Rozkapané oči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
19.2.12 20:49
cancerka píše:
Nevím proč tak brzy. Doktorka říkala týden před vyšetřením si u nás vyzvedněte kapky a pak kapat ráno a večer tři dny před vyšetřením. :nevim:

My takhle kapali Atropin. Dceři rozkapávali oči jen v ordinaci a u syna jsme kapali 5 dní před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 20:52

Holky, tohle vážně existuje. V jednom okresním městě na severozápadě Čech to takhle dělají, já nevěřila vlastnímu sluchu, když po mě doktorka chtěla tohle kapat 5 dní!! a já řekla: No, to snad ne, to nic neuvidí a ona: My to děláme takhle!! A já jela jinam (do jedné pražské nemocnice), kde to dělají taky jen tu cca půl hodinu před vyšetřením. Ulehčují si tím více denním kapáním doma práci, že jim tam lidi nečekaj, ale já nechtěla, aby tohle moje dítě muselo absolvovat. Už jsme to měli potřetí, tak jsem věděla, že to jde i jinak. Roztáhne se zornička tolik, že skoro duhovka /to barevné v očku/ není vidět, je to kvůli vyšetření očního pozadí, aby do očka viděli, a pocit to je asi jako když vylezete ze tmy na světlo. Zorničky ve tmě roztažené by se automaticky zatáhly, ale nemůžou, tak to bych ji netýrala ještě plaváním :,( :hug:
A příště šla na oční jinam, kde to dělají na tu půl hodku :palec:

• Citovat
  • Upravit
3006
19.2.12 21:07

HOlky je to Atropin a doktorka mi přímo dala papírek, kde mám napsané, že to mám dávat tři dny předem…tak fakt nechápu, já nejsem očař a o očním nic nevím ani ze strany pacienta…tak jsem z toho jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.2.12 21:14
cancerka píše:
HOlky je to Atropin a doktorka mi přímo dala papírek, kde mám napsané, že to mám dávat tři dny předem…tak fakt nechápu, já nejsem očař a o očním nic nevím ani ze strany pacienta…tak jsem z toho jelen

Já chodím na oční dlouho, taky vždycky rozkapávali oči v čekárně, ale bylo to neplánované vyšetření, navíc to akorát zdržuje, když musíš sedět nejmíň půl hodiny v čekárně (když už jsi před tím proseděla třeba hodinu, než si přišla na řadu). Podle letáku jsou to oční kapky, které se používají k léčení hned několika problémů, kapou se i třikrát denně, takže bych to neřešila, doktorka jistě ví, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.12 21:17
cancerka píše:
HOlky je to Atropin a doktorka mi přímo dala papírek, kde mám napsané, že to mám dávat tři dny předem…tak fakt nechápu, já nejsem očař a o očním nic nevím ani ze strany pacienta…tak jsem z toho jelen

Někde to fakt dělají takhle, ale když jsi to nevěděla, že to jde ambulantně ten samý den cca půl hodiny předem, chápu, žes na to kývla… Já už vím, čili tohle neberu a zvlášť pro dítě ne! :cert: Naopak je častější, že to dělají ambulantně, než že cpou lidem kapky domů… tam, kde jsme byli my, je to údajně „vyhlášenný“, ale já čuměla na ty způsoby vyšetřování dětí jak zjara, a už mě tam s malou neuvidí :roll:

• Citovat
  • Upravit
16247
19.2.12 21:47

Anonymní: prosím tě, jak děti vyšetřovaly? Já jsem byla s dcerou a přišlo mi to normální, jindy jsem nebyla, tak by mě zajímalo, co se ti nezdálo, jestli se můžu zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.2.12 08:12

Ja si ani nemyslim, ze je to neco extra dobryho pro oko, takhle dopredu to roztahovat :think: A zvlast u deti. Sama mam pak docela problem fungovat venku, nedovedu si predstavit mit to tak vic dni. Nas ocar navic rozkapava hned po prichodu, takze pak uz se ceka jen to, az prijdu na radu, pripadne az se duhovka roztahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.13 22:00

V čekárně u dr se rozkapávají oči jiným přípravkem, než je ten Atropin, který dostává maminka domů.
Atropin se dává menším dětem, u větších a dospělých se rozkapává přímo u dr a pak se chvíli čeká v čekárně.
Atropin působí ještě týden až 10dní - tedy světloplachost, rozmazanost.
Po rozkapání u dr působí přípravek max. 3 dny, ale většinou do druhého dne odezní.

Je to sice již stará diskuze, ale třeba se ještě někomu bude hodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85732
5.11.16 19:38

Dcera byla na rozkapani oci pred 10 dny, jedna kapka tri dny predem po dobu 3 dni a stale ma rozsirene zornice. Setkal se s tim nekdo? V pondeli budu volat Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
1.8.17 20:15

Ahoj, prosím kdo má zkušenosti s rozkapáním očí - za jak dlouho po rozkapání budu schopná řídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102414
1.8.17 20:22

@makapi To ti nikdo neřekne… ono je schopná a schopná :D já řídila asi po půl hodině, ale nebylo to nic extra, ač bylo pod mrakem, tak jsem byla sakra ráda za sluneční brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.8.17 20:23
@makapi píše:
Ahoj, prosím kdo má zkušenosti s rozkapáním očí - za jak dlouho po rozkapání budu schopná řídit?

Ten den cca dvě hodiny po určitě nee. Ptají se, jestli budeš řídit. Já po rozkapaní nevidím na mobil, ale do dálky to jde. A naposledy to teda štípalo, ty kapky. Asi mi toho tam nalila moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.8.17 20:25
@j.a.n.i1 píše:
@makapi To ti nikdo neřekne… ono je schopná a schopná :D já řídila asi po půl hodině, ale nebylo to nic extra, ač bylo pod mrakem, tak jsem byla sakra ráda za sluneční brýle.

Naposledy pražilo slunce a bylo to fakt hrozný, ač mám ztmavovací skla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
1.8.17 20:39

Já neviděla na blízko snad 3/4 dne. Za volant bych nesedla dokud neuvidím normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.8.17 22:23

Zalezi jakyma kapkama se rozkapavaji oci.. standartne tak cca 4hod po nakapani clovek vidi rozmazane do blizka a na dalku predevsim oslnuje jakekoliv svetlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí