Nemléčná kaše při kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemléčná kaše při kojení
Ahoj zkušené mamky, můžete mi poradit?
Když kojím, tak mě doktorka doporučila, že mám dávat nemléčné kaše a míchat je s vodou. Nedávát tam UM, ale obyč. vodu. Jen jsem zmatená, protože na krabici od té nemléčné je napsáno, že se to má míchat s UM. MM na dávku tolik ale neodsaju.
Děláte to tak některá, že nemléčnou kaši mícháte s vodou? Je to prý údajně proto, že při kojení je škoda učit dítě už na kravské mléko, které obsahuje mléčná kaše.
Díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem teda kupovala nemléčné kaše a míchala s MM. S vodou je to taková břečka, taky jsem to zkoušela. Zkusila bych pro začátek tolik kaše, na kolik bych odstříkala. Ale moc velký úspěch jsem u Anežky neměla ani tak. Rozhodně to nepomohlo zasytit na noc, aby déle spala (na to nefungovalo nic).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem poprvé kaši dala přesně v šesti měsícíh, kdy jsem večer potřebovala odejít z domu a už jsem tolik neodstříkala. Doktorka mi rovnou řekla, ať mu dám mléčnou, že nemléčnou bych ho „šidila“, s vodou je to jen taková břečka, to používám teď třeba na zahuštění ovocného příkrmu nebo tak, ale jako kaše by to určitě velký úspěch nemělo.
Když jsem normálně začala dávat na večer kaše, dávala jsem vždycky mléčné, i když jsem třeba večer po kaši ještě kojila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja bych rekla, ze tim ta kase bude min vyzivna, takze pokud chces tim dite zaplacnout na noc, tak se tim efekt snizi.
pokud nemas dost MM, tak bych treba zlkusila nejake mleko z HA rady, podle toho, jak stare ditko mas. PO 6m uz HA mlika preventivni ucinek na alergie nemaji a muze se davat normalni UM.
Pokud nemate nejake silene dispozice k alergiim, tak bych se UM nebala. UM neni kravske mleko, je upravene tak, aby normalnimu diteti nedelalo potize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem davala nemlecnou kasi s vodou donedavna, i ted ji tak obcas pripravim- malemu docela chutna /naopak moc nechce tu mlecnou). Primichavam do ni par lzicek ovoce (nastrouhaneho nebo ze sklenicky). Naprosto souhlasim s tvou dr, ze netreba mimi ucit na UM, kdyz kojis…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, taky mám dotaz…chtěla jsem také začít dávat kašičky na noc a kupuju nemléčné,protože mám v mrazáku značnou zásobu
ALE, když ji umíchám dle návodu, je krásná zpočátku,ale za minutku dvě začne hrozně řídnout až je z toho zase mlíčko! Fakt úplně zřídne. Když tam pak přidám kaši, aby to bylo husté dle mých představ
tak si myslím, že je to zase moc obylniny na bříško miminka. A asi jo, protože jí pak zřejně bříško bolí a od té doby ji nedělám. Nevím vůbec co s tím…nemáte zkušenost?? Řídne vám taky?? Si připadám jak exot, protože kde to řeknu, každý kouká,že jim kaše spíš houstne
ale fakt je z toho za pár minut zpátky takové obarvené mlíčko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuju. Já mám nakoupené mléčné, tak přemýšlím, jestli mám kupovat ještě tu nemléčnou a míchat mu to s vodou. Už je přece veliký (8měsíců) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak mi používáme nemléčnou Sunarku rýžovou nebo rýžovo kukuřičnou smíchanou vodou od 6 měsíců do teď (malému je 19 měsíců). Občas to smíchám také s ovocnou přesnídávkou, ale malému to chutná i bez ní. Ne všechny nemléčné kaše jsou ovšem možné s vodou smíchat - vím např., že u značky nemléčné kaše Hami to možné není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a není škoda, že přijdete o mléčnou dávku, když uděláte kašičku s vodou?? U batolat už by to snad nevadilo, ale u kojenců?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EliPetrEva- kdyz jsem kojila, tak jsem to neresila, mlika mel ode me dost, takze jsem mu davala nemlecnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky kojím, tak tu mléčnou dávku snad během dne vynahradím. Je fakt, že když jsem začla s příkrmy, tak už taková produkce není
. Koupila jsem dneska tu rýžovou od Nestle a doma mám Nutrilon kaši. Vyzkouším obě. Uvidíme. A pak vám napíšu, jaký to mělo úspěch.Díky holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EliPetrEva píše:
Holky, taky mám dotaz…chtěla jsem také začít dávat kašičky na noc a kupuju nemléčné,protože mám v mrazáku značnou zásobuALE, když ji umíchám dle návodu, je krásná zpočátku,ale za minutku dvě začne hrozně řídnout až je z toho zase mlíčko! Fakt úplně zřídne. Když tam pak přidám kaši, aby to bylo husté dle mých představ
tak si myslím, že je to zase moc obylniny na bříško miminka. A asi jo, protože jí pak zřejně bříško bolí a od té doby ji nedělám. Nevím vůbec co s tím…nemáte zkušenost?? Řídne vám taky?? Si připadám jak exot, protože kde to řeknu, každý kouká,že jim kaše spíš houstne
ale fakt je z toho za pár minut zpátky takové obarvené mlíčko
![]()
Ahoj ELI - taky mi, kdyz chladne, ridne… kupuju nemlecnou sunarku, tu davam mensimu s mym MM… nevim co s tim, mozna jina znacka kase by to nedelala. Starsimu obcas delam mlecnou sunarku, a ta naopak chladnutim houstne. Je to nejaka divna alchymie
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak malý to vyřešil za mě. Rýžovou s vodou mě úplně odmítl (byla ale hrozně řídká!?), včera dostal mléčnou, tu taky nechtěl, musela jsem do ní přimíchat frutapuru, tak 100ml dal. Ale kaše bez příchuti teda nebude mít rád. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
SKIP
Ja neziju v CR ale kdyz jsem tam byla tak jsem jich par primo urcene na michani s vodou a nemlecnou kupovala,bohuzel uz nevim nazev ![]()
Samo ji to nejelo hned prvni den,trvalo nez ji zachutnalo,ale to u nas teda s veskerym jidlem ![]()
Ja zacla pri kojeni davat kasi nekdy kolem 6 mesice na noc.?uz nevim,kazdopadne mala ji miluje dodnes a musi mit kazdy vecer i kdyz jen trosicku,protoze uz ji i jina jidla..
Nenapadlo by me davat teda mlecnou,ja delam ryzovou,ted uz i obilnou s vodou,neberu to jako nijak ochuzenou kasi,vzdyt mliko ma a mela porad ode mne…
Takova kase porad obsahuje vitaminy,zelezo,protein..
Vykriky jako „na zaplacnuti dobry“ a podobne moc nechapu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit