Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jani momentalne resim ten samej problem, mala ma 38,davam cipky, tak ji to sleze a furt dokola. Rymu, kaslik nema, ze by zuby? ![]()
Pipinka : a jí ti? Malej poměrně dost pije, oběd snědl v pohodě, la enechtěl véču ![]()
No prdola se ted vzbudil a zaplat bůh baští, ale je to znát…nesnědl toho tolik jako vždy ![]()
No jsem zvědavá jak dlouho to bude trvat ![]()
Ja tady zakladala diskuzi asi pred tremi dny-mala mela ale teda skoro ctyricitky bez jakychkoliv priznaku, druhy den uz mi to nedalo a sla jsem k doktorce, abych pres vikend nemusela na pohotovost. Furt stejne- v noci pres den 39- 40. Co 4 hodiny jsme srazely. Protoze patecni noc byla opet hruza, nedalo mi to a v sobotu jsme vyrazily smer pohotovost. Vysetrili ji- pusinku, krcek, usi, poslech. Proste nic - bud nejaka viroza, nebo zuby. Ze soboty na nedeli v noci jiz mela „jen“ 38, uz jsem nesrazela. A dnes rano uz bez teplot, ale ejhle - cely hrudnicek osypany - takze asi 6 nemoc. Uz je ji celkem fajn, chudatko moje male.
Tak ja taky řeším od včerejšího večera to samé, teploty v noci až přes 39 a ted pres den kolisaly kolem 37-38 ale neustale jsem sprchovala vlaznou vodou a stridala panadol a nurofen, myslím, že to je asi z přehřátí, dneska jsme ani nebyli venku, taky hodně spal, pít moc nechěl, tak jsem do něho aspon nacpala dost melounu, doufam, že dnešní noc bude klidnější a kdy myslíte, že mám jít k doktorce pokud to nepoleví
@jana1111 píše:
Ahoj holky, malej má od rána přes 38. po čípku se to vždy zlepší, ale pak je to tu znova. Žádne jiné příznaky nemoci nemá, ale před 14 dny mu vylezli první dolní zoubky. Bez příznaků![]()
Myslíte, že můžou lézt další a tentokrát s teplotou? Momentálně ani nechtěl mléko a usnul nám v obýváku v lehátku.
Mám ho třeba za hodinu vzbudit a skusit ho ještě nakrmit?
Ja ani nic nedavam pokud teplota nejde pres 39.
Nebud ho, potrebuje spanek.
Pokud nema prujem tak se dehydratace tak brzo bat nemusis. POkud ma pocurane plenky tak je to ok.
@Loki01 píše:
Ja ani nic nedavam pokud teplota nejde pres 39.
Nebud ho, potrebuje spanek.
Pokud nema prujem tak se dehydratace tak brzo bat nemusis. POkud ma pocurane plenky tak je to ok.
ja srazim, bojim se kreci z teplot
Holky a vstáváte k nim v noci na kontrolu? mám si nařídit budíka abych ho přeměřila? Je mu skoro 9 měsíců a nikdy ještě teplotu neměl tak nevim ![]()
Pipinko souhlasím…křeče jsem zažila u neteře když jsme ji hlídali a já stála a nevěděla co to je… ![]()
@jana1111 píše:
Holky a vstáváte k nim v noci na kontrolu? mám si nařídit budíka abych ho přeměřila? Je mu skoro 9 měsíců a nikdy ještě teplotu neměl tak nevim
Ja jsem vstavala.
@pipiinka píše:
ja srazim, bojim se kreci z teplot
Nepomaha.
Nemusis se kreci bat, nevypada to hezky, ale v podstate se nic nedeje.
Oproti vžitým představám není pravda, že:
by děti, které prodělají záchvat febrilních křečí měly zvýšený sklon k epilepsii. Epilepsie se příležitostně může projevit poprvé při horečce, jedná se ale o samostatné onemocnění odlišné od podstatně častějších febrilních křečí;
by záchvatem febrilních křečí docházelo k poškození mozku; febrilní křeče se objevují ve věku, kdy je mozek ještě nevyzrálý a citlivěji reaguje;
by preventivní podání léků proti horečce (Paralen, Brufen…) zabránilo vzniku febrilních křečí. Tj. dítě, které má horečku 38°C a kterému dáme Paralen, má stejnou šanci dostat febrilní křeče jako dítě s horečkou 39.5°C bez léků proti horečce.
@Loki01 píše:
Nepomaha.
Nemusis se kreci bat, nevypada to hezky, ale v podstate se nic nedeje.Oproti vžitým představám není pravda, že:
(ref. http://rodina-deti.doktorka.cz/…rilni-krece/)
by děti, které prodělají záchvat febrilních křečí měly zvýšený sklon k epilepsii. Epilepsie se příležitostně může projevit poprvé při horečce, jedná se ale o samostatné onemocnění odlišné od podstatně častějších febrilních křečí;
by záchvatem febrilních křečí docházelo k poškození mozku; febrilní křeče se objevují ve věku, kdy je mozek ještě nevyzrálý a citlivěji reaguje;
by preventivní podání léků proti horečce (Paralen, Brufen…) zabránilo vzniku febrilních křečí. Tj. dítě, které má horečku 38°C a kterému dáme Paralen, má stejnou šanci dostat febrilní křeče jako dítě s horečkou 39.5°C bez léků proti horečce.
po krecich se jezdi jeste na neurologii na kontrolu,kdyby se nic nedelo asi by se nejezdilo i kdyz pravda,ze obvykle je to neskodne
my davame paralen uz pri 37,5
@pipiinka píše:
po krecich se jezdi jeste na neurologii na kontrolu, kdyby se nic nedelo asi by se nejezdilo i kdyz pravda, ze obvykle je to neskodne
my davame paralen uz pri 37,5
Ano. Jezdí se aby se vyvrátila epilepsie. Samotne křeče jsou neškodne.
Prosím o radu.
Synovi je přes 2 roky, už druhý den má přes 38 teplotu.
Má dobrou náladu, celkem jí, hodně pije, ale má ledové ruce.
Dávám mu Nurofen a vím, že v minulosti mu zabral čípek Paralen. Jak dlouho po Nurofenu můžu dát Paralen čípek?
Děkuji.