Nemoc ruce, nohy, pusa

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13536
21.2.12 08:15

nemoc ruce, nohy, pusa

Chtěla bych se zeptat, jak dlouho je tato nemoc infekční. Pupínky už se mi zdají suché, kůžička se olupuje. Samozřejmě jsme pořád doma, mezi děti nechodíme, ale potřebuji nutně skočit na nákup a pooštu a nemám možnost hlídání. Myslíte, že to již jde nebo by dcera mohla někoho nakazit nebo jí to uškodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2326
21.2.12 08:19

Ahoj! Tohle měla nedávno moje dospělá sestra a tehdy si zjišťovala, jak moc je to infekční kvůli našemu malýmu. Dr. jí řekla, že dokud jsou pupínky „mokré“ a i potom ještě týden musela dávat pozor, aby se s někým třeba nenapila z jedné sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 08:22

Takže teoreticky když nebude na nic a nikoho šahat, tak by to vadit nemělo? Suché už je má, ale pořád jsou vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
21.2.12 08:29

A jak to má dlouho? Ségra byla tehdy „v karanténě“ min. 10 dní. A má antibiotika nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 08:33

Nemá nic, má to již asi 14 dní. Nejdříve měla horečku a pupínky má asi 12 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.2.12 08:37

holky ja jsem asi trochu mimo. co to je za nemoc? to se jmenuje ruce, nohy, pusa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 08:46

Ano jmenuje se takto (hand, foot, mouth). Teď to tu docela dost řádí. Není to nebezpečné, jen nepříjemné. Je to 2-3 dny horečky a pak nepříjemná vyrážka na právě těchto místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
21.2.12 08:48

Taky nemam tuseni,co to je zac :nevim: a zajimalo by me, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 08:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
21.2.12 08:54
ajleenka píše:

Tak to myslím, že na poštu si klidně zajít můžeš - jen bych ji ještě nedávala do kolektivu. Jde taky o to, že ona bude sama oslabená, tak aby nechytla něco jinýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
21.2.12 08:54

Ajleenka dekuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 08:56
alien21 píše:
ajleenka píše:
Tak to myslím, že na poštu si klidně zajít můžeš - jen bych ji ještě nedávala do kolektivu. Jde taky o to, že ona bude sama oslabená, tak aby nechytla něco jinýho…

Děkuji, do kolektivu určitě nepůjdeme. Jenom rychle oběhneme, co je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
21.2.12 08:56
Lilalu píše:
Taky nemam tuseni,co to je zac :nevim: a zajimalo by me, co to je.

Je to hnus - u dětí prý bývá mírný průběh, ale když to chytla má dospělá sestra, byl to mazec. Napřed se jí udělalo asi tisíc malých aftů v puse, že nemohla mluvit, jíst a po pár dnech se přidaly puchýřky na dlaních a chodidlech, který bolely tak, že neobula boty. Honili ji doktoři po všech čertech a pak až na infekčním v nemocnici jí řekli, že je to Syndrom HFM (hand, foot, mouth).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
21.2.12 09:03
alien21 píše:
Lilalu píše:
Taky nemam tuseni,co to je zac :nevim: a zajimalo by me, co to je.
Je to hnus - u dětí prý bývá mírný průběh, ale když to chytla má dospělá sestra, byl to mazec. Napřed se jí udělalo asi tisíc malých aftů v puse, že nemohla mluvit, jíst a po pár dnech se přidaly puchýřky na dlaních a chodidlech, který bolely tak, že neobula boty. Honili ji doktoři po všech čertech a pak až na infekčním v nemocnici jí řekli, že je to Syndrom HFM (hand, foot, mouth).

U nás to zase bohužel nejvíce odnesla malá. Já jsem měla asi 5 pupínků na dlaních, o kterých jsem ani nevěděla a za 2 dny byly pryč a manžel měl v puse asi 3 afty, jinak nic. Malá měla horečky 39,5 asi 3 dny, že se mi v noci celá klepala, jednou i zvracela z horečky, průjmovala a pak měla asi 10 dní tu vyrážku, úplně rudé horké tváře, osypané celé dlaně, hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
21.2.12 09:07

Myslím, že takto na poštu a na nákup můžeš. Třeba k někomu na návštěvu bych asi ještě pár dní nešla.

Malá to měla začátkem měsíce a dneska jde na očkování (hexavakcína), je to 18 dní od propuknutí nemoci a prý už to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí