Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Čeká nás návštěva na očním, začali jsme rozkapávat oči. Já sama jsem je nikdy rozkapané neměla, tak vůbec nevím, jestli teď hůř vidí a jak hůř, jestli jen nezaostří na blízko, nebo všechno vidí rozmazaně?
Taky nevím, jestli může normálně na plavání,nevadí to ničemu?
Dceři rozkapávali očička přímo na očním, čekali jsme tam i na vyšetření. Doktorka mi říkala, ať ji pak vodím za ruku, že má vše rozmazané, tak aby nezakopla…
S plaváním nevím, asi bych nešla kvůli chloru.
Podle toho co má za kapky.Mě to rozkapávali přímo u dr.A zpátky šel se mnou manžel,jinak bych nedošla.A v příbalovem letáku nic nemáš napsané?
Ja chodim kazdy rok, rozkapavaji mi je az v cekarne a detem je rozkapavali taky pred vysetrenim
…blby je, ze pak vadi prudsi svetlo, treba slunicko. Ted to snad tolik nehrozi.
když má rozkapané obě oči, tak špatně uvidí na blízko, do dálky to docela půjde, ale hlavně bude světloplachá, bude jí vadit ostré světlo, tak na to pozor, a s plaváním nevím, asi to nebude to pravé ořechové ![]()
A můžu se zeptat, proč rozkapáváte tak brzo před vyšetřením? mám dojem, že stačí hodinka před vyšetřením ![]()
Můžete mi, pls vysvětlit, proč se rozkapává? Vím, že kvůli měření dioptrií, ale proč jr to rozkapání k tomu nutné? Syna to čeká taky, ale prý až v den kontroly a počkáme v čekárně.
Gina108 píše:
Můžete mi, pls vysvětlit, proč se rozkapává? Vím, že kvůli měření dioptrií, ale proč jr to rozkapání k tomu nutné? Syna to čeká taky, ale prý až v den kontroly a počkáme v čekárně.
Rozkapavaji se treba kvuli vysetreni ocniho pozadi…tak aby se tam videlo.
Nevím proč tak brzy. Doktorka říkala týden před vyšetřením si u nás vyzvedněte kapky a pak kapat ráno a večer tři dny před vyšetřením. ![]()
cancerka píše:
Nevím proč tak brzy. Doktorka říkala týden před vyšetřením si u nás vyzvedněte kapky a pak kapat ráno a večer tři dny před vyšetřením.
A na jaky vysetreni jde? Jeste jsem neslysela, ze by se rozkapavalo tak brzo.
asha píše:Gina108 píše:Rozkapavaji se treba kvuli vysetreni ocniho pozadi…tak aby se tam videlo.
jj rozkapavaji se, aby se zornička při osvětlení oka reflexně nestáhla, pak by nebylo při vyšetření očního pozadí nic vidět ![]()
A nechápu proč tak brzo, když efekt těch kapek do 12 hodin vymizí…
Nám vždycky rozkapávají v ordinaci, a za 20- 30 minut se jde na vyšetření ![]()
veveruskaa píše:asha píše:jj rozkapavaji se, aby se zornička při osvětlení oka reflexně nestáhla, pak by nebylo při vyšetření očního pozadí nic vidětGina108 píše:Rozkapavaji se treba kvuli vysetreni ocniho pozadi…tak aby se tam videlo.
A nechápu proč tak brzo, když efekt těch kapek do 12 hodin vymizí…
To mi prijde taky divny…a 3 dny pred, to se mi zda k nicemu ![]()
Dceru musela rozkapat, aby přesně zjistili, jakou má vadu. Protože jak byla zvyklá, tak ta očka hodně pracovala a bez rozkapání ji naměřili skoro o 4 dioptrie míň…
Cancerko, já bych zítra zavolala sestře na oční a zeptala se, jestli jsem dobře slyšela, tohle se mi zdá fakt divný a nikdy jsem to neslyšela ![]()
cancerka píše:
Nevím proč tak brzy. Doktorka říkala týden před vyšetřením si u nás vyzvedněte kapky a pak kapat ráno a večer tři dny před vyšetřením.
My takhle kapali Atropin. Dceři rozkapávali oči jen v ordinaci a u syna jsme kapali 5 dní před.