíce :mrgreen: jinak to nejedl.
Každé dítě to má jinak. Pravidelně to zkoušej, ale nenuť ho. Jen by jsi mu zprotivila jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
16.3.20 16:46
@kavenka píše:
Mixovala jsem všechny příkrmy až do 15 měsíce :mrgreen: jinak to nejedl.
Každé dítě to má jinak. Pravidelně to zkoušej, ale nenuť ho. Jen by jsi mu zprotivila jídlo.

Souhlas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
16.3.20 17:19

Já mladé mixovala až do dvou let :oops: kousky začla jíst v podstatě až když ve dvou letech nastoupila do školky. Ona se tím nedávila, ale snědla toho třeba jen čtvrtinu co rozmixovaného a jelikož je dodnes podvyživená, tak mi nic jného nezbylo… Ale říkala jsem si, že do puberty snad ty šlichty jíst nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
16.3.20 18:04

@Morfeuss Mám doma úplně to samé. Tak jsem nakoupila sklenky, kde to měli pomixované tak nějak né úplně do hladka, ale mají tam menší kousky (od 7. a 8. měsíce). To mi sní. Jakmile vařím doma a nerozmixuju to, tak to nesní. A tím, že chci aby už se naučil žvýkat, tak mu dávám ty sklenky a postupně se to lepší. Ale kolikrát tu sklenku jí na 2×, přitom kdyby to bylo rozmixované do hladka, tak jí sežere celou hned a stokrát rychleji.
Ono to žvýkání posiluje svaly, které pak potřebuje k mluvení, takže čím dřív je „rozhýbe“ tím lépe. Takže si říkám, že prostě nevyměknu :D Ale nemá cenu to rvát do dítěte na sílu, akorát si pak znechutí jídlo a nechce jíst vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.3.20 18:13
@Morfeuss píše:
Ahoj, mam syna 9 mesicu, zatim bez zubu. Zvlada strouhane jablko, mackany banan, kousky zeleniny mu dlouho zvedaly zaludek, takze mixuju dohladka. Dneska jsem to po case zkusila a sice se uz vubec nedavil, ale po 5 lzickach jak kdyby ho to znechutilo a uz nechtel. Za pul hodiny to dostal mixovane a snedl to. Z Vasi zkusenosti - mam mu dat jeste cas, nebo to takhle zkouset pokazde a on si zvykne? Diky :)

na 9m to neres. Obzvlaste pokud nema zuby.

Ja musela dceri mixovat do 20m. Jinak se davila a dusila. Tady na emiminu mi davaly holky cocku, jak to ze uz davno neji dospelacke jidlo??? To ze nema stolicky prej nehraje roli (hralo, jak se pozdeji ukazalo). Do toho prisel vseobecny bojkot jidla a ja lezla po stenach zoufalstvim.

Takze klid a nohy v teple :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
16.3.20 18:24

Já nemixovala nikdy nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1366
16.3.20 18:27

Ahoj :mavam: mám dvojčátka 10m. Jedno se mi často davilo i po rozmixovanem :roll: on to nepolyka ale vdechava. Druhé s tímto nemá problém a nerozmixovane taky nechce :think: zkoušela jsem nakrájet banán na malé kousky a to jedí bez problémů :lol: takže budu mixovat dál a občas zkusím nerozmixovane, ono se to jednou chytne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22806
17.3.20 07:35

@Morfeuss já jsem také mixovala hodně hodně dlouho, dcera měla 1. zub až ve 13.měsíci, jinak mi jídlo nechtěla, zkoušela jsem pomačkat vidličkou a když nechtěla, rozmixovala jsem. Vůbec se tím netrap, každý to má jinak a do puberty mixovat nebudes, neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí