Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No teď už čekám tak ty tři dny, ale malá mívá prostě jen takové virozy, rýma, kašel, horečka, za pět dní je po všem. Ale stejně tam jdu, aspoň na poslech. A když jí nic jinýho není, tak beru moč a jdu hlavně kvůli tomu, aby se jí podívala do krku. Jenže mám doktorku vedle v baráku a ráno jsem tam první a jediná. Já třeba nesrážím, ale nějak nesnesu, aby jí neviděla. Ona to může být třeba zrovna angina nebo močák.
@evulkanov píše:
Ahoj holky, dcera 11 měsíců má od neděle teploty na 38. včera odpoledne i 39,2. Dnes se zdala ok, ale kolem poledne mela teplotu zas 38,3 - nesrážela jsem, pak zas klesla a teď opět 38,3. Tak nevím, jestli zítra raději nezajít k doktorce nebo ještě počkat, když už je to od neděle. Co byste dělaly vy, prosím? díky
Po třech dnech horečky už bych k lékaři šla.
A teplotu přes 39°C u takhle malého dítěte nesrážíš proč?
@Bersaba vcera tu 39 jsem srazela, i v nedeli jak mela 38,3,protoze slo videt, ze ji neni dobre. Dnes mela kolem toho poledne nad 38 a to kleslo do hodiny. A ted po 18.hod mela zas 38,3. Vim, ze to muz byt cokoliv-zuby, viroza, angina, mocak…zitra zajedu. A jak odebirate tak malym holcickam moc? na nocnik tedy jeste nechodi
@evulkanov píše:
Ahoj holky, dcera 11 měsíců má od neděle teploty na 38. včera odpoledne i 39,2. Dnes se zdala ok, ale kolem poledne mela teplotu zas 38,3 - nesrážela jsem, pak zas klesla a teď opět 38,3. Tak nevím, jestli zítra raději nezajít k doktorce nebo ještě počkat, když už je to od neděle. Co byste dělaly vy, prosím? díky
Ahoj!
A ještě nějaký příznak kromě horečky se neobjevil?
Já bych postupovala asi jako ty. Tzn. že bych horečku nesrážela a dávala hodně pít.
Může to být šestá nemoc, zuby, močák, cokoliv…
Pokud bude mít teplotu ještě zítra, tak zajít k doktorce. Může udělat CRP.
Moč se u takhle malých dětí (holčiček zvlášť) nechytá moc dobře. Prodávají se i takové pytlíčky, které se nalepí. U kluků je to snažší… Nebo odchytnout přímo při čůrání. ![]()
Ale to ti případně poradí doktorka, jak na to… ![]()
@Zizalka no, tece ji z nosu, ale to uz par mesicu a je to v reseni, ma zvetsenou nosni mandli a jdeme na vysetreni do nemocnice v Ostrave, ale to az za mesic. Jinak priznaky dalsi - od te nedele, kdy ji ty teploty chytly, neji tak moc, jak jedla a taky pije mene. napada me ta angina, ale u ni jsou vysoke horecky - az 40 - a zchvacenost, ne?! v sobotu jsme se totiz koupali v bazenu, jak bylo to horko, tak me napadlo, ze to ma i z toho slunicka, tepla a tak. ale uz je to fakt dlouho od nedele. jo, sacky na moc z lekarny mam doma, ale jak ji to tam nalepit, to jsem teda nepochopila. no, v nejhorsim pojedu k dr.bez moci, i kdyz asi rada nebude
Nezkoušelas jí koukat do krčku?
Ne vždycky probíhá nemoc typicky. Na to bych nespoléhala.
Jídlo jí nenuť. To, že nechce moc jíst, je u nemoci (zvlášť u teploty) normální. Tělo se soustředí hlavně na boj s nemocí. Důležité jsou tekutiny. Ty se do ní zkoušej dostat všelijak - po lžičkách, stříkačkou…
Pokud bude mít chuť k jídlu, tak něco lehčího - přesnídávku, polívku.
Uvidíš zítra.
Držím palce, ať je v pořádku! ![]()
@Zizalka Díky za optání. No, další den byla bez teploty. Nevím, co to bylo, asi nějaká viroza
@evulkanov píše:
@Zizalka Díky za optání. No, další den byla bez teploty. Nevím, co to bylo, asi nějaká viroza
Tak to je super! ![]()