Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malej ma od včera noci teplotu přes 38 vždy po čípku klesne jen o pár stupnu a po 4 hod se zase vyhpne
je jen protivnej nechce jíst
střídam každe 4 hodiny nurofen a panadol ale moc neklesa nevím co s tím tedka měl 39. je unaveny
uz bych davno hnala na pohotovost,aby nebyl dehytratovany..zvlast kdyz ani leky nezabiraji..
léky bych nechala tak jak jsou, pokud teplota klesne pod 38,5 v zadečku, tak bych to neviděla jako úplnou krizi. Léky nemají srazit teplotu úplně, vždycky je to jenom o pár stupňů. Do jídla bych nenutila, nabízela bych hlavně pití, nebo klidně mlíko do flašky, pokud si vezme. Rada mé doktorky, uměle nezahřívat. Takže tričko s krátkým rukávem, lehčí tepláčky, ponožky. Pokud půjde teplota nahoru a dítě bude mít zimnici, tak samozřejmě přioblíct.
Sledovala bych dehydrataci, ale z vlastní zkušenosti vím, že ta nepřichází zas tak rychle. Zítra bych šla k doktorce a pro jistotu bych vzala ranní moč.
mě napsala doktorka pro strýčka příhodu při vysokých teplotách diazepam…nevim, jak funguje, jeste jsme ho nastesti nemuseli pouzit…ale to jen tak pro tip
tak měl 39 a tedka ma 37,8 sem mudala mokrý ponožky na nožky.mame 1 rok tak nevím jak to s močí bude
snedl trochu krupice a pije hodne nebo snažim se mu davat napít třeba je to od zoubku nebo viroza jemu vždy o pár stupnu klesne a po 4 hod se zase vyhopne nad 38..ma to od včer noci
Tak já si dnes od horeček oddychla.Taky mám roční dítě a od pátečního rána do včerejší noci jsme bojovali se 40°C.čípky jí teplotu srazily tak o půl stupně a po cca 3hodinách jí ta teplota ještě o kousek stoupla než byla předtím.Volala jsem i na pohotovost a tam mi doporučila zábaly( pomohly nám víc než čípy, ale musí se udělat i víckrát zasebou, vždy na 30 minut).když mi v zábalu malá usnula, tak jsem jí nechala.taky moc nejedla(doktorka doporučila spíš chladnější jídlo, jogurty atd). důležité je pít.My jsme to nejspíš měly od zubů, ale nevím
… a pozoruj jestli má jen horečku. kdyžtak si zítra ráno zavoláš pediatrovi. ![]()
terulkaslunicko píše:
mě napsala doktorka pro strýčka příhodu při vysokých teplotách diazepam…nevim, jak funguje, jeste jsme ho nastesti nemuseli pouzit…ale to jen tak pro tip
Mě ho taky dala- proti svalovým křečím dítěte při horečce a podává se nad 38°C
Ahoj, moc PROSÍM o radu!!
Nikdy jsme to nemusela řešit, protože malý - nyní 2, 5 roku - nikdy nemocný nebyl (když neberu nějakou rýmu na dva dny).
Teď má od včera 38 - 38, 3, včetně noce, nekleslo to.
Dávala jsem panadol, dnes ráno Brufen (sirup pro děti)
Trochu mu teče z nosu a hlavně přes noc začal kašel - podle mě to má na průduškách ![]()
Asi budu vypadat jak blbá matka, ale tím, že jsme to nikdy nemuseli řešit, tak váhám co dělat.
Dojdu koupit sirup na průdušky, kašel + ještě něco ??? - poradím se v lékárně…nevím, zda rovnou nedojet k dr.
na pohotovost.
Dát obklady, nebo aspoň mokré ponožtičky..
Díky za každou radu, i když samozřejmě uvidím jak mu bude…
Příspěvek upraven 19.05.12 v 07:09
@renat2 neporadím řeším to stejné.. tak hledám tady na diskuzi
.
jen rozdíl syn má rok a půl šílený kašel 3 dny + rýma..a teď se přidala teplota nad 38
včera jsem mluvila s mudrou a ptala jsem se jak bych poznala zápal plic, řekla že by měl vysoké teploty a byl schvácenej ![]()
@oblacek ach jo, tak to přeji,ať je to brzo dobré.
Já vůbec nevím ![]()
Teď mi usnul, než jsem udělala čaj…
Ja bych radsi dojela na pohotovost,budes v klidu,ze malyho prohlidnou.Muze to byt viroza. ![]()
Ja bych pockala, teplota 38,3 jeste neni tak vysoka. Do 38 nesrazim nicim. Na pohotovost bych jela jen v nutnosti, ze by mel nesrazitelnou horecku a byl celkove spatny.
Drzim palce at je to ok.
Ahoj, já bych na pohotovost jela. Po několikerých zkušenostech s dcerou, kdy omarodila v pátek a já jsem blbec čekala až do pondělka a pak z toho byla nemocnice… nechci strašit, ale pokud to slyšíš na průduškách „chrastit“, určitě bych zajela. U dětí se může stav rychle zhoršit (stejně jako zlepšit, pokud jsou správné léky). Ať je líp! ![]()
Ahoj holky, malej má od rána přes 38. po čípku se to vždy zlepší, ale pak je to tu znova. Žádne jiné příznaky nemoci nemá, ale před 14 dny mu vylezli první dolní zoubky. Bez příznaků ![]()
Myslíte, že můžou lézt další a tentokrát s teplotou? Momentálně ani nechtěl mléko a usnul nám v obýváku v lehátku. ![]()
Mám ho třeba za hodinu vzbudit a skusit ho ještě nakrmit? ![]()